קורות החיים הם בין המסמכים המכריעים והחשובים ביותר בקריירה שלכם. כתיבה נכונה וממוקדת של קורות חיים יכולה להבדיל אתכם מהמועמדים האחרים ולהגדיל את הסיכויים שלכם לקבל זימון לראיון. אבל איך כותבים אותם כמו שצריך? הנה 5 טיפים מרכזיים שיסייעו לכם לכתוב קורות חיים שהמעסיקים לא יוכלו לפספס.
1. התאימו את קורות החיים למשרה
כל משרה היא ייחודית, ולכן חשוב להתאים את קורות החיים שלכם לכל תפקיד ספציפי שאליו אתם מגישים מועמדות. התחילו בלבחון את המשרות אליהם אתם רוצים להגיש קורות חיים והשתמשו במילות מפתח כמו שמות של תוכנות ותהליכים, בהן גם עשו שימוש בתיאור המשרה. התאמה כזו תגדיל את הסיכוי שקורות החיים שלכם יבלטו בתהליך הסינון. שימו לב להדגיש את הניסיון, הפרויקטים והכישורים הרלוונטיים ביותר לאותו תפקיד.
2. שמרו על פורמט קריא ונגיש
לסדר ונגישות חשיבות גדולה כשזה נוגע לכרטיס הביקור שלכם בהייטק. חשוב שמסמך קורות החיים יהיה עם תיאורי תפקיד ממוקדים ומבנה סדור והגיוני. בנוסף, רצוי לשמור את הקובץ בפורמט Word ולא PDF או כל פורמט תמונה אחר. כך תמנעו בעיות תאימות טכניות שונות ותבטיחו שמערכות סינון אוטומטיות יוכלו לקרוא את הקובץ בקלות, תוך שמעסיקים יוכלו לבצע הערות או שינויים נדרשים. שני מבנים נפוצים לכתיבת קורות חיים הם מבנה כרונולוגי ומבנה פונקציונלי. בעוד מבנה כרונולוגי מציג את הניסיון המקצועי שלכם בסדר מהתפקיד האחרון אחורה, מבנה פונקציונלי מתמקד בכישורים ובהישגים העיקריים שלכם, פחות חשוב מתי הם קרו. אם יש לכם רצף תעסוקתי חזק, השתמשו במבנה הכרונולוגי. אם חוויתם שינויי קריירה או יש לכם פערים תעסוקתיים, מבנה פונקציונלי עשוי להיות מתאים לכם יותר.
בלי להסתבך – תכירו את הפלטפורמה שתבנה לכם קורות חיים מקצועיים ללא מאמץ >>>
3. שלבו ניסיון מקצועי רלוונטי
עבדתם בהרבה מקומות? לא בטוח שזה רלוונטי או אפילו יועיל לרושם שאתם משאירים. למרות מה שאתם אולי חושבים, הוספה של ניסיון תעסוקתי שאינו רלוונטי למשרה או ליכולות הדרושות בה עשויה רק לגרום למסמך להיראות לא ממוקד ולכם להיראות לא מתאימים למשרה או אפילו Overqualified לתפקיד. יותר מכך, ריבוי עבודות יכול לפגוע באיכות קורות החיים שלכם ולעלות דגל אדום למעסיקים פוטנציאליים. מהו ניסיון מקצועי כן רלוונטי? מלבד תפקיד או עבודה בתחום דומה, ביכולתכם לכלול גם ניסיון שרכשתם בפרויקטים מקצועיים שעשיתם במסגרת לימודים, התנדבויות, התמחויות או ניסיון צבאי. ובעצם, כל ניסיון שממנו אתם יכולים להפיק ערך מוסף לתפקיד אליו אתם מנסים להתמיין.
4. אל תעגלו פינות
על אף האמונה הרווחת שמעט עיגול פינות בקורות החיים לא מזיק, יש לכך השלכות שיכולות לצוץ בראיון העבודה או אף במהלך העבודה עצמה. הוספת כישורים שאין לכם בפועל או שינויי תאריכים כדי להסתיר פערים בין עבודות – עשויים לפגוע בכם בעתיד. מעסיקים רבים מבצעים בדיקות רקע ויתפסו כל ניסיון לזיוף, מה שיכול לפגוע באמינותכם ולהוביל לפסילתכם. לכן, חשוב להציג מידע אמין ומדויק. אם אין לכם ניסיון במשהו עדיף לא לציין אותו בכלל- או לחלופין, אם יש לכם ידע בסיסי, ציינו זאת אך גם הדגישו את נכונותכם ללמוד ולהתמקצע בעוד תחום.
5. וותרו על התמונה
הצטלמתם תמונה מקצועית ללינקדאין וחשבתם לעצמכם – למה בעצם שלא אצרף את התמונה גם לקורות החיים? אז זהו, שדווקא עדיף שלא. רצוי להימנע מהוספת תמונה למסמך מכיוון שתמונות עלולות להסיח את הדעת מהכישורים והניסיון המקצועי שלכם, ואף לעורר הטיות לא מכוונות מצד המעסיקים – לטוב ולרע. לכן, תעדיפו לשמור על קורות החיים ממוקדים בכישורים ובהישגים שלכם, ולא במראה החיצוני.
כתיבת קורות חיים איכותיים היא מיומנות שחשוב לא להפסיק לפתח ולשדרג. ועם הכלים הנכונים והטיפים הנכונים (כמו אלו שכאן), אין סיבה שלא תצליחו ליצור מסמך שמבליט את היתרונות שלכם ומגדיל את הסיכוי שלכם בקבלה לעבודה. זכרו – בסופו של יום, זו השקעה משתלמת ומכריעה בקביעת עתיד הקריירה שלכם.
שנקצר לכם את התהליך לתפקיד החלומות הבא? קליק לשיחה עם המגייס הדיגיטלי שלנו שזמין עבורכם 24/7 >>>