ראיון עבודה – מה לא נאמר או נכתב עליו?! כולנו מכירים בחשיבות של ההכנה לראיונות עבודה, המשקיעים מבינינו קוראים על החברה אליה מתמיינים ועל פועלה, עושים סימולציות ומנסים להגיע כמה שיותר מוכנים. עם זאת, לכל חברה האופי שלה וכל אחת שמה דגש על היבטים אחרים שברצונה לבחון אצל מועמד פוטנציאלי. אך אל חשש – לצד ההפתעות, לרוב ישנה תבנית מסוימת של שאלות שניתן לצפות להן ולהתכונן אליהן בהתאם, ואלו הן השאלות אשר מכוונות לבחון את התאמתכם לארגון, ללמוד על האישיות שלכם, על יכולת העבודה שלכם בצוות וכדומה.
אז קחו לכם כמה דקות לקרוא את הרשימה הבאה, אתם תודו לנו אחר כך:
1) מהן החולשות שלך?
אין אדם ללא חולשות. אתם לא סופרמן ולא וונדרוומן אז אל תנסו להציג את עצמכם ככאלה. בנוסף, המראיינים כבר שחוקים מ"חולשות" שמוצגות כמחמאה סמויה. "אני עובד/ת קשה מידי", "אני פרפקציוניסט/ית". חסכו זאת מהם. המראיינים בסך הכל רוצים לראות את מידת היושרה שלכם ואת היכולת לזהות נקודות שאתם מסוגלים לשפר בעבודתכם. נסו להתמקד בנקודה קטנה ופחות משמעותית בתפקידכם שבה הייתם רוצים להשתפר, או בדרך שבה אתם פועלים על מנת להתגבר על החולשה. לדוגמה – אם קשה לכם לשמור על הסדר במשימות שלכם, תוכלו להציג את החולשה, אך לספר שאתם מתגברים עליה באמצעות ניהול רשימות To Do מסודרות. אל תבליטו נקודה מרכזית שעלולה לפגוע בסיכוי שלכם להתאמה לתפקיד.
2) מה הופך אותך ל-Team Player?
רבים מציינים בקורות החיים שלהם כישורים ויכולות המצטיירים כחיוביים בעיני הרוב. דוגמה לכך היא היכולת להשתלבות בצוות ואף להוביל קבוצה בצורה טובה. עצם העובדה שזה כתוב בקורות חיים לא אומרת ששכנעתם את המראיינים שלכם. עדיף שתתכוננו עם דוגמה ממשית לכך. המקרה לא חייב להיות מהתחום המקצועי, תוכלו להדגים בזמן ראיון עבודה מקרה מחייכם האישיים: מקומות בהם התנדבתם/הדרכתם, סיפור משמעותי משירותכם הצבאי, מקרה משפחתי וכדומה.
3) מה תוכל/י לספר לי על עצמך?
לא, זה לא המקום לחזור על הנקודות המרכזיות בקריירה שלכם. הכל כתוב בקורות החיים שמחזיקים המראיינים שמולכם. הוסיפו פרטים אישיים וכמובן חיוביים שייתנו ערך מוסף לדמותכם. למשל, תוכלו לספר בקצרה על המשפחה שלכם וקרבתכם אליה או תחביב מרכזי בו אתם עוסקים בשעות הפנאי. יתרון נוסף תוכלו לקבל אם תמצאו נקודה משותפת ביניכם לבין המראיין/ת שמולכם ותפרטו ספציפית על נקודה זו. למשל, שמתם לב שעל השולחן מונח פסל קטן שנקנה בתאילנד וגם אתם שהיתם שם בקיץ האחרון? או שהבחנתם בתעודה מאוניברסיטה שגם אתם למדתם בה? בחרו לספר תוך כדי ראיון עבודה דווקא על חוויה זו ותזכו בתשומת לב ובחיבה מצד המראיינים, סמכו עלינו.
מחפשים משרה בהייטק? לחצו כאן לכל המשרות שלנו >>>
4) למה שאעסיק דווקא אותך?
"התקבלת לתפקיד מבלי שנראיין יותר מועמדים נוספים". משפט שכנראה לא תשמעו לעולם. אפילו אם אתם מתאימים לתפקיד כמו כפפה ליד, כנראה שישנם מועמדים נוספים שקולעים לדרישות המראיינים. אם כך, הדגישו את היתרון בכך שדווקא אתם תתקבלו! הראו מוטיביציה ואת הניצוץ שקיים בעיניכם לגבי התחום המסוים. אם אתם בתחילת דרככם – הדגישו את הרעב שלכם ללמוד ולהתנסות.
5) איפה את/ה רואה את עצמך עוד 5 שנים?
מעסיקים אוהבים עובדים שאפתנים עם רצון להתקדם ולהתפתח. אל תחששו להראות את הרעב שלכם להצלחה. עם זאת, שימו לב שאתם נשארים ריאליים ולא נשמעים חמדנים מידי. במידה ואתם מגששים בתפקידכם הראשון בתחום, להגיד שאתם רואים את עצמכם מבצעים אקזיט לסטרטאפ השני שלכם יכול להישמע מגוחך ולא מציאותי. היו אמינים ומחוברים לקרקע ואף נסו להתאים את שאיפותיכם לתחום החברה אליה אתם מעוניינים להיכנס.
6) מהן ציפיות השכר שלך?
מי מאתנו לא מפנטז/ת על משכורת של 6 ספרות יפות ונוצצות? אך שוב, הכל צריך להיות בגדר הריאליות. צפו לשאלה כזו בראיון העבודה שלכם והגיעו אליה מוכנים. תוכלו לבדוק את טבלאות השכר בשוק בתפקיד אליו אתם מתמודדים. עדיף שתציינו טווח שכר אותו הייתם מעוניינים לקבל ולא מספר מדויק.
7) למה את/ה רוצה לעבוד כאן?
במידה ועקבתם אחר הטיפים שלנו בעמודים העסקיים בפייסבוק ובלינקדאין, וודאי ידוע לכם שחובה לערוך מחקר על החברה אליה אתם מועמדים טרם הגעתכם לראיון עבודה. אחרי בדיקה יסודית תוכלו לענות על השאלה הזו במקצועיות יתרה. תוכלו להדגיש כיצד האופי והשאיפות שלכם לעתיד מתמזגים עם חזון החברה והכיוון אליה היא מכוונת. בנוסף, תוכלו להדגיש את התרשמותכם מביצועיה האחרונים של החברה והרצון שלכם להיות חלק מכך ולתרום מעצמכם לטובת המשך הצלחת החברה.
8) האם יש לך שאלות נוספות?
כן. תמיד תענו שכן. אל תשבו המומים בכיסא, הראו מקצועיים וממוקדים וגבשו שאלה אחת לפחות. זה הזמן שלכם לכסות את החלקים שלא עברתם עליהם עם המראיינים בזמן ראיון העבודה. לחילופין, תוכלו לבחור בנקודה שצוינה במהלך ראיון העבודה שהייתם רוצים לשמוע עליה פרטים בהרחבה. כך תראו שהייתם קשובים במהלך ראיון העבודה וכמובן שאתם מתעניינים וצמאים לעוד מידע. דבר כזה ייצור רושם טוב בעייני המראיינים.
אלו הן השאלות הנפוצות ביותר בראיון עבודה, אך כמובן לא היחידות אליהן אתם צריכים לצפות. נסו להתכונן כמה שיותר למענה על השאלות הנ"ל ועם זאת, הישארו רגועים וספקו תשובות טבעיות שלא יראו מוכנות מראש. תוכלו לזכור את התשובות שלכם בנקודות מתומצתות ולתת לעצמכם לזרום בקלילות בזמן ראיון עבודה עם תשובה כנה ומרשימה.
עכשיו כשאתם מוכנים לכל השאלות הקשות – היכנסו לעמוד המשרות שלנו וצפו במגוון משרות הייטק שיש לנו להציע לכם, הגישו קורות חיים והתחילו להתכונן לראיון הבא שלכם! שיהיה בהצלחה!
עוד כתבות שעשויות לעניין אתכם…
- לא רק לעבור – כך תצליחו להשאיר רושם ראשוני מצוין בראיון עבודה (גם פנים מול פנים וגם מרחוק!) >>>
- 10 טיפים שיעזרו לכם לצלוח ראיון עבודה בווידיאו למשרות הייטק >>>
- בניית פרופיל לינקדאין מנצח – המדריך המלא >>>
- איך להתכונן לראיון עבודה טלפוני – המדריך המלא >>>
- שימו לב לשאלות שדווקא אתם צריכים לשאול בראיון עבודה >>>