טכנולוגיית המציאות המדומה, או בשמה המקוצר – טכנולוגיית ה- VR, עשתה דרך ארוכה בשנים האחרונות. ואם חשבתם שהטכנולוגיה היא גימיק שנועדה לגיימרים בלבד, תופתעו לגלות שזהו רק קצה הקרחון. ההתקדמות בטכנולוגיית ה- VR יוצרת הזדמנויות ואפשרויות חדשות בתחומים ומוסדות שונים, החל מעולם ה-Gaming ועד עולמות העבודה והבריאות. הנה כמה תחומים והמצאות מתחום ה- VR שצפויים לחולל מהפכה בעולם ההייטק של שנת 2023.
1. בינה מלאכותית (AI) – כששתי טכנולוגיות מהפכניות נפגשות
בינה מלאכותית (AI) כבר נמצאת בשימוש בסביבות וירטואליות כדי ליצור חוויות מציאותיות ואינטראקטיביות יותר. בשנת 2023, אנו יכולים לצפות שבינה מלאכותית תתפתח ותאפשר סביבות וירטואליות דינמיות ומגוונות יותר. בעזרת AI, סביבות וירטואליות יכולות להתאים עצמן להתנהגות והעדפות המשתמש, וליצור חוויה אישית ומרתקת יותר. דוגמה למוצר מונע AI כזה הוא “Oculus Neural Interface”. המוצר, שנמצא כרגע בפיתוח על ידי חטיבת Oculus של פייסבוק, נועד לאפשר למשתמשים לשלוט בחוויה באמצעות המחשבות שלהם. בעזרת אלגוריתמים מתקדמים של AI יהיה ניתן לפרש אותות חשמליים מהמוח ולתרגם אותן לפעולות בתוך סביבת VR. לפיתוח הממשק העצבי של Oculus פוטנציאל לחולל מהפכה באופן שבו אנו מתקשרים עם הטכנולוגיה.
2. רפואה ובריאות – ריפוי אמיתי במציאות מדומה
לטכנולוגיית VR יש פוטנציאל עצום בתחום הבריאות והיא כבר מטפלת במצבים שונים כמו חרדה, דיכאון, פוביות וכאב כרוני. שנת 2023 צפויה לכלול יותר יישומי VR שיעזרו לאנשי מקצוע רפואיים באבחון, טיפול והדרכה. דוגמה לאפליקציה כזו היא פלטפורמת ההדרכה הכירורגית של “Osso VR”, המאפשרת לאנשי מקצוע רפואיים לתרגל הליכים בסביבה מדומה. חברות כמו “Looxid Link” כבר מפתחות מכשירים המודדים את פעילות המוח ותנועות העיניים בזמן אמת, שיכולים לספק תובנות חשובות לגבי תהליכים קוגניטיביים ורמות קשב במהלך ביצוע משימות ואימונים שונים.
3. טיולים – להרגיש בחו"ל, להיות בבית
טכנולוגיית VR יכולה לספק חווית נסיעה וירטואלית לאנשים שאינם יכולים לנסוע מסיבות כאלה או אחרות. לכן, הטכנולוגיה מהווה פתרון מעולה לאנשים המתמודדים עם אילוצים כספיים או מגבלות פיזיות. ככל הנראה, בשנת 2023, נראה יותר יישומי VR שיספקו חווית נסיעה מציאותית וסוחפת. דוגמה קיימת למוצר כזה היא “AirPano VR”, פלטפורמת טיולים וירטואלית, המאפשרת למשתמשים לחקור נקודות ציון ויעדים מפורסמים ברחבי העולם.
4. עבודה מרחוק – שיתופי פעולה וירטואליים
נכון גם לשנת 2023, האפשרות של עבודה מרחוק ממשיכה להיות אטרקטיבית בעיני מעסיקים ועובדים רבים. לכן אין זה מפתיע שחברות הייטק רבות רואות בטכנולוגיית VR דרך יעילה ופרודוקטיבית לעבודה מרחוק. יותר יישומי VR יאפשרו לצוותים לשתף פעולה ולתקשר מרחוק בסביבה וירטואלית. פלטפורמה קיימת לעבודה מרחוק בעזרת מציאות מדומה היא “MeetinVR”. זאת מאפשרת לצוותים לנהל פגישות וירטואליות ולשתף פעולה בפרויקטים בסביבת עבודה תלת-ממדית (3D).
5. חינוך – מי אמר שללמוד זה משעמם?
למציאות מדומה יש פוטנציאל לשנות את החינוך על ידי יצירת חוויות למידה סוחפות ואינטראקטיביות. הטכנולוגיה יכולה להועיל במיוחד לנושאים שקשה ללמד אותם בכיתה. בשנת 2023, אנו יכולים לצפות לפלטפורמות חינוך מתקדמות יותר של VR, המאפשרות לתלמידים לחקור וללמוד בסביבה מדומה. זה יכול לכלול טיולי שטח וירטואליים, מעבדות וירטואליות וסימולציות וירטואליות. דוגמה למוצר הקיים כבר בשוק הוא “ClassVR”, פלטפורמת חינוך המאפשרת למורים ליצור ולשתף תוכן בצורה אינטראקטיבית לתלמידיהם.
שנת 2023 מסתמנת כשנה של התפתחות ופריצת גבולות, ואין ספק שטכנולוגיית ה- VR צפויה לתרום לכך רבות. מוצרי ה- VR ימשיכו לספק מגוון רחב של יישומים בתעשיות ותחומים שונים. הכול תוך חוויות סוחפות, אינטראקטיביות ומותאמות אישית יותר מבעבר. אנחנו מצפים לראות כיצד תחום המציאות המדומה ימשיך לשנות את עתיד ההייטק והטכנולוגיה!
רוצים גם להיות חלק מדור העתיד של ההייטק? שלחו לנו קורות חיים!>>>