בלוג-און

הדור הבא של הלוחמה וההגנה האווירית – ככה יראו הפיתוחים והמקצועות במגזר הביטחוני ב-2025

ההתקדמות הטכנולוגית במגזר הביטחוני רשמה קפיצת מדרגה משמעותית מאז מלחמת חרבות ברזל, שהובילה להשפעה ביטחונית נרחבת. המלחמה, אשר לימים התפרסה על פני כמה זירות שונות במקביל, הציבה במרכז העשייה את הצורך בטכנולוגיות מתקדמות מתמיד בכלל המרחבים, כשמבין הבולטים והמסקרנים בהם הוא המרחב האווירי. אז לאן עוד יש להתקדם? רגע לפני ששנת 2024 נגמרת, הנה כמה מהפיתוחים הטכנולוגיים שצפויים לנו במרחב האווירי בשנת 2025, ולמה צריכים אתכם שם יותר מתמיד.ביטחוני

לוחמה מבוססת אוטונומיה – הדור הבא

אחת המגמות המרכזיות שצפויות לעצב את המרחב הביטחוני ב-2025 היא המעבר לשימוש מואץ ונרחב במערכות אוטונומיות. בימים אלו כבר עובדים על פיתוח כלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים) מהדור הבא, המסוגלים לבצע משימות מורכבות באופן עצמאי לחלוטין, החל מביצוע סיורים ואיסוף מודיעין ועד לתקיפות מדויקות בזמן אמת. היכולת לנתח נתונים במהירות, לקבל החלטות בזמן אמת ולפעול במדויק היא קריטית יותר מאי פעם. הכלים האוטונומיים החדשים ישנו את מאזן הכוחות ויאפשרו לישראל לשמר את יתרונה הטכנולוגי.

אינטגרציה של בינה מלאכותית ו-Machine Learning

הבינה המלאכותית (AI) נכנסת לכל תחומי הפיתוח במרחב האווירי. מערכות מבוססות AI כבר משתלבות במערכות שליטה ובקרה, ניהול לוגיסטיקה צבאית, וזיהוי איומים מתקדמים. בשנת 2025 צפויות מערכות אלה לנתח כמויות עצומות של נתונים בזמן אמת, לזהות דפוסים חשודים ולהפעיל תגובות מהירות ומדויקות ללא צורך בהתערבות אנושית ישירה. לדוגמה, פיתוח רחפני קרב אוטונומיים, המבוססים על טכנולוגיית בינה מלאכותית ודאטה שנאסף ממספר חזיתות לחימה לזיהוי מדויק של מטרות בתנועה בזמן אמת וניווט ללא שימוש ב-GPS.

 

ביטחוני

מוניות מעופפות – העתיד של התחבורה האורבנית

ב-2025, מוניות מעופפות יהפכו לחלק משמעותי מהתשתית הטכנולוגית בישראל, עם כניסתם של כלי טיס חשמליים (eVTOL) המציעים תחבורה עירונית ירוקה, שקטה ומהירה. פיתוח זה צפוי לשנות את פני הטכנולוגיה באמצעות שילוב בינה מלאכותית לניהול תעבורה אווירית ותשתיות מתקדמות לנחיתה והמראה בערים. לצד זאת, ייווצרו מקצועות חדשים, כמו מפעילי מערכות בקרה אוויריות, מומחי תחזוקה חשמלית ואנשי AI לתפעול וניהול המוניות, שישפיעו על שוק העבודה הטכנולוגי בישראל.

השמיים הם הגבול? מערכות חלל לביטחון לאומי

לפני פיתוח "חץ 3" המחשבה על יירוט טילים בליסטיים בחלל הייתה נראית בלתי אפשרית וחסרת כל מעוף (פשוטו כמשמעו). אם כי מאז תחילת המלחמה הנוכחית, נראה שאפילו השמיים הם לא גבול.  כך, למשל, תחום הלוויינות עובר מהפכה של ממש – עם לווייני תצפית, לווייני תקשורת וטכנולוגיות חלל מתקדמות. ב-2025, פיתוחים אלו יתמקדו בשיפור יכולות תקשורת, ניטור ואבטחת מידע באמצעות טכנולוגיות מזעור, בינה מלאכותית ואנרגיה סולארית. המהפכה תיצור מקצועות חדשים, כמו מומחי בינה מלאכותית לחלל, מהנדסי לוויינים זעירים וטכנאי תחזוקה מתקדמת, ותבסס את ישראל כמובילה עולמית בתחום החלל הטכנולוגי.

שנת 2025 צפויה להביא עמה התפתחויות משמעותיות בשדרוג טכנולוגיות הלוחמה וההגנה האווירית. שינויים אלה לא רק מחזקים את היכולות הביטחוניות ומעמיקים את ההגנה הלאומית, אלא גם מציעים הזדמנויות ייחודיות למועמדים המחפשים אחר תפקיד משמעותי בביטחון המדינה. המיקוד אינו רק בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות, אלא גם בזיהוי של איומים עתידיים על מנת להבטיח שמערכות ההגנה יהיו מוכנות לאתגרים של המחר.

הזמן הוא עכשיו – הצטרפו לחזית הטכנולוגית של העתיד הביטחוני של ישראל! מגוון משרות בתעשייה הביטחונית מחכות לכם אצלנו>>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!