בלוג-און

4 טרנדים מובילים במהפכה הדיגיטלית שעוברת תעשיית ההיי-טק אותם אתם חייבים להכיר!

בשנים האחרונות חברות ההיי-טק הגדולות כמו גוגל ואמזון, ממשיכות לחפש דרכים חדשות ומלהיבות  להתחדש  עבור לקוחותיהן!  יכול להיות שהמושג ״מהפכה דיגיטלית בעולם ההיי-טק״ נשמע לכם נדוש, אבל אנו עדיין רחוקים מלהגיע ליעד. על אף קיומם של מיליוני אפליקציות, מודלי שירות ובינה מלאכותית ברחבי העולם, רק קומץ מהחברות באמת משתמש בטכנולוגיות אלו או מנסה לפתח אותן לתועלתו המלאה. בהמשך נפרט את ארבעת הטרנדים המרכזיים המהווים ציון דרך במרחב הדיגיטלי, בעולם ההיי-טק לשנת 2019.

הטרנד הראשון המוביל את המהפכה הדיגיטלית של חברות ההיי-טק הוא הבינה המלאכותית (AI).

למושג בינה מלאכותית משמעויות רבות, אנשים מסוימים רואים בטכנולוגיה כעוזרת אישית ואילו חלק מהאנשים מתייחסים לבינה מלאכותית כאובדן הזדמנויות עבודה פוטנציאליות. במאמר זה נתייחס דווקא לתת תחום בבינה המלאכותית הנקרא למידת מכונה ועוסק בפיתוח אלגוריתמים המאפשרים למערכת ללמוד מתוך ביצועי עבר ודוגמאות ולפעול במגוון משימות חישוביות בהן התכנות אינו מספיק. הערך העסקי העיקרי שמספקת כיום הבינה המלאכותית הינו האופן בו נאספים הנתונים מהלקוחות בכל עת ומאפשרים לחברות להשתמש בו, על מנת לשרת את לקוחותיהם בצורה טובה יותר ובהתאם למטרות החברה. לדוגמא, חברות כמו נטפליקס ואמזון משתמשות בצורה מאסיבית בכוחותיה של הבינה המלאכותית, וזאת על מנת להתאים את התכנים ללקוחות השונים ולקדם את מכירותיהם. השפעתה העצומה של התאמת התכנים הינה גורם משמעותי במהפכה הדיגיטלית אותה אנו עוברים והוא צפוי להיות אחד המאפיינים העיקריים אשר יקבעו אם חברה תצליח או תיכשל. כמובן שקיימים טרנדים מלהיבים נוספים בתחום הבינה המלאכותית כמו טכנולוגית הרחפנים של אמזון או המכונית האוטונומית של אובר, אך הם עדיין לא מפותחים מספיק בכדי להיחשב כטרנדים עולמיים. עם זאת, בשנים האחרונות ככל שתחום הבינה המלאכותית גדל כך עולות יותר ויותר שאלות מוסריות בנושא. לדוגמא, האם בכלל כדאי לאפשר לבינה מלאכותית לקבל החלטות מוסריות? האם נוכל להתחייב לכך שהבינה המלאכותית או אלו המפעילים אותה לא יעשו שימוש שאיננו ״ראוי״ במידע? זוהי רק שאלה אחת מיני רבות העולה כאשר אנו מנסים לנבא את עתידנו בשילוב הבינה המלאכותית.

הטרנד השני בעולם הדיגיטלי הוא המציאות הרבודה והמציאות המדומה (VR & AR).

חברות היי-טק רבות נחשפות בשנים האחרונות לעולם ה-VR) Virtual reality) ו-AR) Augmented Reality), אך כדי לממש את מלוא הערך העסקי הטמון בטכנולוגיה זו דרוש ניתוח מעמיק של חווית הלקוח. חלק מהשחקנים הגדולים בעולם ה-VR וה-AR עשויים להפתיע אתכם! לדוגמא, פייסבוק המובילה במיזוג תאגידים עם 11 רכישות באמצעות חברת הבת שלה, כשהמטרה העיקרית היא לשלב את עולם המציאות המדומה ברשתות החברתיות. כיום, ניתן רק לדמיין את הפוטנציאל הטמון בפרסום ברשתות החברתיות כאשר טכנולוגיות VR ו-AR ישתלבו באתרים השונים. יתרון נוסף המביא עמו תחום זה הוא משרות רבות המצויות בעולמות ההייטק אשר הבולטות שביניהן הן משרות UX/UI שהפכו להיות מבוקשות יותר ויותר בשנים האחרונות.

מחפשים את העבודה הבאה שלכם בהייטק? >>>

 

הטרנד השלישי המוביל את המהפכה הדיגיטלית הוא מחשוב הענן

מקור ערכו של מחשוב הענן הוא לא רק בטכנולוגיה עצמה, אלא ההבטחה שטכנולוגיה זו מביאה עמה להגדלת הניידות (אי תלות במיקום הפיזי) והגמישות (לדוגמא, ניתן לבחור בין תשתיות תוכנה ומערכות הפעלה שונות של הספק) ובכך מאפשרת גדילה בהיקפים ובמשתמשי המערכות אשר נחוצים להצלחה בשוק הדיגיטלי. הניידות מאפשרת לצוותים בשוק הדיגיטלי לעבוד מכל מקום, בכל עת וביעילות מרבית. חברות היי-טק כמו Cisco, Dell ו-HPE פועלות חזק על מנת ליצור פתרונות ענן כדי להקל על חברות אשר נחשפות לראשונה לתחום מחשוב הענן ומתמודדות עמו. כיום קיימים סוגים רבים של ענן (public, private, hybrid and heterogeneous) היכולים לספק מענה לכל צורך. אך לא הכל זוהר כפי שאנו מדמיינים! קיימת גם בעיתיות בתחום זה, אחרי שנים של ביזור ודמוקרטיזציה של עולם המחשוב, מחשב הענן מעביר לגורמים מעטים המון כוח ושליטה אדירה. כאמור, הטכנולוגיה מפקיעה מידינו את השליטה המלאה, הבעלות ואולי גם האחריות על התוכן. נקודה זו מעלה תהיות אליהן אנו צריכים להיות חשופים כאשר אנו שומעים על טרנד זה!

הטרנד האחרון בו נתמקד הוא Internet Of Things –IOT

איך אפשר לכתוב מאמר על טרנדים מובילים במהפכה הדיגיטלית מבלי להתייחס לטרנד ה-IOT?! רשת דיגיטלית זו מאפשרת תקשורת מתקדמת בין חפצים, יכולת איסוף ושיתוף מידע ובעלת פוטנציאל השפעה עצום על כל התעשייה. חברות ענק כמו גוגל ואמזון כבר נמצאות בבתי הלקוחות ומשמשות כעוזרות אישיות אשר מקלות על חיי הלקוח. החיסרון הנובע מטכנולוגיה זו הוא המידע העצום שאוספות אותן חברות עלינו- הלקוחות. חברות אלו שולטות בבית הלקוח (בית חכם) ומצליחות לנצל את כמות הנתונים העצומה שמספק ה-IOT. אותן חברות הן גם בעלות הכוח לנתח ואף להשתמש/ למכור את כמויות המידע האדירות אליהן הן נחשפות לחברות השונות ועל ידי כך להיחשף לנתח שוק גדול יותר ולהוביל לאותה מהפכה דיגיטלית עליה אנו מדברים. היכן החיסרון אתם שואלים? הפרטיות שלכם עלולה להיפגע, המידע האישי שלכם נמצא בידי החברות הגדולות והן יכולות לנצל זאת למטרותיהן האישיות (לדוגמא, למכור את פרטיכם האישיים לחברות פרסום שונות על מנת להגדיל מכירות של מותגים שונים בשוק). בנוסף, החשש הגדול עולה כאשר מדברים על תחום ה-IOT הוא מתקפת סייבר אשר תוביל לגניבת המידע האישי של הלקוחות וניצולו לרעה. הצלחנו להלחיץ אתכם? כמובן שזו אינה המטרה, תחום ה-IOT הוא תחום בעל יתרונות רבים אשר עוזרים ללקוח לחסוך כסף ולהתנהל בצורה יעילה ואפקטיבית.

בסופו של יום המסר החשוב בטרנדים השונים במהפכה הדיגיטלית, המתוארים למעלה, הוא לא הטכנולוגיה עצמה או החברות המפתחות אותה, אלא הדרך בה הטכנולוגיה הנ״ל משנה את פני העולם בו אנו חיים וכיצד אנו מתייחסים לשינוי. חוויית הלקוח הינה וכך גם תישאר –  הכוח המניע מאחורי מרכזי הפיתוח של חברות ההיי-טק ולכן השאיפה היא להמשיך ולהתחדש באותם טרנדים וכן לדאוג להנגשתם גם בעבור אזורים אשר פחות מפותחים מבחינה טכנולוגית.

רוצים לקחת חלק במהפכה הדיגיטלית? למה אתם מחכים?

מצאו את העבודה הבאה שלכם בהייטק >>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!