בלוג-און

10 טיפים שיעזרו לכם לצלוח ראיון עבודה בווידיאו למשרות הייטק!

העולם שלנו נהיה יותר ויותר טכנולוגי – בנקים הפכו לדיגיטליים, קניות מהסופר עושים אונליין וגם עולם הגיוס מושפע מכך ומתפתח כל הזמן (קראו כיצד יראה תהליך הגיוס שלכם להייטק ב-2020). חברות רבות, גלובליות ומקומיות, ובייחוד חברות הייטק, משתמשות בראיונות עבודה בווידיאו בשלבים שונים בתהליך גיוס העובדים. יש אפילו חברות שמעסיקות עובדים על בסיס ראיון עבודה בווידאו בלבד! ראיונות ווידיאו מונעים את הטרטור של המועמדים, חוסכים להם זמן יקר ויכולים להיות פתרון מצוין למועמדים הנמצאים בתהליך חיפוש עבודה דיסקרטי (לטיפים לחיפוש עבודה דיסקרטי לחצו כאן). כיום חשוב מאוד להיות מוכנים לתרחיש זה ואנחנו כאן בשביל לעזור 🙂

אספנו עבורכם 10 טיפים שיעזרו לכם לצלוח ראיון עבודה בווידיאו למשרות הייטק:

1. הורידו את התוכנה מראש

כאשר התבקשתם לקיים ראיון עבודה בווידיאו עליכם לברר באיזו תוכנה מתכוון המראיין/ת להשתמש ולוודא כי היא קיימת במחשב שלכם מבעוד מועד. ישנן מספר פלטפורמות אפשריות לביצוע הראיון והבחירה תלויה במספר המשתתפים בשיחה ובהעדפות החברה. אם תהיו שני משתתפים בשיחה, אתם והמראיין/ת, סביר להניח שתתבקשו לקיים ראיון ווידיאו ב- Whatsapp או ב- Skype. את שתי התוכנות ניתן להוריד ללא בעיה ישירות למחשב/סמארטפון שלכם.
אם תקיימו ראיון עבודה בו ישתתפו יותר משני משתתפים, כנראה שתתבקשו לקיים ראיון בתוכנת Zoom. כדי להצטרף לשיחת זום עליכם להוריד את התוכנה, ללחוץ על הקישור שישלח לכם המראיין/ת וזהו זה, אתם בפנים!
קיימות בשוק עוד מספר רב של פלטפורמות שיחות ווידיאו מקוונות. אחת הבולטות היא Spark Hire, חברת תוכנה אמריקאית המיועדת לראיונות עבודה מקוונים. בין לקוחותיה של החברה נמצאות איקאה, פולקסווגן ויותר מ-1,000 חברות כוח אדם בינלאומיות.

מחפשים את המשרה הבאה שלכם בהייטק? שלחו לנו קורות חיים >>>

2. Mr. Aviram HaGever 

גם אם זה נשמע סופר נדוש ומשעמם, בעת בחירת שם המשתמש שלכם אנו ממליצים שלא להיות יצירתיים ופשוט מאד לכתוב את השם שלכם. אל תסתבכו עם הכינוי שדבק בכם מהטיול לדרום אמריקה או מהצבא, גם אם זה מאד יצחיק את החברים שלכם. המטרה פה היא ליצור רושם ראשוני חיובי שמעיד על רצינות (לטיפים שלנו ליצירת רושם ראשוני חיובי לחצו כאן).

3. ראיון עבודה – אפשר בפיג׳מה?

אף אחד לא מצפה מכם להיות לבושים בחליפה אלגנטית, אבל לכל הפחות אנו ממליצים ללבוש בגד שהיה הולם סיטואציה של ראיון עבודה בהייטק. העובדה שאתם יושבים בבית לא מצדיקה שתלבשו את חולצת סוף המסלול הגזורה שלכם או פיג'מה. סדרו את השיער, דאגו לא להיראות עייפים ושדרו בדיוק את מה שהייתם משדרים לו הראיון היה מתקיים פנים מול פנים. זה יסייע בשתי דרכים: האחת, יצירת רושם ראשוני חיובי מול המראיין/ת, והשנייה היא שמעצם היותכם לבושים כראוי גם ההרגשה שלכם תהיה שמדובר באירוע רציני.

מחפשים משרה חדשה בהייטק? שלחו לנו קורות חיים >>>

4. החדר האינטימי שלי

החלל בו אתם מתכוונים לשבת בזמן ראיון העבודה חשוב בדיוק כמו הבגדים שתלבשו. מומלץ לבחור בחדר נקי, מסודר ומואר. כדאי להימנע מישיבה בחדר אפלולי או מול חלון. הימנעו מישיבה במקומות ציבוריים, אך אם אין לכם ברירה חשוב שתיידעו את המראיין/ת כי אתם יושבים במקום ציבורי על מנת שיבין מה הוא מקור הרעשים ברקע, וכמובן – השתמשו באוזניות במהלך הראיון. 

5. אוזניות או לא להיות

הסיבה לשימוש באוזניות ברורה כאשר ראיון עבודה מתקיים בבית קפה, אולם גם בעת קיום הראיון בבית כדאי להשתמש באוזניות ובמיקרופון, וזאת מדוע? גם בבית ישנם רעשי רקע ועדיף להימנע מהפרעות שכאלה. השימוש באוזניות ובמיקרופון יסייע למראיין/ת לשמוע אתכם באופן ברור ויצמצם למינימום את רעשי הרקע המטרידים.

6. מינימום הפרעות

לפני הראיון חשוב ליידע את שאר תושבי הבית על קיומו ולבקש מהם לשמור על השקט. בתרחיש האידיאלי, עדיף שתהיו לבד בבית כאשר מתקיים הראיון, אך אם לא ניתן נסו לדאוג לצמצום של רעש והפרעות אפשריות. שימו לב כי ההפרעות לא מסתכמות ברעש של שואב אבק או ילד צורח – גם רעשים קטנים כמו עדכונים מאפליקציות יכולים להפריע ולפגוע בסיכויי ההצלחה שלכם. לכן זכרו לשים את הטלפון על שקט, סגרו את המייל, את הפייסבוק ואת הלינקדאין ואל תתנו לשום אתר שעלול להקפיץ לכם עדכונים לעשות זאת בזמן הראיון.

את הקטע הבא אין סיכוי שלא ראיתם! הוא אומנם לא צולם בעת ראיון עבודה אך ממחיש את החשיבות של הימנעות מהפרעות חיצוניות ב״שידור חי״…

 

7. הגיעו מוכנים!

לריאיון ווידיאו, ממש כמו ריאיון פרונטלי, צריך להגיע מוכנים – קראו על החברה אליה אתם מתראיינים, על המוצרים שלה, המתחרים, הטכנולוגיות וכד׳. בנוסף, בדקו היטב את דרישות התפקיד אליו אתם מתראיינים וכמובן זכרו לבנות לעצמכם מאין ״תסריט״ בו תספרו על עצמכם, על הניסיון התעסוקתי והטכנולוגי שלכם, פרויקטים גדולים בהם לקחתם חלק והיתרונות שלכם שהופכים אתכם למתאימים ביותר לתפקיד.
ראיון עבודה בווידיאו נשמע מפחיד, אבל הוא טומן בחובו יתרון עצום שלא קיים בראיונות עבודה פרונטלי – לא חייבים לזכור את הכל בעל פה! אתם יכולים להשתמש ברשימות עם ראשי פרקים שיכילו את הנושאים ואת השאלות אשר חשוב לכם להעלות בשיחה, להדפיס את קובץ קורות החיים שלכם על מנת לשלוף במהרה פרויקטים שביצעתם, טכנולוגיות ושפות פיתוח בהן יש לכם ניסיון ועוד. הרשימה היא מעין כלי לעת צרה ויש להשתמש בה בחוכמה!

מוזמנים להיעזר במדריכים שלנו שיכינו אתכם לריאיון עבודה:
איך למנף את סיכויי ההצלחה שלכם בריאיון פרונטלי
8 השאלת הנפוצות ביותר בריאיון עבודה
שאלות שצריך לשאול בריאיון עבודה

8. שפת גוף

בזמן הריאיון זכרו לשמור על קשר עין עם המראיין/ת; קשר עין משדר ביטחון ויוצר תחושה יותר אישית. נכון, אומנם מדובר במסך מחשב, אך נסו להביט ישירות למצלמה ובכך תתקבל התחושה כי אתם מביטים למראיין/ת בעיניים. זכרו לחייך (בטבעיות!) ושדרו נינוחות, רוגע וביטחון. נכון שראיון עבודה הוא מעמד מלחיץ אך נסו להיות קולים ולא לתת ללחץ להכניע אתכם.

9. חוק מרפי ותקלות טכניות

מכירים את הקטע שתוכנת הווידיאו החליטה דווקא עכשיו להיתקע, כאילו עושה לכם דווקא? כנראה שכן. אז קחו בחשבון שתקלות טכניות עלולות להתרחש דווקא בזמן ראיון בווידיאו. נכון, זה מעצבן, אבל קחו בחשבון שגם אם המחשב נתקע אין זה אומר שהצד השני הפסיק לשמוע אתכם, אז חכו רגע עם המכות על המחשב ותשמרו על קור רוח! וודאו כי יש לכם את מספר הטלפון של המראיין/ת כדי שתוכלו ליצור קשר במקרה כזה ואל תחששו לבקש לנתק את השיחה לכמה דקות על מנת שתוכלו לבדוק את חיבור הרשת ולפתור את הבעיה. זו דווקא הזדמנות מצוינת להפגין כושר התמודדות עם מצבי לחץ שתיתן לכם כמה נקודות זכות!

מרגישים כבר מוכנים לראיון בווידיאו? שלחו לנו קורות חיים >>>

10. רוצים ללכת על בטוח? עשו סימולציה שתבדוק את תקינות התוכנה

אי אפשר להיות בטוחים ב-100%, נכון, אבל שיחת ניסיון עם חבר בטרם הראיון או עריכת בדיקה קטנה בעצמכם יסייעו לכם לוודא כי הכל עובד כשורה- המצלמה,האודיו ותקינות התוכנה. שיחת הסימולציה תסייע לכם גם להבין האם החדר בו אתה מתכננים לשבת במהלך הראיון "מחמיא לכם", האם רואים אתכם בבירור ובאופן כללי לתרגל קצת לפני הדבר האמיתי.

לסיכום

לראיון עבודה מצולם חשיבות זהה לראיון פרונטלי. התאימו את עצמכם לסיטואציה, התחילו את הראיון ברוגע ואפילו הכניסו קצת סמול טוק לשבירת הקרח. היו קשובים, תשאלו את השאלות הנכונות וסיימו את השיחה בנימוס.
גם אנחנו בלוג-און מבינים את צרכי השוק ואת ההתפתחויות הטכנולוגיות ומקיימים ראיונות למועמדים באמצעות תוכנות ווידיאו. ועכשיו כשאתם מוכנים לראיון ווידיאו, כל שנשאר הוא לשלוח את קורות החיים שלכם ולמצוא את המשרה הבאה שלכם בהייטק!

 

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!