בלוג-און

קורות חיים – מוזמן לראיון או יורד לטמיון: הידעת שלוקח 6 שניות בלבד להחליט האם להמשיך לעיין בקורות החיים שלך?

כן, זה נשמע מוגזם אבל זה מוכח – 6 שניות בלבד הוא משך הזמן שלוקח למגייסים לבחון קורות חיים של מועמד/ת ולהחליט האם שווה להשקיע זמן נוסף לעיון בהם או שאין טעם – נקסט! למועמד/ת הבא/ה! קורות חיים שבנויים בצורה נכונה ייקלטו בעיניי המגייסים בתוך רגעים ספורים. רגע רגע, אל תילחצו, אנחנו כאן כדי לכוון אתכם איך לנצל את 6 השניות האלו בצורה המועילה ביותר.

מחקר של TheLadders אשר התמקד בתנועת עיניים, בחן את התנהגות אנשי הגיוס בזמן הצצה על קורות חיים של מועמדים. הוכח כי 6 שניות בלבד זה הוא הזמן שנחוץ לקבלת ההחלטה האם להמשיך להתעמק במסמך, לזמן לראיון עבודה ולהתאים משרת הייטק במיוחד למועמד/ת. המחקר מצא 6 נקודות מרכזיות אותן בוחנים אנשי הגיוס: שם, מקום עבודה ותפקיד נוכחי, מקום עבודה ותפקיד קודם, משך עבודה בתפקידים קודמים, ותק בעבודה הנוכחית והשכלה. לאחר נקודות אלה, יעברו אנשי הגיוס לחיפוש לפי מילות מפתח של דרישות וכישורים, ידע בשפות תכנות, סביבות עבודה ועוד.

אצלנו בחברת לוג-און המגייסות והמגייסים שלנו בוחנים כמות לא מבוטלת של קורות חיים מידי יום. בדקנו מה הם הפרטים הראשונים אליהם מפנים את תשומת הלב, מה משפיע על ההחלטה להעמיק בקורות חיים של מועמד/ת למשרה בחברת הייטק ולבסוף כמובן כמה זמן לוקח בפועל להחליט להמשיך או לדפדף למסמך קורות חיים הבא:

מה הדבר הראשון עליו מסתכלים בבחינת קורות חיים של מועמד/ת?

לירון: "דבר ראשון, בדרך כלל אבדוק את הניסיון התעסוקתי בתפקידים האחרונים. אתחיל כמובן מהתפקיד האחרון שביצע ואציץ בתפקידים הרלוונטיים שביצע לפני. לאחר מכן, אעבור על ההשכלה של המועמד/ת."

אלה: "קודם כל אגש לפירוט על הניסיון התעסוקתי של המועמד/ת ולהשכלה. פרטים שפחות אקדיש להם זמן במעבר הראשוני הם תוספות כמו פסקת פתיחה שמספרת על אופי המועמד/ת."

האם קיימת השפעה לנוסח קורות חיים? האם ישנה עדיפות לאנגלית או עברית?

ליר: "כאשר מדובר במועמדות למשרה בחברת הייטק, לרוב תהיה עדיפות לנוסח קורות חיים באנגלית. נוסח כזה יראה כמקצועי יותר ולכן מסתכלים קודם כל עליו."

לירון: "תלוי באיזו משרה מדובר ולאיזה תחום, אך לרוב נסתכל קודם על הנוסח שבאנגלית."

אלה: "בנוסף לכך, חשוב לכתוב את קורות החיים בגוף שלישי. זה הנוסח המקובל".

מהן מילות המפתח החשובות לפיהן מחפשים בקורות חיים?

לירון: "נחפש מילות מפתח הקשורות בטכנולוגיות בהתאם לדרישות המשרה. כלומר, שפות תכנות כמו: JAVA, סביבות עבודה כמו Linux או כלי עבודה כמו TFS וכו'…"

אלה: "חשוב להדגיש את מילות המפתח המפרטות את הטכנולוגיות המרכזיות איתן עבדתם. גם אם בעיניכם זה נראה כמובן מאליו, אל תוותרו על כתיבתן בקורות חיים".

אז לשאלת השאלות, כמה זמן לוקח להגיע להחלטה אם להתעמק בקורות החיים או להמשיך הלאה?

ליר: "כמות קבצי קורות החיים המגיעים אלינו היא עצומה. על מנת לעבוד בצורה יעילה אנחנו חייבים לצמצם את זמן המעבר על כל מסמך".

לירון: "לוקח ממש כמה שניות להחליט האם להמשיך לקרוא את קורות החיים או לא. יש מגייסים שמחליטים על כך תוך 10-15 שניות ויש כאלה שגם ב-5 שניות".

הרושם הראשוני הוא שקובע והוא נקבע בזמן קצרצר כמו ששמתם לב. אם כך, אין ספק שכדאי לנצל את שש השניות הללו ולנסות לשפר את קורות החיים שלכם. נסו להכניס את מילות המפתח הנכונות ולהדגיש את הניסיון התעסוקתי שלכם. כמו ששמתם לב, אלו הדברים החשובים למגייסים במעבר הראשוני על קורות חיים.

לא בטוחים מהו הפורמט הנכון למסמך קורות חיים המקובל בשוק העבודה? הקפידו שהמסמך יהיה רשום בצורה ברורה, מסודרת ונוחה לקריאה. מסיבה זו, עדיף להימנע מפורמט קורות חיים כ-PDF. עדיף שיהיה בפורמט של doc או docx. לחצו כאן לקבלת דוגמא למבנה נכון למסמך.

טיפים נוספים על כתיבת קורות חיים בצורה המתאימה תוכלו למצוא במאמר שלנו על קורות החיים פעם VS היום!

אז למה אתם מחכים? דבר ראשון – שפצו את קורות החיים שלכם. סיימתם? בדקתם שזה בפורמט הנכון? מעולה! כעת כנסו לעמוד המשרות שלנו. חפשו משרת הייטק שמתאימה לכם והגישו קורות חיים אליה. מי יודע? אולי הקובץ יגיע במהרה לצוותי הגיוס שלנו וכל מה שנשאר הוא לספור 6 שניות לאחור… שיהיה בהצלחה!

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!