גיוס עובדים הוא תחום המתפתח ללא הרף וככל שהשוק הופך לתחרותי יותר, מציאת המועמד המתאים ביותר לכל תפקיד הופכת למאתגרת וקשה יותר. הביקוש לעובדים מיומנים בעלי ידע וכישרון עולה משמעותית על ההיצע, מה שמחייב חברות לחפש ולאתר מועמדים באופן אקטיבי. כתוצאה מפער זה תחום ה׳סורסינג׳ הפך להיות גורם מפתח יצירת אסטרטגיית גיוס יעילה יותר שבסופו של דבר תביא לאיתור המועמדים הטובים ביותר.
כדי להבין את תפקידו וחשיבותו של הסורסר בעולם הגיוס וההייטק בפרט, בחרנו לראיין את אור מזרחי, הסורסר שלנו.
אור בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול באוניברסיטה הפתוחה. החל את דרכו בלוג-און כמגייס טכנולוגי וצבר ניסיון באיתור מועמדים איכותיים בתחומים טכנולוגיים למשרות פנים וחוץ ארגוניות, ביצוע ראיונות טלפוניים ופרונטאליים, עבודה מול מנהלי לקוחות, מנהלים מגייסים וניהול כל תהליך הגיוס מקצה לקצה. כיום אור מוגדר כ- Talent Acquisition Specialist ועוסק באופן בלעדי בסורסינג למשרות הטכנולוגיות שלנו.
אז מה הוא תפקיד הסורסר?
"כדי להעסיק את הטוב ביותר, אתה צריך לבחור מבין הטובים ביותר. פה נכנס תפקיד הסורסר. האחריות של הסורסר היא להכיר וללמוד את השוק בצורה מעמיקה ולמפות אותו, כך למשל הוא יודע היכן נמצאים אנשי ה-REACT הטובים ביותר ואיפה עובדים מומחי הסייבר. באמצעות מחקר השוק, מצליח הסורסר להבין את הצרכים של החברות והארגונים ואת צורכיהם של המועמדים ובכך תורם לייעול תהליך הגיוס. הוא חייב להיות בקיא בטכנולוגיות הקיימות, לדעת מהן הטכנולוגיות הכי חמות בשוק ומה עתיד להיות בשנים הקרובות״.
היכן מתבצע איתור המועמדים?
״איתור המועמדים מתקיים בעיקר בלינקדאין, ברשתות חברתיות שונות ואף בפורומים מקצועיים. הסורסר חייב להיות מעודכן כל הזמן במה שקורה בשוק ובכלי גיוס חדשים רלוונטיים. הוא לא יכול להסתפק רק בצינורות הגיוס המוכרים, עליו ״להמציא את הגלגל״ בכל פעם מחדש ולאתר מקורות גיוס חדשים ולא קונבנציונליים״.
איך הסורסר יודע למי לפנות?
״הידע שהסורסר צובר מאפשר לו להגיע ביתר קלות למועמדים בעלי הניסיון הטכנולוגי המתאים והארגונים המתאימים ביותר. בנוסף, הידע מאפשר לו לנהל שיח קונקרטי עם המועמדים. השילוב בין הידע הטכנולוגי, ההכרה עם השוק ועם המועמדים נותנת לו את היכולת לזהות את המועמד המתאים ביותר למשרה הרלוונטית״.
מחפשים את העבודה הבאה שלכם בהייטק? >>>
מה היתרון בקשר עם סורסר?
״הסורסר מבין בדיוק מה המועמדים מחפשים ומה ניתן להציע להם מבחינת השלב בו הם נמצאים בקריירה על מנת לשדרג את עצמם ולהתפתח מבחינה מקצועית. ההיכרות הזו בשילוב ההבנה הטכנולוגית מאפשרים לו להבין מה המועמדים מחפשים או צריכים, גם מבלי לדבר איתם עדיין וגם אם הם לא מחפשים עבודה באופן אקטיבי. למעשה הסורסר יודע להתאים למועמדים בדיוק את התפקיד שמתאים להם ויפתח את הקריירה שלהם. הקשר עם הסורסר הוא יתרון גם לאנשים שאינם מחפשים כרגע עבודה. הסורסר יכול לחבר אותם לרשת הקשרים הרחבה שכבר פיתח, בין אם זה הקשרים בלינקדאין (שככל הנראה הסורסר כבר מקושר לאלפי מגייסים ומנהלים מגייסים) ובין אם בפניה מהירה יותר בהגעה למשרה רלוונטית שתוכל להתאים כאשר יהיו מוכנים לאתגר הבא. מעבר לכך, הסורסר מכיר את מצב השוק ואת החברות המעסיקות ולכן יוכל לתת טיפים רלוונטיים בטרם ההגעה לריאיון עבודה, בבניית קורות חיים ועוד״.
ואם אני דווקא מצד החברה/הארגון, למה לי להעסיק סורסר?
״ההבנה המעמיקה של הסורסר באה לידי ביטוי גם בהכרות עם החברות והארגונים הקיימים. הוא מכיר את השוק ויודע איזו חברה עוסקת באיזו טכנולוגיה. ההיכרות שלו עם החברות והטכנולוגיות בשילוב ההיכרות עם מאגר המשרות נותנים לו את היכולת להתאים את המועמד המתאים בדיוק לתפקיד מסוים״.
אז מה בעצם ההבדל בין סורסר למגייס?
״האחריות של המגייס היא לגרום למועמדים להתעניין, לנהל ראיונות יעילים, לנהל משא ומתן על תנאי השכר ולבסוף לגייס מועמדים לתפקידים שונים. המגייס פונה למועמדים שהגישו קורות חיים למשרות ספציפיות, בעוד הסורסר עושה Headhunting בכדי למצוא את המועמד המושלם לתפקיד. עליו להגיע גם למועמדים פאסיביים שלא הגישו את קורות החיים שלהם כלל״.
מה הופך פרופיל לינקדאין ליותר אטרקטיבי בעיני סורסרים?
״בעיני יש כמה נקודות חשובות שיש לשים עליהן דגש כאשר בונים פרופיל לינקדאין אשר יהפכו אותו ליותר אטרקטיבי:
1. כותרת
חשוב מאוד לכתוב שם ותפקיד בצורה ברורה. בתמצית (Summary) הקפידו לתאר את תפקידכם במלואו תוך התייחסות לעיקרי התפקיד והיבטים חשובים או יוצאי דופן שתרצו שיידעו עליכם ויתנו לכם יתרון. כמו כן, אל תשכחו לציין מהן הטכנולוגיות בהן אתם עוסקים.
2. השכלה
חשוב לציין מהי השכלתכם. הקפידו להוסיף גם קורסים שונים והסמכות שעשיתם.
3. מיומנויות (Skills)
אל תמעיטו בערככם! כתבו מהן היכולות המקצועיות שלכם ורצוי שיהיו אנשים שיאמתו את היכולות האלו (Endorsements).
4. קשרים (Connections)
צרו לעצמכם רשת רחבה של קשרים, ולא רק עם אנשים שאתם מכירים באופן אישי. עקבו אחר חברות שמעניינות אתכם, אנשים ותחומי עניין רלוונטיים – הקשרים בלינקדאין יעזרו לכם בהמשך דרככם המקצועית. It's All About Networking!
5. Open For New Opportunity
ישנה אפשרות לסמן בפרופיל שלכם שאתם ׳פתוחים להזדמנויות חדשות׳, תוך בחירת סוג תפקיד, מיקום גיאוגרפי ועוד. חשוב לציין כי מגייסים מהחברה בה אתם עובדים לא יוכלו לראות את האינדיקציה הזו כל עוד אתם רשומים כעובדים של החברה.
6. פרופיל עדכני
חשוב לעדכן את הפרופיל שלכם באופן שוטף, אם זה מבחינת התפקיד שלכם, המיומנויות שאתם רוכשים לעצמכם ואפילו עדכון התמונה. שימו לב כי חשוב שתהיה לכם תמונה בפרופיל מכיוון שפרופיל ללא תמונה מעורר חשד לחוסר פעילות״.
כבר סיפרנו לכם בעבר על היתרונות שיש לרשתות החברתיות וללינקדאין במיוחד במציאת משרות הייטק. מוזמנים לקרוא בהרחבה את המדריך שלנו לבניית פרופיל ליקדאין מנצח!
אור, מה תרצה לומר לנו לסיכום?
״צרו מערכת יחסים טובה עם הסורסרים שפונים אליכם. גם אם אינכם מחפשים עבודה כרגע, סביר להניח שהקשר איתם יוכל לעזור לכם בעתיד!״
תפקיד הסורסר חדש יחסית בעולם הגיוס ולכן מומלץ להכיר את התפקיד ולהבין את חשיבותו. אם תצליחו להבין את חשיבות התפקיד עבורכם- תוכלו לנצל את הקשר איתו לפיתוח ושדרוג הקריירה שלכם!
רוצים להיעזר בסורסר למציאת המשרה הבאה שלכם בהייטק? מוזמנים ליצור קשר עם אור ולשדרג את הקריירה שלכם!