מחפשים גיוון בעבודה? העבודה הנוכחית משעממת אתכם?
דמיינו לעצמכם את התרחיש הבא בזמן שאתם מחפשים עבודה חדשה: התחלתם לגשש אחר האתגר הבא בעולם הגדול שנקרא "דרושים הייטק", והמעסיק הנוכחי שלכם גילה את זה. מה עושים עכשיו? סביר להניח שתהליך של חיפוש עבודה חדשה נובע מאי שביעות רצון ממקום העבודה הנוכחי, אבל אתם גם בוודאי רוצים להיות בטוחים מבחינה תעסוקתית ולא למצוא את עצמכם מפוטרים ולהישאר קרחים מכל הכיוונים.
גם אם אינכם מרוצים מעבודתכם הנוכחית, חשוב מאד שלא להראות זאת בסביבת העבודה. אז כיצד ניתן לחפש עבודה חדשה מבלי "להיתפס" על ידי המעסיק? הבאנו לכם כמה טיפים שיסייעו לכם בתהליך חיפוש עבודה דיסקרטי, על מנת להימנע מהתקרית המביכה שעשויה לגרום לאבדן האמינות שלכם, לפיטוריכם וסביר להניח שגם לאבד את הממליץ הבא שלכם.
בתהליך חיפוש עבודה דיסקרטי, לא מחפשים עבודה בעבודה!
הזמן שעליכם להקדיש לחיפוש עבודה חדשה צריך להיות מחוץ לשעות העבודה שלכם, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחיפוש עבודה דיסקרטי. אם כך, תהליך חיפוש העבודה צריך להתבצע בשעות הבוקר המוקדמות או בערב, או פשוט לנצל את סוף השבוע לשם כך. אם כבר שלחתם קורות חיים למשרות פוטנציאליות והתקשרו אליכם על מנת לקיים ראיון עבודה טלפוני – בשלב זה כדאי לצאת מהמשרד לכמה דקות או לבקש לשוחח במועד מאוחר יותר.
אל תספרו לאף אחד בעבודה שאתם מחפשים עבודה!
כשהרצון לשינוי בוער בנו, אנו מתנהגים בצורה תזזיתית ורוצים לדבר על זה עם הסובבים אותנו. כאשר זה נוגע לחיפוש עבודה חדשה בעודנו עובדים בחברה מסוימת, רצוי שלא לחלוק את הרצון לשינוי עם הקולגות. הפיתוי הוא גדול, במיוחד אם יש לכם חברים קרובים בעבודה, אבל שמועות רצות מהר וזה עלול לסכן את המעמד שלכם בחברה במקרה שהשמועה תגיע למעסיק, על אחת כמה וכמה כאשר אתם מבצעים חיפוש עבודה דיסקרטי, וזו הדרך המהירה ביותר לפגיעה במוניטין ולפספוס של מכתב ההמלצה הנחשק.
אל תשתמשו במחשבים או במכשירי הטלפון של החברה לצורך חיפוש עבודה!
וכמובן שגם לא כדאי לכם לשלוח קורות החיים דרך המחשב במשרד. המעסיק הנוכחי יכול לנטר את חשבון הדואר האלקטרוני שלכם או לעקוב אחר השיחות שמתבצעות מהמשרד או דרך הטלפון הנייד שקיבלתם מהעבודה. חיפוש עבודה או התעסקות בנושא בשעות העבודה לא רק עלולים להביא לפיטוריכם, אלא גם יובילו את המעסיק הנוכחי שלכם לתהות מדוע הוא צריך לממן את זמן חיפוש העבודה החדשה שלכם.
אל תציינו את העובדה שאתם מחפשים עבודה ברשתות החברתיות!
בעוד שהאינטרנט הוכח ככלי השימושי ביותר לחיפוש ולמציאת עבודה בימינו, יש לנהוג במשנה זהירות במהלך חיפוש עבודה ברשת. אתרי הדרושים ולוחות דרושים הייטק מלאים בהזדמנויות נהדרות, הרשתות החברתיות מציעות מגוון משרות הייטק ועוד המון משרות אחרות בחברות הטובות ביותר, ובתור מחפשי עבודה המעוניינים בדיסקרטיות המרבית, אין שום סיבה לפרסם פוסט בלינקדאין או להגיב להצעות עבודה בצורה פומבית ברשתות החברתיות. אתם תופתעו לגלות לכמה אנשים יש גישה לפרופילים שלכם ברשתות החברתיות, והסיכוי ש"תתפסו" בפעולות שכאלה הוא עצום, אז חבל לקחת סיכון.
כאשר שולחים קורות חיים, חשוב לבקש לשמור על דיסקרטיות.
כאשר מגישים קורות חיים זה לגיטימי לגמרי לציין שאינכם מעוניינים שהמעסיק הנוכחי שלכם ידע שאתם נמצאים בתהליך חיפוש עבודה, וכדאי גם להוסיף במכתב המקדים שתעריכו מאד אם העובדה שאתם עתידים להגיע לראיון עבודה לא תופץ בקרב אנשים רבים.
תקבעו ראיון עבודה לאחר שעות העבודה.
חשוב לזכור כי הדרך הנכונה היא לשמור על פרודוקטיביות מלאה בעבודה ולא לגשת לראיונות על חשבון שעות העבודה הנוכחית, משום שהיעדרות עלולה לעורר חשד. בתהליך חיפוש עבודה דיסקרטי ובכלל, מומלץ שלא ליצור מצב בו המעסיק יחשוד בחוסר נאמנות עקב היעדרויות חוזרות ונשנות בפרק זמן קצר יחסית. כדאי לנסות לקבוע ראיון עבודה בשעות הבוקר המוקדמות, בהפסקת הצהריים או בסוף יום העבודה. ובהמשך לסעיף הקודם – אם תיידעו את המראיין שחשוב לכם לשמור על דיסקרטיות לאורך התהליך, סביר מאד להניח שהוא יתגמש עבורכם וימצא זמן מתאים לראיון מחוץ לשעות העבודה. ובמקרה הכי גרוע – תמיד אפשר לקחת ימי חופשה ואף אחד לא צריך לדעת מה הסיבה לכך.
אצלנו בלוג-און אנו דואגים שתהליך חיפוש העבודה שלכם יתבצע במלוא הדיסקרטיות
לא נעביר את קורות החיים שלכם ללקוחות שלנו ללא ידיעתכם ואישורכם. כמובן שלא חייבים לציין בקורות החיים את שם החברה בה אתם עובדים וזה לגמרי בסדר להשאיר את המידע הזה חסוי.
אם קראתם את המאמר עד כאן, סביר להניח שאתם (כמו עוד כמה עובדים מסביבכם) מגששים ומחפשים לעתים אחר הזדמנויות חדשות – שלחו לנו קורות חיים ואת שאר העבודה השאירו לנו.