בלוג-און

ההצגה חייבת להימשך – טיפים להעברת פרזנטציה אונליין

התקופה האחרונה הביאה לשינויים בצורת העבודה, כאשר אחד השינויים העיקריים הוא המעבר למרחב עבודה דיגיטלי. העבודה באונליין הביאה איתה המון דברים חיוביים לחיים שלנו ונראה כי היא לא הולכת לעזוב אותנו כל-כך מהר. פגישות עבודה ב- Teams או פרזנטציות בזום – כדי לעבור אותם בהצלחה עליכם לדעת כיצד להעביר פרזנטציה אונליין. ישנם אנשים טכנולוגיים שיכולות עמידה ודיבור מול קהל אינן באות להם באופן טבעי או שהם מתקשים להנגיש תכנים לאנשים פחות טכנולוגים. במיוחד למצבים אלו הכנו עבורכם מדריך ״עשה ואל תעשה״ שיעזור לכם לחדד את אופן העברת המסרים שלכם בעולם דיגיטלי פוסט-קורונה:

אל תעשו: אל תדמיינו את הקהל בתחתונים
עשו: דמיינו שהקהל בצד שלכם

זכרו – כשאתם מציגים מול קהל ניתן להניח כי רוב המשתתפים רוצים בטובתכם ומבינים את המצב בו אתם נמצאים. לכן, אין סיבה להילחץ! במקרה של תקלה, היו רגועים ונסו לתקן את הבעיה. הקהל שלכם מבין את הסיטואציה וסביר להניח שגם נמצא במצב שלכם לפני כן ולכן לא ישפוט אתכם במקרה שהמחשב יתקע, הרמקול יפסיק לעבוד או שהמילים יתבלבלו…

לחצו כאן לכל המשרות שלנו >>>

אל תעשו: אל תדברו לעצמכם
עשו: שמרו על אינטראקציה

כאשר מעבירים פרזנטציה אונליין חשוב מאוד לשמור על אינטראקציה עם המשתתפים. בניגוד לעמידה מול קהל חי, כאשר מציגים אל מול מסך מחשב הקשר עם הצופים הוא מאתגר הרבה יותר. שימו לב לעצור מידי פעם – תשאלו שאלות ונסו ליצור שיח ועניין, כדי למנוע את איבוד הקשב של המשתתפים.

אל תעשו: אל תכנסו לפרטים טכניים
עשו: ספרו סיפור

כאנשים טכנולוגיים, הנטייה הטבעית שלכם היא לספר ולתאר איך בדיוק עשיתם את מה שעשיתם ולרדת לפרטים הטכניים. חשוב לזכור שבחלק מהמקרים, האדם שלפניכם לא מכיר את העבודה כמוכם והוא בסך הכל מעוניין להבין מה התועלת שהוא מקבל מהפרזנטציה שלכם. כאשר אתם מציגים מול קבוצה של אנשים עליכם ללמוד לספר סיפור, וסיפור חייב להיות ברור, מתומצת ומעניין.

טיפ: כאשר אתם מספרים על מוצר/פיתוח נסו להתייעץ עם מעצב המוצר שלכם. מעצב המוצר מבין מי המשתמש ומה הוא מנסה להשיג. ההבנה הזו מאפשרת לו לפשט את הסיפור ולחזור למקור – מה המוצר עושה, מה המשתמש צריך לעשות ומה התועלת.

אל תעשו: אל תכינו מצגת כמו פעם
עשו: הכינו מצגת מותאמת למסך מחשב

זכרו שבעולם המצגות הדיגיטליות, סביר להניח שחלק מהמשתתפים (אם לא כולם) צופים בכם במסך מחשב. בניגוד למקרנים והפלזמות שהתרגלנו אליהם, כאשר מעבירים פרזנטציה אונליין עליכם לבנות מצגת בקנה המידה המתאים. השתמשו בפונט גדול (המלצה – גודל טקסט 36), כמה שיותר אמצעים וויזואליים וכמה שפחות טקסט בכל עמוד. אם בעבר בניתם מצגות מתומצתות, עתה עליכם לתמצת ולפשט אף יותר ולהתאים את הפרזנטציה שלכם למסך קטן בהרבה.

אל תעשו: אל תקפצו למים העמוקים
עשו: התחילו בקטן

אם אתם עומדים להעביר פרזנטציה אונליין מול מנכ״לים ואנשים בכירים או אפילו אם מדובר על ישיבה צוותית – אל תקפצו למים העמוקים! נסו להציג תחילה מול אדם אחד או שניים, שפני הניסיון שלכם, מולם תוכלו להתנסות בעמידה מול קהל והעברת המסרים שלכם. בקשו מהם לתת לכם הערות לשיפור כדי שלהצגה האמתית תגיעו מיומנים ומוכנים!

אל תעשו: אל תסתמכו רק על ביקורת חיצונית
עשו: תנו לעצמכם פידבק!

כבר המלצנו לכם להתאמן מול חברים/קולגות, אך חשוב להתאמן גם מול עצמכם. יתרון חשוב בפרזנטציות אונליין הוא היכולת להקליט. הקליטו את עצמכם מציגים ולאחר מכן צפו וכתבו הערות. עשו זאת שוב ושוב עד שתהיו מרוצים מהתוצאה. מלבד היכולת לבקר את עצמכם, האימון יתרום גם לתחושת הביטחון והשליטה שלכם בתוכן.

מרחב העבודה הדיגיטלי הביא איתו יתרונות רבים בין אם היכולת להיות במספר מקומות בו-זמנית, חיבור בין אנשים ממקומות שונים ואפילו האפשרות לעבוד מהספה בבית 😉
גם אנחנו בלוג-און עוקבים אחר המגמות המשתנות וממשיכים לגייס אונליין!

לשליחת קורות חיים וחיפוש המשרה הבאה שלכם בהייטק >>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!