בלוג-און

ניהול מרחוק – 7 טיפים למנהל/ת בהייטק בתקופה של ריחוק חברתי

להיות מנהל/ת בהייטק אף פעם לא היה תפקיד פשוט, אבל עכשיו כשהמגפה העולמית מאלצת את כולנו להישאר בבתים – נדמה שלנהל צוות או פרויקט מעולם לא היה קשה יותר. לכן, את הכתבה הבאה החלטנו להקדיש למנהלים ולמנהלות שביניכם, אלו שצריכים לנהל פגישות, לו"זים ופרויקטים גם מהסלון, כשכל המשפחה בבית והעובדים מפוזרים ברחבי הארץ. מזדהים עם הקושי שתיארנו? כדאי לכם לקרוא את 7 הטיפים שלנו למנהלים ההייטקיסטים בשנת 2020!

1. תנו מילה טובה

קל מאוד לשכוח את כוחן של המחמאות הקטנות, אבל הרבה פעמים מילה טובה מהמנהל יכולה לשנות לגמרי את היום בעבור עובדים מסוימים, במיוחד עכשיו כשעשויות להתעורר אצל כולנו תחושות של בדידות. זכרו שאתם מנהלים אנשים ולא רק עבודה, הביעו את הערכתכם לא רק בפגישות זום של כלל הצוות אלא בהזדמנויות יומיות כמו שיחות טלפון או התכתבויות ב-WhatsApp. עכשיו כשאין שיחות מסדרון, הפסקות וארוחות, חשוב להראות לעובדים שלכם שאתם מעריכים את העבודה שהם עושים גם מרחוק.

2. שברו את השגרה (הווירטואלית)

עולם ההייטק עשוי להיות שוחק ומתיש גם בעבור העובדים – תמיד יהיו פיצ'רים להוציא, טיקטים לפתור ופרודקשנים להציל. כשסביבת העבודה מתאחדת עם הסביבה הביתית קל מאוד להישאב לעבודה רצופה מסביב לשעון ללא הפסקות. עודדו את העובדים שלכם לשים לעצמם גבולות על מנת למנוע שחיקה ונסו למצוא רעיונות יצירתיים שיכולים לשבור את השגרה של כל הצוות: הרצאות העשרה בזום, חדרי בריחה וירטואליים או מיטאפים וכנסים שעברו גם הם לפורמט אונליין.

3. תקשורת טובה, גם מרחוק

עכשיו כשכל העובדים מפוזרים ברחבי הארץ ולא מרוכזים באותו המשרד השתבשו לנו כל ערוצי התקשורת הרגילים, הסיטואציה הזו היא קרקע פורייה לבלבולים ואי הבנות שעשויים לפגוע ביעילות העבודה. לכן, וודאו שאתם בהירים וברורים בבקשות שלכם מהעובדים, אל תתנו להם להרגיש לבד מול המשימות שלהם והראו להם שאתם זמינים להתייעצויות. בתקופה כזו של ניהול מרחוק חשוב לגלות התעניינות בהתקדמות המקצועית של העובדים ולעודד אותם לשאול שאלות ולהיות שקופים איתכם, בין אם הם עובדים חדשים או ותיקים.

לכל משרות הניהול, ראשי צוותים ובכירים >>>

4. בלי להתגונן – תנו וקבלו ביקורת

אם כבר בתקשורת עסקנו, כמו בכל מערכת יחסים אחרת, גם בעיות שעולות בין מנהל לעובד עשויות להיפתר באמצעות שיחה טובה. במצב של ניהול מרחוק קל לעובדים להרגיש אבודים ולא מחוברים לחברה או למשימה שלהם, פנו זמן לשיחות אמיתיות ופתוחות עם העובדים שלכם בנוגע למצב. אם אתם מרגישים צורך בכך, האריכו מעט את הדיילי והקצו זמן שבו נותנים ומקבלים פידבק על משימות יומיות. תנו לעובדים להשמיע את הביקורת שלהם והראו להם שאתם פה בשביל להקשיב לצד שלהם ולא רק בשביל להשמיע את שלכם. במידה ומצאתם את עצמכם לא מרוצים מתפקודו של עובד, במהלך השיחה עמו נסו להימנע מנזיפות והאשמות, במקום זאת הסבירו בצורה נעימה כיצד יוכל לשפר את עבודתו.

5. משמעות, זה שם המשחק

מחויבות, משמעת עצמית ומוטיבציה הן תכונות המאפיינות עובדים שמפנימים את המשמעות של החברה בה הם עובדים. במיוחד עכשיו, בתקופה בה כולנו עובדים מהבית ונדרשים למשמעת עצמית גבוהה, העובדים שלכם צריכים להבין את המשמעות של העבודה הקשה שהם עושים. זיהיתם עובד חסר מוטיבציה בתקופה האחרונה? נסו לחבר אותו לתמונה הגדולה, הסבירו לו איך העבודה שהוא עושה מקדמת את החברה או את המוצר שלה. אם עובד שיתף אתכם בשאיפות המקצועיות שלו – נסו להראות לו כיצד התפקיד שהוא עושה כעת עשוי לפתח את הקריירה שלו בעתיד.

6. היו מודל לחיקוי, גם אם לא מסתכלים עליכם

נכון, זה כבר כמה חודשים שאתם והעובדים שלכם לא חולקים את אותו המשרד. ועדיין, תתפלאו עד כמה הם שמים לב לכל מילה, מייל או משימה שאתם נותנים להם. גם מרחוק, חשוב שתמשיכו להוות עבורם דוגמא אישית. הראו להם שאתם רגועים, בטוחים ואופטימיים לגבי המצב גם אם המציאות המשתנה מבלבלת ומלחיצה. בנוסף, גם מרחוק, הימנעו מלבקש מהעובדים שלכם לעשות דברים שאתם לא מוכנים לעשות בעצמכם, אם יש תקלה חמורה שמצריכה מענה מיידי גם אחרי שעות העבודה הראו לצוות שאתם נרתמים למאמץ ולא רק מפקחים עליו.

7. זכרו מאיפה באתם

אולי הייתם בפוזיציה שלהם בדיוק, התחלתם כמפתחים או QA והתקדמתם לאט בסולם, או שאולי בכלל הגעתם מתחום אחר לגמרי והתברגתם בחברה בשל היכולת הניהולית שלכם. כך או כך, בתקופה הקרובה כדאי להפעיל את שריר האמפטיה קצת יותר ולנסות לשים את עצמכם בנעליים שלהם. בניהול עובדים מרחוק כדאי לוודא שכולם יודעים מה הם צריכים לעשות ושיש להם את המשאבים לבצע את עבודתם בצורה נאמנה. זה לא אומר שצריך לעשות את העבודה בשבילם, אלא לתת להם את הכלים שהם צריכים על מנת לפתור בעיות בעצמם גם מרחוק.  

מחפשים משרה טכנולוגית בהייטק? מגוון משרות מחכות רק לכם!  

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!