לחץ יכול להיות משתק. כפי שאמינם שר בשירו האלמותי Lose yourself, אסור לתת לצ'אנס לחלוף, כך הדבר נכון גם לראיון העבודה. הידיעה שיש לכם צ'אנס אחד להעביר את עצמכם, את יכולתכם ואת מסגולתכם יכולה להיות, ובכן, משתקת. אז מה עושים? מתכוננים. אמנם ראיונות העבודה היום משתנים ומגוונים בין החברות השונות, אך ניתן עדיין למצוא דפוסים חוזרים באספקט השאלות, הכוונות והציפיות של מראייני העבודה. לשם כך הבאנו לפניכם כמה טיפים יעילים שיעזרו לכם להתכונן לאירוע הכה חשוב שהוא ראיון עבודה. שיהיה בהצלחה!
1. חקר שוק
תחילה, עשו מחקר קטן על החברה. היכנסו לאתר האינטרנט שלהם, חפשו אותם בגוגל והיכנסו לעמוד העסקיים שלהם ברשתות החברתיות. קבלו רקע לא רק על התפקיד שלכם ותפקיד הצוות, אלא למדו גם על ההיסטוריה של החברה, ערכיה, מטרותיה והשפה אותה היא מדברת. כל המידע הנ״ל יעזור לכם להפגין ידע הנוגע לתרבות הארגונית של החברה, לענות על השאלות בצורה רחבה ולא פחות חשוב, יעזור לכם לשאול את השאלות הנכונות. שווה לכם להציץ במאמר שכתבנו על שאלות שצריך לשאול בזמן ריאיון.
2. היד החלשה
אין אדם ללא חולשות. אתם לא סופרמן ולא וונדרוומן אז אל תנסו להציג את עצמכם ככאלה. בנוסף, המראיינים כבר שחוקים מ"חולשות" שמוצגות כמחמאה סמויה. "אני עובד/ת קשה מידי", "אני פרפקציוניסט/ית". חסכו זאת מהם. המראיינים בסך הכל רוצים לראות את מידת היושרה שלכם ואת היכולת לזהות נקודות שאתם מסוגלים לשפר בעבודתכם. נסו להתמקד בנקודה קטנה ופחות משמעותית בתפקידכם שבה הייתם רוצים להשתפר, או בדרך שבה אתם פועלים על מנת להתגבר על החולשה. לדוגמה – אם קשה לכם לשמור על הסדר במשימות שלכם, תוכלו להציג את החולשה, אך לספר שאתם מתגברים עליה באמצעות ניהול רשימות To Do מסודרות. אל תבליטו נקודה מרכזית שעלולה לפגוע בסיכוי שלכם להתאמה לתפקיד.
3. A-TEAM
רבים מציינים בקורות החיים שלהם כישורים ויכולות המצטיירים כחיוביים בעיני הרוב. דוגמה לכך היא היכולת להשתלבות בצוות ואף להוביל קבוצה בצורה טובה. עצם העובדה שזה כתוב בקורות חיים לא אומרת ששכנעתם את המראיינים שלכם. עדיף שתתכוננו עם דוגמה ממשית לכך. המקרה לא חייב להיות מהתחום המקצועי, תוכלו להדגים בזמן ראיון עבודה מקרה מחייכם האישיים: מקומות בהם התנדבתם/הדרכתם, סיפור משמעותי משירותכם הצבאי, מקרה משפחתי וכדומה.
4. קשר עין
קשר עין נכון הוא הדרך שלכם ליצור חיבור רגשי ואישי עם המראיין/מראיינת, גם אם נפגשתם לראשונה רק לפני מספר דקות. יצירת קשר עין רציף תעביר את המסר שאתם בטוחים בעצמכם, שאתם כנים ושאתם מרגישים בנוח. הימנעות מקשר עין עשויה להתפרש כחוסר ביטחון, חולשה ואי נוחות. על אותו המשקל, חיוך נינוח וטבעי יקנה למראיין את התחושה שאתם אנשים חיוביים, שכיף להיות לידכם ושאתם שמחים להיות בראיון. חשוב להדגיש שכדאי לשמור על קשר עין וחיוך טבעיים ואף פעם לא להגזים! יצירת קשר עין אינטנסיבי מדי עשוי להלחיץ את המראיין/מראיינת וחיוכים במקומות הלא נכונים במהלך הריאיון עשויים לגרום לכם להיראות לא רציניים.
5. להחליף מקומות
האם יש לך שאלות נוספות? כן. תמיד תענו שכן. אל תשבו המומים בכיסא, הראו מקצועיים וממוקדים וגבשו שאלה אחת לפחות. זה הזמן שלכם לכסות את החלקים שלא עברתם עליהם עם המראיינים בזמן ראיון העבודה. לחילופין, תוכלו לבחור בנקודה שצוינה במהלך ראיון העבודה שהייתם רוצים לשמוע עליה פרטים בהרחבה. כך תראו שהייתם קשובים במהלך ראיון העבודה וכמובן שאתם מתעניינים וצמאים לעוד מידע. דבר כזה ייצור רושם טוב בעייני המראיינים.
מחפשים עוד הכנה? הציצו בכתבה על רושם ראשוני ועל שאלות שאתם צריכים לשאול בראיון עבודה. ראיונות העבודה אכן יכולים להלחיץ, אך אל תבהלו מידי, בעזרת הכנה טוב, ביטחון וכישרון טבעי, תצלחו את הראיונות שלכם בהצלחה!
יאללה שנתחיל? המון משרות הייטק שוות במגוון תחומים מחכות לכם כאן! >>>