בלוג-און

ספר/י לי על עצמך – אלו 5 שאלות האישיות הכי נפוצות בראיון עבודה!

זימנו אתכם לראיון עבודה ואתם ממש מתרגשים. ובצדק! קורות החיים שלכם היו מרשימים מספיק בשביל לקדם אתכם לשלב הבא במציאת עבודה בהייטק ואתם מרגישים בטוחים בעצמכם לקראת הריאיון. אתם מגיעים לראיון (או עולים אליו בזום 😉 ) במצב רוח מרומם, אבל אז צפה אותה השאלה שגורמת לכולנו להתבלבל – "ספר/י לי על עצמך". וגם אחרי שאיכשהו הצלחתם למלמל את דרככם החוצה ממנה מגיעה עוד שאלה כמו "מהן החולשות שלך". אחרי כמה שאלות כאלו תחושת הביטחון העצמי שבאתם איתה לראיון כמעט נעלמת לה לגמרי. מצליחים להזדהות עם התחושה? ריכזנו לכם את הדרכים הנכונות לענות על 5 שאלות האישיות הכי נפוצות בראיון עבודה!

1. ספר/י לי על עצמך

מה שקשה בשאלות כאלו זה שהן מרגישות כמו שאלות פתוחות וכלליות מדי. בפועל, המראיינים שלכם מעוניינים לשמוע פרטים מאוד ספציפיים. השאלה הזו היא הדרך של המראיינ/ת לבדוק איך אתם רואים את עצמכם וגם לבחון את כושר הביטוי וההבחנה שלכם בין עיקר לטפל. לכן חשוב לתת תשובה ממוקדת ורלוונטית לתפקיד עליו אתם מתמודדים. אלו הפרטים האישיים שחשוב שתכללו בתשובתכם: הצגה עצמית, לימודים והכשרות, שנות ניסיון בתחום, תפקיד אחרון, פרט מידע אישי שייחד אתכם מול שאר המועמדים, איך שמעתם על התפקיד ולמה אתם מעוניינים בו.  

כך למשל, תשובה לשאלה זו יכולה להיות – "נעים מאוד, קוראים לי נועם, אני בת 32 מפתח תקווה, למדתי הנדסת תוכנה באוניברסיטת תל אביב ואני עובדת כבודקת תוכנה מזה 5 שנים, בשנתיים האחרונות עבדתי בחברה X. שמעתי על התפקיד מפרסום בפייסבוק ואני חושבת שאני מתאימה לו מאוד".

2. איפה את/ה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

זו ההזדמנות להראות למראיינים שלכם שאתם רציניים לגבי המקצוע שאתם נמצאים בו ושאתם מעוניינים בתפקיד. בתשובתכם התחילו מלפרט כיצד אתם רואים את עצמכם משתלבים בארגון, מתגברים על אתגרים, מוצאים פתרונות לבעיות ומובילים תהליכים. לאחר מכן, פרטו על שאיפותיכם המקצועיות בטווח הרחוק יותר – בין אם תרצו להתקדם לתפקידי ניהול או להתמקצע יותר בתפקידכם הנוכחי.

כך למשל, תשובה לשאלה כמו זו יכולה להיות – "אני רואה את עצמי עובד כמתכנת, מקדם פרויקטים ומפתח עוד את יכולות התכנות שלי. בטווח הרחוק יותר אני רואה את עצמי מתקדם לתפקיד ראש צוות פיתוח". כך, תראו שאתם אוהבים את התפקיד, מתכוונים להתמודד עם אתגרים שונים כדי להצליח בו ושיש לכם גם שאיפות לעתיד באותו התחום.

מחפשים עבודה בהייטק? יש לנו מגוון משרות טכנולוגיות להציע לכם >>> 

3. מהן החולשות שלך?

שאלה זו יכולה להופיע גם בנוסח אחר כמו "מה המנהלים הקודמים שלך היו אומרים עלייך?", בכל אופן בשאלות כאלו המראיינים מצפים לשמוע על החוזקות שלכם וגם על  החולשות שלכם.

בשאלות כמו אלו חשוב לתת דוגמא לחולשה אמיתית שלכם (פרפקציוניזם, למשל, זו לא חולשה שמראיינים אוהבים לשמוע), הכוונה כאן היא להכיר אתכם יותר לעומק ולראות את רמת המודעות לחולשות שלכם והיכולת להתמודד איתן. הדבר הכי נכון לעשות בשאלות כאלו זה לענות עליהן באמצעות חולשה אמיתית שאתם כבר מודעים אליה. חישבו על כמה כאלו טרם הריאיון והגיעו מוכנים עם תשובה שמורכבת מפירוט קצר על החולשה ומיד לאחר מכן הסבר על איך אתם עובדים עליה ומתמודדים איתה.

כך, למשל, אדם הסובל מדחיינות אך מודע לבעיה זו יכול לענות על השאלה בצורה כזו – "לעיתים אני עשוי לדחות דברים לדקה האחרונה, אבל אני מוכרח להגיד שאני מודע לבעיה זו ולאורך השנים אני לומד איך להתגבר עליה בעזרת ניהול לו"ז נכון ושמירה על סדר וארגון".

4. למה את/ה עוזב/ת את מקום העבודה הנוכחי?

בגלל שלעיתים קרובות השאלה הזו נוגעת בנושא רגיש, רבים מתקשים להסביר מדוע הם מחפשים עבודה חדשה בראיון עבודה. אז איך עונים על שאלות מהסוג הזה בצורה הכי נכונה? קודם כל, מתכוננים מראש עם תשובה ומנסחים אחת כזו שלא מלכלכת על הבוס או הארגון הקודם אבל כן כזו שמראה כנות ואותנטיות. מומלץ להתרכז בלמה אתם בחרתם לעזוב ולא במה שהיה פחות טוב במקום העבודה הקודם. בנוסף, תוכלו לנצל שאלה זו כדי להראות שאתם מתקדמים הלאה ושואפים גבוה.

כך, למשל, תוכלו לענות על שאלה מסוג זה בצורה כזו – "למדתי המון מהבוס ומהתפקיד הקודם, אני מרגיש/ה שהתמקצעתי והתפתחתי שם אבל עם זאת אני חושב/ת שהגיע הזמן להתקדם ולמצוא מקום שיאתגר אותי יותר".

5. ספר/י לי על אתגר שנתקלת בו ואיך התמודדת איתו?

גם כאן אל תחששו לספר על טעויות שעשיתם בעבר, מה שהמראיינים באמת רוצים לשמוע זה איך אתם מתמודדים עם משברים ואתגרים. ספרו על משהו שקרה לכם באמת, אל תשאילו סיפורים מאנשים אחרים – היו הכי כנים שאפשר! במהלך הסיפור הקפידו להתרכז בעיקר בדרך בה פתרתם בעיות, אילו כלים נדרשו מכם לביצוע המשימה ואיך זה הרגיש להתגבר בסופו של דבר על האתגר. הקפידו לספר זאת בנימה אופטימית, פתוחה וקלילה כמה שיותר.

כך למשל, תוכלו לספר על פרויקט שעבדתם עליו בעבודה הקודמת, חישבו מה היה בו מאתגר, איך התמודדתם עם הקושי ומה עזר לכם לגבור עליו. דוגמא לתשובה לשאלה זו יכולה להיות – "בתפקידי הקודם הייתי אחראית על פרויקט חשוב מאוד בעל דד-ליינים קצרים. הרגשתי שהמון מוטל על כתפיי והלחץ להצליח ולהוציא את המיטב בזמן קצר היה עצום. בסופו של דבר מה שהכי עזר לי הייתה הגישה החיובית שלי והאהבה שלי למקצוע – גם בזמנים הכי לחוצים עדיין מאוד אהבתי את מה שאני עושה!"

רוצים לדעת איך להשאיר רושם ראשוני מצוין בריאיון עבודה? >>> 

מוכנים לראיון עבודה? מצוין! יש לנו מגוון משרות טכנולוגיות בהייטק להציע לכם >>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!