את היתרונות שיש ללינקדאין להציע אתם כבר בטח מכירים. לינקדאין היא הרשת החברתית-עסקית הגדולה והפופולרית בעולם, שבנוסף לאמצעי להרחבת קשרים עסקיים מציעה מגוון רחב של משרות הייטק. חשוב מאוד ליצור נוכחות ברשת עצמה, אך אין לזלזל בבניית הפרופיל האישי – הפרופיל הוא הדרך שלכם לשווק את עצמכם בצורה הטובה ביותר!
לא משנה אם אתם מחפשים עבודה בהייטק או בכל תחום אחר, מחפשים אחר הזדמנות עסקית או רק מנסים לטפח את רשת הקשרים המקצועית שלכם, פרופיל לינקדאין הוא כרטיס הביקור שלכם ולכן חשוב לבנות אותו כמו שצריך. אז איך בונים פרופיל לינקדאין מנצח שבזכותו תמצאו עבודה בהייטק?
נתחיל מהבייסיק, תמונה מתאימה
אין שני לרושם ראשוני – בלינקדאין התמונה שלכם מהווה מקור לרושם הראשוני של אנשים לגביכם. לינקדאין היא לא סתם עוד רשת חברתית, כי אם רשת מקצועית לכל דבר, לכן חשוב שתמונת הפרופיל שלכם תהיה הולמת. אין ספק שהתמונה מהחופשה המהממת שלכם בקאריביים מעוררת השתאות והתמונה מהפול מון עם הבאקט על החוף בתאילנד מזכירה ימים נשכחים, אבל זה לא המקום! בעת בניית פרופיל לינקדאין, חשוב לבחור תמונת פרופיל ברורה ואיכותית אשר הולמת אתכם ואת המקצוע שלכם.
אל תשכחו מה-Headline!
לרוב, הכותרת מכילה את התפקיד ואת מקום העבודה הנוכחיים שלכם. אם אתם מחפשים משרה חדשה בהייטק הגיע הזמן להשתדרג!
הוסיפו מילות מפתח רלוונטיות כמו שפת הפיתוח בה אתם מתמחים, שנות הניסיון שלכם, הישג משמעותי או ערך ייחודי שאתם מביאים אתכם לעבודה. תוכלו להפריד בין החלקים בכותרת על ידי קו ניצב בצורה הזו – Full Stack Team Leader | Log-On Software | Software Development | Java
זכרו ששורת הכותרת היא אחד הדברים הראשונים שמגייסים רואים בפרופיל שלכם, לכן ציינו בה את המידע הרלוונטי למשרה הבאה שלכם.
פרטי קשר
תארו לכם שהמגייסת למשרת חלומותיכם מגיעה לפרופיל הלינקדאין שלכם, חושבת שאתם מתאימים אך לא מוצאת פרטים ליצירת קשר. כדי שלא יקרה מצב כזה בו תפספסו את המשרה הבאה שלכם, הקפידו להוסיף פרטי קשר בהם ניתן יהיה להשיג אתכם. ניתן לעשות זאת תחת Contact Info.
התמצית (Summary) שלכם היא הסיפור שלכם
התמצית, או ה-Summary היא ההזדמנות שלכם לשווק את עצמכם לקשרים פוטנציאליים והיא מה שמאפשר לכם ללכוד את תשומת הלב של המבקרים בפרופיל שלכם. חשוב לכתוב את התמצית בקצרה (בכל זאת, תמצית), בצורה ברורה ולהדגיש את המיומנויות הכי חזקות, את האיכויות ואת הניסיון שלכם.
מישהו אמר פיצ׳? בעת בניית פרופיל לינקדאין יש לחשוב בדיוק בצורה הזאת! כאילו זה עתה נכנסתם למעלית (למקרה כזה בדיוק יש לנו מדריך ל-״נאום המעלית״) ופגשתם בה את האדם שיכול להציע לכם את הזדמנות חייכם – יש לכם רק הזדמנות אחת להסביר לו בקצרה למה כדאי לו לבחור דווקא בכם. לכן – תמציתיות ורלוונטיות הן שם המשחק.
רוצים לבלוט? הוסיפו תמונת רקע
תמונת רקע תגרום לפרופיל שלכם לבלוט ולהיות זכיר יותר מאחרים, ותיתן לצופים בו עוד מעט מידע עליכם. בחרו תמונה שתשקף משהו לגביכם (תחביב, תחום עניין וכד׳) ותמשוך תשומת לב, אך שימו לב שהתמונה לא מציקה בעין או בעלת אלמנטים רבים שיכולים לבלבל ולהעמיס.
עריכת URL
הידעתם שניתן לערוך את כתובת ה-URL המסורבלת שקיבלתם מלינקדאין? באמצעות לחיצה על הכפתור הזה –
המופיע בצד הפרופיל שלכם, תוכלו לנקות את המספרים והמקפים המיותרים מה-URL ולבחור כתובת מותאמת אישית לפרופיל.
מילות מפתח
מילות מפתח הן חשובות מאוד, בעיקר כאשר חיפוש הוא חלק משמעותי במשוואה. יש לזהות את המילים הרצויות על מנת להימצא ברשת כאשר מעסיקים פוטנציאליים משתמשים בחיפוש בלינקדאין, ולשתול את המילים הללו בכותרת, בתמצית ולאורך הפרופיל. למשל, אם אתם עוסקים בפיתוח, שימוש במילות מפתח רלוונטיות כמו #Net, C. או Full-Stack יחשוף אתכם ליותר קשרים פוטנציאליים וליותר הזדמנויות.
נטוורקינג
אחת הטעויות הגדולות שאנשים עושים בלינקדאין היא להימנע מחיבור לאנשים שלא מכירים. זו בדיוק הנקודה במה שנקרא “נטוורקינג” – להכיר אנשים חדשים, ולא רק לבסס קשרים קיימים! פרופיל לינקדאין חשוף לאנשים רבים שעשויים להשפיע רבות על עתידכם המקצועי, זה מאפשר לקבל יותר Endorsements (פירוט בהמשך), להבחין בקשרים משותפים וכמובן שזו דרך מעולה לחיזוק המיתוג האישי שלכם.
אחת הדרכים הקלות והרלוונטיות ביותר להגדלת רשת הלינקדאין שלכם היא סנכרון הפרופיל שלכם עם פנקס כתובות המייל שלכם. זה מאפשר ללינקדאין להציע לכם אנשים רלוונטיים (שום בקשת חיבור לא נשלחת ללא רשותכם). מעבר לכך, אנו ממליצים לכם לאמץ לעצמכם הרגל ולשלוח בקשות חיבור למשתתפים בפגישות ושיחות בהן הייתם נוכחים – זו דרך נהדרת לשמור על הרשת שלכם מעודכנת.
הוכיחו את הכישורים שלכם!
אחד הפיצ׳רים הנוחים בלינקדאין הוא האפשרות להציג רשימה של הכישורים שלכם. גללו ברשימה ובחרו את הכישורים הרלוונטיים לכם. חשוב לא להעמיס ולבחור רק בכישורים עדכניים המשקפים את היכולות המקצועיות שלכם ורלוונטיים לקריירה שלכם.
לאחר בחירת הכישורים השתמשו בפיצ׳ר של Skills Assessment – מבחן מקוון המדגים את רמת המיומנות שלכם בכל כישור שבחרתם. נתונים מראים כי מועמדים עם כישורים מאומתים בעלי סיכוי גבוה בכ- 30% להתקבל לעבודה בה הם מעוניינים.
Endorsements
Endorsements הם מאין אימות של הכישורים שלך בלינקדאין (Skills) על ידי אנשים אחרים. אם לדוגמה עבדתם בעבר בחברת הייטק בתור QA, הבוס לשעבר או אחד הקולגות יכול לאמת את הכישורים שלכם ולהמליץ עליכם. Endorsements מבססים את הכישורים שלכם ומגדילים את אמינותכם ולכן חשוב לקבל כאלה. איך מקבלים עוד המלצות? הדרך הכי פשוטה היא מתן Endorsements לאנשים אחרים ברשת שלכם. הרבה פעמים הדבר יגרום לאנשים להחזיר לכם טובה באותה הדרך. היו הוגנים ואל תחלקו Endorsements לכל אחד רק כדי לקבל בחזרה, תהיו כנים ותמליצו על אנשים שאתם באמת מעריכים ובאותה מידה תעריכו את ההמלצה שלהם.
כשיהיו לכם הרבה Endorsements בדקו אם הם אכן רלוונטיים למקצוע שלכם ולא מסבים את תשומת הלב לכישורים לא רלוונטיים. יכול להיות שאתם עוסקים כיום בפיתוח JAVA אבל מקבלים המון המלצות על תכונה מהתקופה בה עבדתם כבודקי תוכנה – לא רלוונטי. במקרה כזה אתם יכולים לבחור אילו המלצות להציג ואילו להסתיר.
לכל משרות ה-QA והאוטומציה לחצו כאן >>>
בניית הניסיון המקצועי שלכם
שלב בניית הניסיון המקצועי הוא קריטי וחשוב, ויש להתייחס אליו כמו לקורות חיים (לחצו כאן למדריך שלנו לבניית קורות חיים). הקפידו לציין את כל התפקידים הקודמים שביצעתם, החברות בהן עבדתם והזמן המדויק שעבדתם בכל חברה. חלק זה צריך להיות מאוד מאורגן ומסודר בסדר כרונולוגי. כתבו את עיקרי התפקיד ושימו דגש על ההישגים הצוותיים והאישיים שלכם!
פתוחים להזדמנויות חדשות
פיצ׳ר של לינקדאין מאפשר לכם לסמן את הפרופיל שלכם בתור ״פתוח להזדמנויות חדשות״ כך שמגייסים יוכלו לדעת שאתם מחפשים עבודה. כדי למנוע מצבים לא נעימים בתוך החברה, לינקדאין מאפשרת לחסום את המגייסים מתוך החברה בה אתם עובדים כעת כך שלא יראו שאתם מחפשים עבודה חדשה.
לאחרונה יצא פיצ׳ר חדש המאפשר להוסיף לתמונת הפרופיל שלכם את ההאשטאג #OpenToWork החשוף לכולם.
סיימתם לבנות פרופיל לינקדאין, מה עכשיו?
לאחר שבניתם פרופיל לינקדאין מנצח, חשוב שתהיו פעילים ותציגו נוכחות וירטואלית – שתפו תכנים מעניינים, הגיבו לאנשים אחרים, עקבו אחר משפיענים ואנשים בולטים בתחום העיסוק שלכם ואל תחששו לפרסם גם תכנים מקוריים שלכם!
אם עקבתם אחר המדריך שלנו אתם בדרך הנכונה למציאת המשרה הבאה שלכם בהייטק! שיהיה בהצלחה!
אנחנו גם מזמינים אתכם להכיר את "זירת המועמדים" פלטפורמת גיוס חדשה ומשוכללת, בה תוכלו לעקוב אחרי התקדמותכם בתהליך הגיוס, להכין קורות חיים בכמה קליקים, לנהל ולעקוב אחרי השיחות שלכם עם "לוגי", המגייס הדיגיטלי שלנו. וכל זה רק על קצה המזלג, אז תיכנסו לסיבוב?