בלוג-און

ממליצים מנצחים – 6 טיפים לבחירת ממליצים שישאירו רושם על המעסיקים

שלחתם קורות חיים, עברתם ראיון טלפוני ואחר כך גם ראיונות פרונטליים – עכשיו נשאר למעסיקים רק לדבר עם האנשים ברשימת הממליצים שלכם. לא רבים יודעים את זה, אבל לשלב הממליצים בתהליך מיון לעבודה יש כוח משמעותי בהכרעת קבלתכם לעבודה. לאנשים הנכונים הפוטנציאל להציג אתכם באור הטוב ביותר, להדגיש את כישוריכם וניסיונכם ולהראות למעסיק הפוטנציאלי שאתם הבחירה הנכונה. ובאותה מידה, להמלצות פחות חיוביות, יש את הכוח לעשות בדיוק את ההפך – ולחבל לכם בסיכויי הקבלה למשרה. אז איך בוחרים את הממליצים הנכונים? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה הנכונה ולעבור לשלב הבא!

ממליצים

1. ממליצים שמכירים אתכם היטב

ככלל, ממליצים שמכירים אתכם היטב, עבדו אתכם בצמוד זמן מה ויש להם היכרות מעמיקה עם כישוריכם וניסיונכם, הם הבחירה הטובה ביותר. אנשים אלו יכולים לספק דוגמאות קונקרטיות על עבודתכם ולהדגיש את נקודות החוזקה שלכם. וגם אם יש נקודות בהן התקשיתם יותר – יוכלו להדגים ביתר קלות איך גברתם עליהן והתפתחתם מהן לאורך זמן.

2. הם מדברים ב"שפה המקצועית" המתאימה

חשוב לבחור ממליצים שיכולים לדבר על כישוריכם וניסיונכם הרלוונטיים לתפקיד אליו אתם מתמיינים. בחרו באנשים שמכירים את התחום ויכולים לדבר בשפה המקצועית המתאימה. אם אתם מתמיינים לתפקיד ניהולי, מומלץ לבחור כאלה שיוכלו לתת דגשים על יכולות הניהול שלכם. אם מדובר בתפקיד טכנולוגי מתחום מסוים, בחרו אנשים שיכולים להעיד על הכישורים הטכנולוגיים שלכם באותו תחום או תפקיד.

ממליצים

3. בעלי תפקידים בכירים

רצוי לבחור ממליצים מתפקידים בכירים יותר מכם, כמו מנהלים ישירים או מנהלים בכירים אחרים שעבדו לצידכם, כאלה שמכירים את עשייתכם ויכולים להעריך אתכם. הם נתפסים כבעלי אמינות גבוהה יותר ומספקים נקודת מבט מקיפה יותר על הכישורים שלכם.

4. כאלה שמכירים את עבודתכם הנוכחית

אם אתם מכוונים למשרה בתחום התמחות מסוים, דאגו שהממליץ שיופיע בראש הרשימה יהיה זה שמכיר את פועלכם בתחום הרלוונטי ומהשנים האחרונות. ממליצים שיכולים לדבר על תפקידכם הנוכחי או על פרויקטים שביצעתם לאחרונה, יכולים להוות יתרון גדול עבורכם. הם יכולים לספק מידע עדכני ורלוונטי למעסיקים פוטנציאליים. לעומת זאת, ממליץ ישן אולי יכול להעיד הרבה על האופי שלכם, אבל ברמה המקצועית כנראה שהוא פחות יועיל.

m

5. בחרו ממליצים "זמינים"

לפני שתמסרו את פרטי הממליצים למעסיקים הפוטנציאליים, וודאו שלא מדובר באנשים מאוד עסוקים, שאתם יודעים שכמעט ובלתי אפשרי לתפוס אותם לשיחת טלפון. או לחלופין, אנשים שיענו לשיחה, אך יהיו קצרים בזמן, ינסו לסיים את השיחה כמה שיותר מהר ויענו תשובות קצרות ולא מפורטות. כל אלה עשויים להשפיע לרעה על החלטת המעסיק. לכן, לפני שאתם ממהרים לגבש רשימת אנשי קשר להמלצה – וודאו שמדובר באנשים זמינים, שימצאו את הזמן ואת הפינה השקטה להקדיש לשיחה עליכם.

6. הכינו אותם מראש

כדי שהממליצים יוכלו לספק את ההמלצה הטובה ביותר, הם לא רק צריכים להיות מתאימים על הדף- אלא הם גם צריכים להיות מוכנים מראש לשיחה שצפויה להם. ספרו להם על החברה והתפקיד אליו אתם מתמיינים, הדגישו את הכישורים והניסיון הרלוונטיים שאתם רוצים שהם יזכירו, ושתפו אותם בפרטים חשובים על התהליך. ספרו להם מי ראיין אתכם, מי הולך לשוחח איתם ככל הנראה ובאילו נושאים הייתם שמחים שיתמקדו במהלך השיחה. לרוב, שיחות הממליצים מתנהלות בצורה תבניתית. לכן, הכינו אותם לשאלות כמו:

  • שאלות הנוגעות לקשר של הממליץ איתכם.
  • שאלות בנוגע לתפקיד שביצעתם.
  • מאפיינים חיוביים ושליליים שלכם כעובדים.
  • שאלות הנוגעות ליכולת עבודה בצוות.
  • שאלות הנוגעות ליכולת למידה מהירה ועצמאית.
  • שאלות הנוגעות לאופן התמודדות עם לחצים ופתרון בעיות.

כמה דוגמאות לבחירת ממליצים נכונים:

✅ מנהל ישיר מהעבודה הקודמת: אם הייתם בתפקיד דומה לזה שאתם מתמיינים אליו, מנהל ישיר יכול לספק מידע מדויק על הכישורים והיכולות שלכם.

✅ עמית לעבודה: עמיתים שמכירים את עבודתכם מקרוב יכולים לדבר על כישורי העבודה בצוות והתרומה האישית שלכם לפרויקטים משותפים.

✅ לקוח או שותף עסקי: אם עבדתם עם לקוחות או שותפים עסקיים, הם יכולים לספק נקודת מבט חיצונית על העבודה שלכם והאינטראקציה עם גורמים חיצוניים.

✅ מרצה או מדריך מאקדמיה: אם אתם בתחילת הדרך המקצועית, גם ממליץ מהאקדמיה יכול להדגים במידה רבה על הכישורים האקדמיים, עבודת הצוות שלכם והפוטנציאל שלכם.

בחירת הממליצים הנכונים היא שלב חשוב בתהליך חיפוש העבודה. אל תפקפקו בחשיבות של שלב זה – ממליצים יכולים להיות אלה שיכריעו את הכף עבור המעסיקים הפוטנציאליים. בין אם אתם מוסרים את רשימת הממליצים כבר לפני הראיונות ובין אם אחרי, שקלו כל אחד ואחת מהאנשים שחשבתם עליהם, וכמובן שוחחו איתם לפני הפנייתם למעסיקים. כל זה יסייע לכם להציג את עצמכם באור הטוב ביותר ולהבטיח שהם יוכלו לספק את ההמלצה האפקטיבית ביותר. שיהיה בהצלחה!

לא רק מוצאים לכם את המשרה שתמיד רציתם – גם מלווים אתכם מקצועית לאורך כל הדרך! כנסו לעמוד המשרות שלנו, הגישו לנו קו"ח וצאו איתנו לדרך>>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!