בלוג-און

מה הם Soft Skills? המיומנויות הבלתי נראות שיבדילו אתכם מהמועמדים האחרים!

שוק ההייטק ממשיך להתפתח בקצב מסחרר ומקצועות חדשים צצים כל הזמן (מישהו אמר מומחי בינה מלאכותית?). בעולם ההייטק גיוס עובדים הפך להיות משימה מורכבת שלה המון משתנים. כיום עובדים רבים יודעים שראיונות עבודה יכולים להוות אתגר ולעיתים הם אף נדרשים לעבור עשרות ראיונות עד לגיוס המיוחל. לכן, רצינו לספר לכם שמועמדים מתקבלים לעבודה לא רק בגלל היכולות הטכנולוגיות או הידע המקצועי שלהם, אלא גם בזכות ה-Soft Skills שלהם.

Soft-Skills

 

אז מה הם בכלל Soft Skills?

Soft Skills מאפשרים לאדם לפעול בצורה אפקטיבית בסביבה חברתית או מקצועית. בניגוד לכישורים טכניים, שהם מדודים וברי השגה כמו תכנות או ידע במערכות הפעלה, Soft Skills קשורים לאופן שבו אדם מנהל את עצמו ואת האינטראקציה שלו עם אחרים. Soft Skills הם כישורים כמו תקשורת, אינטליגנציה רגשית, עבודת צוות, ניהול זמן, פתרון בעיות, יצירתיות בעבודה וגמישות מחשבתית. ללא סט Soft Skills, גם העובד המלומד ביותר מבחינה טכנית ומקצועית – לא יוכל למקסם את מלוא הפוטנציאל שלו.

מדוע אתם חייבים לטפח Soft Skills?

חברות טכנולוגיות מצליחות לא רק בזכות המוצרים והשירותים שלהן, אלא גם בזכות צוותים שיודעים לעבוד יחד, להתמודד עם אתגרים ולהיות יצירתיים. השוק הדינמי שמאפיין את עולם ההייטק מחייב שיתוף פעולה פורה ויכולת לפתרון בעיות בזמן אמת. עצם החשיפה לגיוון יכולה לשנות את הדרך שבה אנחנו חושבים. למעשה, אינטראקציה עם אנשים שונים גורמת לנו להיות בעלי ראש פתוח יותר. לעבודת צוות יתרונות נוספים כמו יעילות גבוהה, המתאפשרת על ידי האצלת סמכויות ומתן משימות שונות לאנשים שונים, כל אחד על פי ההתמחות שלו. עבודת צוות מאפשרת יצירתיות וחדשנות, הפקת רעיונות חדשים, תחושת לכידות וחיזוק קשרי עבודה. Soft Skills כמו יצירתיות, עבודה בצוות ויכולת להסתגל לשינויים הופכים את העובדים לא רק למועמדים טובים, אלא לעובדים שדוחפים את החברות שבהן הם עובדים קדימה. בדו”ח "LinkedIn's Global Talent Trend Report", כ- 92% מאנשי המקצוע לגילוי מועמדים דיווחו שחשוב להתייחס ל-Soft Skills באותה מידה או אפילו יותר מאשר כישורים קשים. 89% אמרו שכאשר גיוס חדש לא מצליח, זה נובע מהסיבה שחסר למועמד/ת Soft Skills קריטיים.

איך תוכלו לשפר את ה-Soft Skills  שלכם?

ראשית כל, כמובן שאין דרך אחת לעשות זאת ויש אנשים שניחנים ב-Soft Skills באופן טבעי ומנגד אנשים שצריכים לעבוד עליהם קצת יותר. אספנו לכם כמה כלים מרכזיים ממאמר שנכתב ב-Harvard Business, בעזרת העצות הנ"ל, תוכלו לפתח את הכישורים הרכים שלכם – בין אם הם כבר קיימים אצלכם ובין אם לא.

  • תרגלו הקשבה: מקדו את הקשב שלכם במה שהאחר/ת אומר/ת ותנו להם את מלוא תשומת הלב. רק לאחר מכן, חישבו והגיבו.
  • לא להתבייש – חפשו משוב: תשאלו את הצוות שלכם איך הייתם, האם הם מרוצים מהעבודה שלכם ומההתנהלות שלכם בסיטואציות שונות. חבריכם לעבודה יעריכו את הכנות וישימו לב לכך שאתם מחפשים תמיד להשתפר.
  • ניהול משברים: תרגול של מדיטציה (מיינדפולנס), התעמלות או טכניקות הרפיה אחרות יכולות לתרום להתמודד עם משברים ולחץ בצורה טובה יותר. ניהול מתח עוזר לשמור על ריכוז ופרודוקטיביות. אם אתם מוצפים או עצבניים, זה בסדר לקחת צעד אחורה ולהבין מה אתם מרגישים (מודל אפר"ת) ואז לפעול בהתאם.
  • ניהול זמן: דאגו לסדר עדיפויות למשימות וקבעו לעצמכם מטרות מציאותיות. כמובן במידה ואתם מתקשים, שמרו על תקשורת פתוחה ובקשו מהממונים עליכם עזרה בניהול הזמן, לפחות בהתחלה. למדו לומר לא כשאתם עמוסים מדי ולהאציל סמכויות כשאתם מוצפים. השתדלו להגיע בזמן ולתקשר את המקרים בהם לא תצליחו להספיק לעמוד במשימות בזמן. ניהול זמן אפקטיבי מפחית מתח, מעלה את הפרודוקטיביות ועוזר לכם להיות מאורגנים יותר.
  • שפרו כישורי תקשורת: תרגלו תקשורת ברורה ותמציתית, הן בכתב והן בעל-פה. לאחר שתשמעו כל מה שיש לצד השני, ארגנו רגע את מחשבותיכם ואל תמהרו להגיב – זה יעזור לכם להימנע מטעויות תקשורתיות ויתרום בהבנתכם. וגם אם לא הצלחתם, לא נורא, תמיד אפשר בכנות לשתף את הקושי בתמלול המחשבות ולנסות מחדש. שקיפות וכנות הם המפתח לתקשורת טובה ובריאה (כמו בחיים, גם בעבודה).

זכרו כי כיום עובדים נמדדים לא רק על יכולתם המקצועית והטכנית, אלא גם על יכולתם הבינאישית. תמיד יש מקום לשינוי ושיפור ותכל'ס – זה מה שמעסיקים הכי מעריכים אצל העובדים שלהם.

אם אתם מחפשים משרה שתתאים לכישורים שלכם, היכנסו עכשיו לעמוד המשרות שלנו ומצאו את התפקיד הבא שלכם!

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!