סטודנטים, אתם במהלך לימודי התואר ותוהים כיצד תוכלו לפתח את הקריירה שלכם בהייטק? הכתבה הזו בדיוק בשבילכם! לימודי התואר תופסים לכם חלק גדול מהזמן, אבל לא את כולו. נצלו את הזמן שנותר על מנת לצבור ניסיון מעשי ועל הדרך גם להרוויח כסף!
צברו ניסיון תעסוקתי ומעשי
תואר אקדמי בעולמות ההייטק הוא בין שלוש לארבע שנים וזה בדיוק הזמן לחפש משרת סטודנט ולהכין תיק עבודות. הניסיון בהייטק כסטודנטים יפתח לכם אופציות למשרות טכנולוגיות במהלך התואר ואחריו. תיק העבודות שתיצרו יוכיח ניסיון מעשי בפועל. צרו פרויקטים מרשימים, פתחו אפליקציה, בנו אתר לחבר ועשו מיזם התנדבותי בתחום. העבודה העצמאית תלמד ותשפר את הרמה המקצועית ודרך הפרויקטים, תציגו את היכולות שלכם. זוהי השקעה ארוכת טווח שתסייע לכם להתברג למשרות נחשבות. קיימות פלטפורמות טובות להכנת תיק עבודות ועכשיו זה הזמן שלכם להכין אחד.
תלמדו, תאזינו ותחקרו
התואר בנוי מתוכנית לימודים מסוימת, שהיא בהחלטת המוסד האקדמי. אתם יכולים ללמוד באופן עצמאי עוד הרבה מעבר – זה בדיוק הזמן להעשיר את הידע שלכם! שפע של מידע קיים במדיה שיעזור לכם להתקדם למשרה הבאה שלכם:
- Udemy – פלטפורמה המציעה מגוון רחב של קורסים מקוונים בעלי זיקה לעולם ההייטק. מבין הקורסים המוצעים באתר תוכלו למצוא קורסים בתחום IT, קורסי פיתוח וקורסי עיצוב UX/UI.
- Coursera – פלטפורמה של לימודים מקוונים של Google שמטרתם להכשיר ג'וניורים ללא ניסיון לכניסה למשרות בהייטק. Google מציעה קורסים במחיר שפוי (39 דולר לחודש!) ותוך שישה חודשים תקבלו תעודה מקצועית ונחשבת.
- צרות בהייטק – קבוצה בפייסבוק שתרגישו בה נוח לשאול בדיוק את השאלות הנכונות. מהותה לשתף בחידושים ותחושות מעולם ההייטק. כל חבר בקהילה יכול לקחת חלק, לחקור וללמוד מידע חדש.
- "הייטק בפקקים" – הפודקאסט של אוניברסיטת רייכמן, נוגע במידע אקטואלי בתחום ההייטק ומעניק כלים להתמודדות עם סיטואציות מגוונות, כגון: העסקת ג'וניורים ובינה מלאכותית.
פרופיל לינקדאין וקורות חיים מרשימים
כתיבה נכונה של קורות חיים, הכוללים את הידע והניסיון התעסוקתי, יכולה לפתוח דלתות למשרה הבאה שלכם. הכנו עבורכם מדריך מפורט שיעזור לכם בכתיבת קורות החיים. בנוסף, חשוב מאוד שתפתחו פרופיל לינקדאין שישווק ויחבר אתכם לאנשים מהתחום. הפרופיל הוא כרטיס הביקור שלכם בעולם ההייטק.
ככה תעשו כסף בזמן התואר
ריכזנו עבורכם שלוש דרכים להרוויח כסף בזמן התואר:
- משרת סטודנט בהייטק – קיימות משרות סטודנט המותאמות לזמינות שלכם במהלך התואר. לעיתים מאוד מאתגר למצוא משרת סטודנט בתחום, חפשו בעקביות, הקדישו זמן במהלך היום ותמצאו. עמודי "דרושים" בפייסבוק, עמוד המשרות באתר שלנו ואנשים שאתם מכירים, הן דרכים מצוינות למציאת משרת סטודנט.
- חברים שלכם מחפשים משרה בהייטק? – אתם יכולים להרוויח עד 4,000 ₪ גם אם אתם לא עובדי לוג-און ובנוסף לעזור לחברים שלכם למצוא משרה חדשה בתחום. לחצו כאן להעברת קו"ח.
- קבלת מלגות – במוסדות האקדמיים יש אפשרות לקבל מלגות לימודים. מלגת "הישגים להייטק" של צה"ל, למשל, מעניקה שכר לימוד מלא בשנים הראשונות ללימודים. מלגה נוספת היא "מלגת Google – אניטה בורג", שמטרתה היא לקדם נשים במקצועות ההייטק ברחבי העולם.
ריכזנו עבורכם כלים מעשיים לניצול נכון של הזמן, בו תלמדו, תאזינו ותחקרו. כך תהיו מוכנים למשרה הבאה שלכם בסוף התואר. נברך אתכם בשנת לימודים מוצלחת ומהנה!