בלוג-און

קריירה בהייטק – 12 דברים שחובה לבצע בקריירה הבשלה והמקצועית שלכם

רומא לא נבנתה ביום וכך גם קריירה בהייטק. מימיכם הראשונים בקריירה בהם קפצתם בין ראיון עבודה לבין שיפוץ קורות חיים, עבר זמן מה והיום אתם עומדים במקום יציב. על מנת לוודא כי הגעתם למקום הנכון עבורכם, המקום אליו באמת תמיד שאפתם, יש כמה נקודות עליהן חשוב מאוד שתסמנו וי. נקודות אלה מדברות באופן אישי לכל אחד ואחת מכם ומתקשרות לאופי עבודתכם. אחרי שתעברו על כולן, נסו להבין מה מצבכם כרגע וכמה נקודות עליכם עוד להשלים כדי לעצב קריירה בהייטק בצורה האידיאלית!

1 – גבשו את נאום המעלית המושלם עבורכם 

כמו שכתבנו במאמרנו על נאום המעלית, אלו הן 30 שניות קריטיות שיפתיעו אתכם וכדאי שתהיו מוכנים אליהן! בין אם אתם כבר במסלול קריירה בהייטק ובין אם אתם מחפשים כיוון חדשתמיד טוב להתכונן מראש למצב בו תינתן לכם הזדמנות פז ומעט מאוד זמן כדי לנצלה.

2 – קפצו למים והתגברו על הפחדים הגדולים שלכם

גם לBig boss וגם לעובדים במשרה בכירה קיימים פחדים. רבים מאתנו נוטים להתחמק מההתמודדות ולהימנע מהם בחיי היומיום. אתם תהיו שונים! יש לכם פחד קהל? העזו ובחרו להעביר הרצאה מול קהל גדול, שוברים שיניים בשיחה באנגלית? בחרו בעצמכם לנהל פרזנטציה באנגלית מול הלקוח הבינלאומי הבא! רק כך תוכלו לשים את הפחד מאחור ולהיות גאים בעצמכם!

3 – גבשו נוכחות חזקה ברשתות החברתיות

בעולמינו המודרני, רשתות חברתיות הן הכוח המרכזי במגרש המשחקים החברתי, אך גם העסקי! אם אתה לא שם, אתה לא קיים. כנסו למאמרים שלנו וקראו כיצד להפגין נוכחות ולנצל כל פלטפורמה אפשרית למינוף הקריירה שלכם. מדובר בביסוס פרופיל GitHub חזק, פרופיל לינקדאין הבנוי בצורה נכונה ואפילו נוכחות ברשת ה-Skype כי גם שם יכולים להפתיע אתכם עם ראיון עבודה.

4 – נטוורקינג הוא שם המשחק

בהמשך לנוכחות ברשתות החברתיות, גם מפגש פנים מול פנים ויצירת רשת נטוורקינג חזקה הם MUST במהלך קריירה בהייטק. חשוב ליצור רשת מכרים ושותפים איתם תרגישו בנוח ודרכם תוכלו לקדם את עצמכם. מפגש עם האנשים הנכונים יכול למנף את הקריירה שלכם או אפילו לתת רעיון לכיוון חדש שלא חשבתם עליו. כנסו וקראו על הדרך הנכונה לצלוח מפגש נטוורקינג!

5 – ומה עוד חוץ מזה? הכניסו ערך מוסף לעבודתכם

קריירה בהייטק יכולה להיות מעניינת ועמוסה מספיק בפני עצמה. עם זאת, חשוב למצוא ערך מוסף לארגון בו אתם עובדים. מחקרים רבים מדברים על חשיבות פעילויות העובדים בארגון מעבר לפעילות השוטפת. בתור מנהלים, הקפידו על אווירה חברתית חיובית וגרמו לעובדיכם להשוויץ ולספר לחבריהם כמה כיף להם במקום העבודה! דוגמא לכך תוכלו לקבל בעמוד שלנולעבוד בלוגאון. אך אל תחשבו שרק כמנהלים אתם יכולים לתת ערך מוסף! גם כעובדים מן המניין תוכלו ליזום פעילות או לנסות לתרום דרך מקור קיים. למשל, אצלנו בלוגאון קיימת עמותת "אחד לאחד" אשר מוכרת לכל עובדינו ומסייעת לאוכלוסיות נזקקות בתחומים שונים, כגון חינוך, מתן עזרה רפואית, והנגשת צרכים בסיסיים. כהתחלה, תוכלו לתרום או להתנדב בעמותה שלנו, או בכל עמותה אחרת אשר תואמת את השקפתכם.

6 – לדעת לקבל פידבק והערות

עובד מצטיין הוא זה היודע לקבל ביקורת ולמנף אותה לפיתוחו העצמי. פידבקים יכולים להיות חיוביים, אך יכולים גם להיות מלווים בהערות לשיפור. לימדו כיצד לשלב בין הנקודות לשימור ובין הנקודות לשיפור. חשוב שתזכרו בתור עובדים וגם בתור מנהלים, ללא קבלת פידבקים המצב יישאר כמו שהוא ומצב סטאטי ללא פיתוח הוא דבר שלא מתאים לעולם ההייטק. הפיתוח הוא המפתח להצלחה!

7 – לא רק לקבל, אלא גם לתת פידבק

בתור עובדים ובמיוחד בתור מנהלים, חשוב שתבטלו את תחושת "לא נעים לי" ותדעו כיצד לתת פידבק לעובדים תחתיכם. רבים נמנעים מסיטואציות כאלו היכולות לפעמים להיות לא נעימות והתוצאות בהתאם. כל עוד ההערה נאמרת בצורה מכבדת, כל פידבק יתקבל כביקורת בונה.

8 – שלום, נעים מאוד!

איך אתם מציגים את עצמכם? האם גיבשתם כבר משפט המסביר את תפקידכם? במידה ולא, כדאי שתעשו זאת. פעמים רבות מתבקשים להגדיר בקצרה את תפקיד משרת ההייטק. כדאי שתדעו כיצד להסביר זאת בעברית וגם באנגלית. בנוסף, לחיצת יד יכולה להגיד המון עליכם! גבשו לחיצה חזקה ומרשימה מלווה בביטחון עצמי גבוה. אחרי הכל, כמו שאמרנו במאמרינו אין שני לרושם ראשוני!

9 – עד כמה אתם מסודרים?

סדר עבודה של אחד יכול להיתפס כמבולגן בעיניי האחר, אך אין זה אומר כי זה סדר שגוי, לכל אחד יש את הדרך הנוחה לו לעבודה. גבשו את הסדר הנוח לכם, הן מבחינת הארגון של מתחם עבודתכם במשרד והן מבחינת סדר עדיפויות למשימותיכם. בנוסף, זכרו כי האצלת סמכויות היא אינה מילה גסה. אינכם יכולים לעשות הכל בעצמכם ולשם כך אתם יכולים להיעזר בעובדים נוספים.

10 – הכירו בחוזקות ובחולשות שלכם

אחרי זמן מה של עבודה בהייטק אתם כבר אמורים להכיר את הצדדים החזקים שלכם ואת אלו שאתם פחות טובים בהם. אמצו כל אחד מהם, את היתרונות לימדו כיצד למנף ועל החסרונות לימדו כיצד לכפר, או אפילו להפוך ליתרון. מה הכוונה? אם למשל אתם חזקים ביחסי אנוש ובעלי ביטחון עצמי גבוה, צאו אל קידמת הבמה ובצעו יותר פרזנטציות ללקוחות, המצריכות יכולת עמידה מול קהל.

11 – לדעת להגיד "לא" ולהרגיש עם זה בנוח

רובנו בתחילת הדרך נוטים להסכים לכל משימה ובקשה המגיעה אלינו. אם זה מתוך הרצון להרשים את המנהלים שלנו או אם זה מתוך החשש להראות חוסר נכונות לעבודה. אך חשוב עם הזמן לדעת להרגיש בנוח עם הסירוב. קבעו סדר עדיפויות ועמדו בו. דעו אילו משימות הן החשובות ביותר ואילו משימות מעכבות אתכם ולהן ללמוד להגיד פשוט לא.

12 – משהו (אפילו קטן) להיות גאים בו

במהלך קריירה בהייטק או אפילו לפני כניסתכם למסלול עבודה בהייטק, ייתכן ונפגשתם או תיפגשו עם הזדמנויות לפרויקטים מיוחדים. נסו לנכס לעצמכם פרויקט אחד לפחות בו תוכלו להיות גאים ולהגיד כי עשיתם זאת. בין אם מדובר בהקמת מיזם חדשני, תרומה יוצאת דופן לקהילה או אפילו בעזרה אישית באופן מיוחד לקולגה במקום העבודה שלכם.

דבר נוסף שחשוב לזכור, גם לאחר זמן לא מבוטל בשוק העבודה עולם ההייטק הינו דינמי, משתנה ומתחדש בכל רגע נתון. לכן, חשוב להיות עם היד על הדופק גם לגבי משרות הייטק חמות המתחדשות כל הזמן! עקבו אחר עמוד המשרות שלנו ,בדקו האם קיימת הצעה מעניינת עבורכם ושלחו לנו קורות חיים.

במידה ולא מצאתם משרה רלוונטית עבורכם, תוכלו להשתתף במבצע חבר מביא חבר שלנו ולשלוח קורות חיים של חבריכם לכל משרת הייטק שיכולה להתאים להם! אגב, תוכלו להרוויח כך עד 4,000 שקליםפרט שולי

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!