ראיתם מודעת "דרושים מפתחי אפליקציות" בלינקדאין, החלטתם שזה הזמן לפנות למגייס ולהגיש מועמדות למשרה, יופי! זה הצעד הראשון. ומה הצעד הבא? לשלוח קורות חיים. אתם יודעים כמה אנשים ראו את אותה מודעה?! מגייסים מתמודדים עם כמויות עצומות של קורות חיים של מועמדים לאותה המשרה, וכמו בתחרות – בדרך הכלל הטוב ביותר הוא המנצח. איך תוכלו להעלות את הסיכוי שבכלל יסתכלו על קורות החיים שלכם? איך תוכלו לשמור על טווח הקשב של המגייס ולא לגרום לו לפהק מהשעמום?
פרסמנו כאן בעבר מדריך מושקע לכתיבת קורות חיים, קיימים אלפי טיפים לכתיבתם, אתרים שונים מציגים פורמטים קבועים, אך עצרו רגע וצאו מהקיבעון! אין ספק שהמדריכים שנכתבו בעבר מכילים המון נקודות נכונות וחשובות, אך כמו כל דבר בערך בעולם שלנו גם התחום הזה הולך ומתפתח עם השנים ועם הקדמה. אנחנו כאן כדי להציג את הכללים החדשים והמעודכנים ביותר לכתיבת קורות החיים שלכם. מה חשבו בעבר שנכון לעשות כאשר כותבים קובץ קורות חיים ומה היום, כששנת 2018 בפתח, כדאי לעשות:
פעם: "הגבילו את קורות החיים שלכם לעמוד אחד בלבד", היום: חשוב שתציגו בקורות החיים שלכם את כישוריכם!
כמה לפרט ועל מה לפרט בקובץ קורות החיים שלכם? בעבר סברו כי במידה והקובץ יחרוג מעמוד שלם, הדבר יעיד על הימצאות פרטים לא נחוצים שכתב המועמד על עצמו. בנוסף, ישנה תפיסה לפיה המגייס/ת או בהמשך המראיין/ת לא ימשיכו לקרוא מעבר לעמוד הראשון, אחרת זה נחשב כבזבוז זמן. היום מבינים שזו הגבלה ממש לא נחוצה ושהרבה יותר חשוב שכל ניסיונכם הרלוונטי יפורט בצורה מלאה ונכונה (למרות הכל, שימו לב לא להגזים ולכתוב 10 עמודים!).
פעם: "באיזו שנה מלצרתי במסעדה ההיא?…", היום: רק מה שרלוונטי למקצוע הנוכחי!
עד כמה ללכת אחורה כאשר כותבים קורות חיים? פעם נהגו לפרט את הניסיון התעסוקתי החל מהעבודה הראשונה, וזאת בטענה שכל עבודה מלמדת ומשפיעה. היום מבינים כי מיותר לפרט על הניסיון במלצרות מגיל 16 או המכירות בעגלות בחו"ל אחרי הצבא. פרטו אך ורק על התפקידים האחרונים הרלוונטיים למקצוע בו אתם מעוניינים להמשיך ולהתפתח. אם למשל חשקה נפשכם במשרת פיתוח Java, ציינו רק את הניסיון הרלוונטי למשרה זו. במידה ועסקתם במקצועות אחרים ולטעמכם חשוב לציינם, הכניסו זאת תחת כותרת: "ניסיון תעסוקתי מקצועי קודם" (בכל זאת, ניסיון כאחמ"ש במסעדה הוא ניסיון ניהולי לכל דבר במידה ואתם מגישים מועמדות למשרה ניהולית).
פעם: "גרסה אחת שתתאים להכל", היום: התאימו ושנו את קורות החיים שלכם בהתאם למשרה המבוקשת!
כמה גרסאות של קורות חיים צריכות להיות לכם? פעם נהגו לחשוב כי נחוצה גרסה אחת ומושקעת שתופץ לכל המשרות אליהן נרצה להגיש מועמדות. היום אנו מבינים כי ראוי "לתת את הכבוד" לכל משרה ולכן עלינו לסגנן את קורות החיים, להדגיש ולשנות על מנת להתאים "בתפירה אישית" את המסמך לתפקיד המיועד. תוכלו למשל להדגיש את ניסיונכם בטכנולוגיות שמתקשרות לתפקיד המיוחל, להדגיש ניסיון ניהולי במידת הצורך, עבודת צוות וכיו"ב.
פעם: "סיימו בהפנייה לממליצים", היום: אין צורך! זה מובן מאליו!
ולסיום סיומת… כנראה לימדו אתכם שבסיום מסמך קורות החיים עליכם לרשום: "הפניות לממליצים יינתנו על-פי דרישה". לא עוד! כיום, משפט זה ייראה כמגוחך מעט ובהחלט מיותר. אין צורך לכתוב זאת, זה מובן מאליו, הרי זו היא מטרתו של מסמך זה ואם יש צורך בממליצים, כמובן שיבקשו זאת מכם.
המגייסים והמגייסות שלנו בלוג-און כבר מחכים לקבל את קורות החיים העדכניים שלכם! שלחו אלינו קורות חיים ואנחנו כבר נחזור אליכם עם מגוון הצעות עבודה שיתאימו בדיוק לפרופיל שלכם!