ראיון עבודה הוא שלב מכריע בתהליך מיון לעבודה, ומהווה הזדמנות להציג את עצמכם בפני המעסיק הפוטנציאלי. הבנת השאלות הנפוצות וביצוע הכנה מראש לתשובות אליהן יכולים להגדיל את סיכויי ההצלחה שלכם. כדי לסייע לכם בדיוק בזה, ריכזנו לכם את 10 השאלות הנפוצות ביותר בראיונות עבודה וטיפים כיצד להתמודד איתן.
1. ספר/י לי על עצמך
שאלה זו בדרך כלל פותחת את הראיון ומאפשרת לכם להציג את עצמכם בצורה קצרה ועניינית. הכנה מראש לתשובה תסייע לכם להימנע מבלבול ואריכות דברים. נסו פחות להתמקד בניסיון המקצועי שלכם – הכול כתוב בקורות החיים שמחזיקים המראיינים שמולכם. הוסיפו פרטים אישיים וכמובן חיוביים שייתנו ערך מוסף לדמותכם. טיפ: נסו למצוא נקודה משותפת ביניכם לבין המראיין/ת שמולכם ותפרטו ספציפית על נקודה זו. אנחנו מבטיחים שזה יוסיף לכם כמה נקודות לטובתכם.
2. מהן החוזקות שלך ומהן החולשות שלך?
על פני השטח, מדובר בשתי שאלות שונות לגמרי – אחת מבקשת לשמוע על תכונות חיוביות שאתם מביאים איתכם לעבודה ואחת על תכונות שליליות שיכולות להפריע לתקינות העבודה. אם כי לשתי השאלות מכנה משותף, והוא פשוט משחשבתם – בעזרת שתיהן ניתנת לכם האפשרות להציג את עצמכם באור חיובי. העובדה שאתם מציגים חולשה ואת המאמצים שלכם להתגבר עליה, יכולה להצביע על מודעות עצמית ולא פחות חשוב- על יכולתכם להתמודד עם אתגרים ומכשולים. אלו שאלות שיכולות להיות מנוסחות בכל מיני וריאציות, כמו: "מה המנהלים שלך היו אומרים עליך?" טיפ: גבו את התכונות שאמרתם עם דוגמאות בפועל מעבודות קודמות או מחייכם האישיים, וחסכו מהמראיינים חולשות שיכולות להצטייר כמחמאה סמויה כמו "פרפקציוניזם". התמקדו בנקודת חולשה שאינה מהותית או יכולה לפגוע בסיכויי הקבלה שלכם לתפקיד והציגו את הדרך שבה אתם מנסים להתגבר עליה.
3. למה שאעסיק דווקא אותך? מה את/ה מביא/ה איתך לחברה?
אפילו אם אתם מתאימים לתפקיד כמו כפפה ליד, כנראה שישנם מועמדים נוספים שקולעים לדרישות המראיינים. לכן, זה הזמן שלכם להוכיח את הייחוד והיתרונות בהעסקה שלכם! הראו מוטיבציה ואת הניצוץ שקיים בעיניכם לגבי התחום המסוים, תוך הדגשת תכונות וערכים שמביאים איתכם לתפקיד. טיפ: אם אתם בתחילת דרככם – הדגישו את הרעב שלכם ללמוד ולהתנסות. אם יש לכם ניסיון בפועל, כדאי שתכינו לעצמכם מראש נתונים של הישגים המדגימים את הערך שהבאתם איתכם לארגון. לדוגמה: איך תרמתם להצלחת והובלת פרויקט מסוים, בכמה אחוזים הגדלתם את המכירות וכו'.
4. מה הופך אותך ל-Team Player?
רבים מציינים בקורות החיים שלהם כישורים ויכולות המצטיירים כחיוביים בעיני הרוב. דוגמה לכך היא היכולת להשתלבות בצוות ואף להוביל קבוצה בצורה טובה. עצם העובדה שזה כתוב בקורות חיים לא אומרת ששכנעתם את המראיינים שלכם. עדיף שתתכוננו עם דוגמה ממשית לכך. טיפ: המקרה לא חייב להיות מהתחום המקצועי, תוכלו להדגים בזמן ראיון עבודה מקרה מחייכם האישיים: מקומות בהם התנדבתם/הדרכתם, סיפור משמעותי משירותכם הצבאי, מקרה משפחתי וכדומה.
5. איפה את/ה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?
מעסיקים אוהבים עובדים שאפתנים עם רצון להתקדם ולהתפתח – ובדגש על עובדים שמראים רצינות ורצון להישאר בחברה לטווח הארוך. אל תחששו להראות את הרעב שלכם להצלחה. טיפ: הציגו שאיפות ריאליות ומחוברות לקרקע שמתאימות לקידום בתפקיד ובהלימה עם מטרות החברה אליה מתמיינים.
6.ספר/י לי על קונפליקט ממקום העבודה הקודם ואיך התמודדת איתו
השאלה בוחנת את כישורי התקשורת ופתרון הבעיות שלכם. בחרו דוגמה אמיתית שבה פתרתם קונפליקט בצורה יעילה. טיפ: התמקדו בגישה שבה נקטתם לנוכח הקונפליקט ובתוצאה החיובית של הגישה.
7. למה עזבת את מקום העבודה הקודם שלך?
מעסיקים לא בהכרח יודעים למה אתם מחפשים מקום חדש ומהי הסיבה שבגללה עזבתם. הימנעו מדיבור שלילי על מקומות עבודה קודמים והתמקדו בסיבות חיוביות לעזיבה, כמו חיפוש אחר אתגרים חדשים או רצון להתפתחות מקצועית. טיפ: אל תגידו משהו שהמעסיקים או הקולגות שלכם לעבודה לא יוכלו לגבות אחר כך בשיחת הממליצים.
8. למה את/ה רוצה לעבוד דווקא כאן?
במידה ועקבתם אחר הטיפים שלנו בעמודים העסקיים בפייסבוק ובלינקדאין, וודאי ידוע לכם שאחד מכללי היסוד הוא לערוך מחקר על החברה אליה אתם מועמדים טרם הגעתכם לראיון עבודה. לאחר שחקרתם על החברה בעמודים העסקיים שלה ושל אחרים, תוכלו להדגיש כיצד האופי והשאיפות שלכם לעתיד מתמזגים עם חזון החברה והכיוון אליה היא מכוונת. טיפ: תוכלו להדגיש את התרשמותכם מהתרבות הארגונית, מהאופק ההתפתחותי בה ומביצועיה האחרונים, תוך הדגשת רצונכם לתרום מעצמכם לטובת המשך הצלחתה.
9. מהן ציפיות השכר שלך?
על אף הציפייה להתקדם בשכר, חשוב להישאר בגדר הריאליות. צפו לשאלה כזו בראיון העבודה שלכם והגיעו אליה מוכנים. בדקו את טבלאות השכר בשוק בתפקיד אליו אתם מתמודדים ובהתאם לניסיון והוותק המקצועי שלכם בפועל. טיפ: עדיף שתציינו טווח שכר אותו הייתם מעוניינים לקבל ולא מספר מדויק. זכרו, על שכר אפשר לעשות משא ומתן גם במהלך התפקיד ויכול להשתנות בהתאם לגורמים רבים כמו מיקום המשרה, היברידיות המשרה וליכולתכם להתפתח מבחינה מקצועית ולעסוק בטכנולוגיות חדשות. חבל לפסול מקום עבודה רק על בסיס שכר התחלתי, במידה והמקום עם אופק התפתחותי וערכים המתאימים למה שחיפשתם.
10. האם יש לך שאלות נוספות אלינו?
כן. תמיד תענו שכן. זו הזדמנות להראות עניין אמיתי בתפקיד ובחברה ולכסות את החלקים שלא עברתם עליהם עם המראיינים בזמן ראיון העבודה. לחלופין, תוכלו לבחור בנקודה שצוינה במהלך ראיון העבודה שהייתם רוצים לשמוע עליה פרטים בהרחבה. כך תראו שהייתם קשובים במהלך ראיון העבודה וכמובן שאתם רציניים ומתעניינים בחברה ובתפקיד. טיפ: הכינו מראש מספר שאלות על התרבות הארגונית, הצוות, אפשרויות הפיתוח והאתגרים הצפויים בתפקיד.
הכנה מראש לתשובות לשאלות הנפוצות בראיונות עבודה יכולה לסייע לכם להציג את עצמכם בצורה מיטבית ולהגביר את סיכויי ההצלחה שלכם. הראיון הוא הזדמנות להראות למעסיק מדוע אתם המועמדים המתאימים ביותר לתפקיד. על ידי הבנה והכנה לשאלות הנפוצות, תוכלו להפגין ביטחון עצמי, מקצועיות והתאמה לתפקיד. בהצלחה!
עכשיו כשאתם מוכנים לשאלות הקשות, נשאר לכם רק לבקר בעמוד המשרות שלנו ולשלוח לנו קורות חיים>>>