בשנים האחרונות אנחנו עדים לשורה ארוכה של פיתוחים טכנולוגיים שמטרתם להעניק פתרונות הייטק פורצי דרך. גם בתחום הטכנולוגיה המסייעת (Assistive Technology), חברות הייטק רבות מתמקדות במינוף טכנולוגיות מתקדמות לשיפור חייהם של בעלי מוגבלויות. פיתוחים אלה מאפשרים לבעלי מוגבלויות עצמאות חדשה, ניידות משופרת ויכולות תקשורת משופרות. ריכזנו לכם 4 פיתוחים שצפויים לחולל מהפכה במידת הנגישות של אנשים עם מוגבלות לסביבתם.
1. אוזניות אוטמות רעש או מגבירות רעש? – Airpods מבית Apple
כשחושבים על פיתוחים טכנולוגיים מתקדמים ואהודים, אין ספק שאפל היא מהמובילות בתחום. ועדיין, המחשבה על כך שיום אחד אוזניות הדגל שלה יהפכו גם למכשירי שמיעה – עשויה להפתיע רבים. היום, יותר מתמיד, גובר הצורך בהנגשת הטכנולוגיה ללקויי וכבדי שמיעה. לפי דו”ח ארגון הבריאות העולמי, 1 מכל 4 אנשים בעולם סובל מירידה בשמיעה. אפל כבר משלבת במכשיריה החדשים תכונות עזר כמו האזנה חיה והגברת שיחה. למרות שהתכונות יכולות לסייע לבעלי לקות שמיעה קלה עד בינונית, האוזניות אינן מהוות כתחליף למכשיר השמיעה. אולם, נראה שהדרך לשם קצרה מהצפוי. עם לא מעט רמזים שהאוזניות אפילו ישמשו כמקור לנתוני בריאות נוספים בעתיד.
2. כוח המחשבה – ממשק המוח-מחשב (BCI) של חברת Neuralink
Neuralink, שהוקמה על ידי אילון מאסק, יצרה באזז תקשורתי בשנים האחרונות עם טכנולוגיית ממשק המוח-מחשב (BCI) פורצת הדרך שלה. על ידי השתלת אלקטרודות זעירות ישירות לתוך המוח, הטכנולוגיה מאפשרת לשלוט במכשירים אחרים באמצעות המחשבות. המערכת מפרשת אותות עצביים ומתרגמת אותם לפעולות. כך, נפתחות אפשרויות עבור אנשים עם מוגבלויות כמו שיתוק או ליקויים מוטוריים חמורים ותורמת לעצמאותם. לפיתוחים חדשניים כאלה הפוטנציאל לחולל מהפכה בנגישות ובתקשורת של בעלי מוגבלויות עם סביבתם. נכון למאי 2023, מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר לחברה לבצע את הבדיקות הראשונות שלה בבני אדם.
3. לא רק בד נושם, גם בד שומע! – ההמצאה של "בד אקוסטי"
רמקול שהוא גם פריט לבוש? זה הרעיון מאחורי "בד אקוסטי", פרי המצאתם של מהנדסים וחוקרים מאוניברסיטת MIT שבמסצ'וסטס, ארה"ב. בדומה לאופן שבו האוזניים שלנו עובדות, הבד ממיר את הצלילים תחילה לרטט מכאני ומשם לאותות חשמליים. כדי ללכוד את האותות הבלתי מורגשים הללו, החוקרים יצרו סיב גמיש העשוי מחומר "פיאזואלקטרי". כאשר הסיב שזור בתוך הבד, הוא מפיק מהרטט הלא מורגש אותות חשמליים המפיקים צלילים החוזרים מהמרחב. הבד מסוגל להבחין בקולות חיצוניים כמו מחיאות כף ודפיקות לב. אין ספק שזהו אחד מהפיתוחים הכי מסקרנים, ובעלי הפוטנציאל לעזור לבעלי מוגבלויות שונות, ביניהם כבדי שמיעה ואפילו לקויי ראייה ועיוורים, המסתמכים על השמיעה שלהם רבות. בנוסף, בד זה עשוי גם יום אחד להיות שימושי בניטור מצבי לב ונשימה.
4. מציאות לא כל כך מדומה – משקפי ה-VR וה-MR החדשים מבית חברת Apple ו-Meta
בתחילת יוני הכריזה חברת Apple על מוצר המציאות המעורבת (MR) החדש שלה בשם Apple Vision Pro, לו ציפו רבים בקוצר רוח. המשקפיים צפויים לשלב מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR), מה שמאפשר למשתמש לשלב אלמנטים דיגיטליים בעולם הפיזי. כל השליטה במשקפיים מתבצעת באמצעות הקול, הידיים שלכם ואף בעזרת מצלמות מעקב אחר תנועות העיניים שלכם. רק כמה ימים קודם, חשף מארק צוקרברג את ה-Quest 3, הדור השלישי של משקפי המציאות המדומה של חברת Meta. בדומה למשקפיים המדוברים של Apple, גם ה-Quest 3 כולל יכולות מציאות מעורבת. מעבר לשדרוג חווית הגיימינג והפנאי, למשקפיים הפוטנציאל לשנות את חייהם של בעלי מוגבלויות מקצה לקצה. עבור אנשים בעלי מוגבלויות גופנית וקשיי התניידות, למשל, מוצרים אלה יכולים לשמש כתחליף מעולה לטיול פיזי ברחבי העולם. טכנולוגיית המציאות המדומה מאפשרת "להיות" בכל מקום ובכל רגע נתון, גם מבלי הצורך לזוז מהספה.
מה אתם חשבתם על הפיתוחים המסקרנים האלה? אישית, אנחנו תמיד שמחים להמשיך לגלות מוצרי טכנולוגיה חדשניים ומהפכניים. ואם אלה פיתוחים טכנולוגיים שיכולים לעזור לנפץ מחסומים חברתיים ולעזור לבעלי מוגבלויות שונות – אז בכלל.
אנחנו מזמינים אתכם להיות חלק מהטכנולוגיה של העתיד יחד איתנו! לכל המשרות שלנו לחצו כאן>>>