בשנים האחרונות אימצנו דרכי חתימה דיגיטליות מבלי לשים לב לכך באמת. בסופר אנחנו חותמים על מסכים אלקטרוניים, את טביעת האצבע שלנו אנחנו מכניסים לאפליקציות בטלפון עשרות פעמים ביום ועכשיו כשהמציאות החדשה מאלצת אותנו לשמור על ריחוק חברתי – גם על חוזי העסקה אנחנו חותמים באופן דיגיטלי ואפילו מהבית! חתימה על חוזה באופן דיגיטלי עשויה להעלות שאלות וחששות מעבר למעמד החתימה המלחיץ. בדיוק בגלל זה איגדנו עבורכם כל מה שחשוב לדעת לפני שחותמים על חוזה עבודה דיגיטלי!
חוזה דיגיטלי להעסקה בהייטק, זה לא אומר שאתם לבד
אולי זה בגלל שאין לידנו איש מקצוע שיסביר בדיוק מה כל סעיף אומר ואולי זה בגלל שאחרי שלושים עמודים מול המחשב אנחנו תופסים את עצמנו חותמים בלי לקרוא. כך או כך, כשהחוזה נמצא במייל האישי שלנו קל להרגיש שזה רק אנחנו מולו. אבל חשוב לזכור שחוזה העסקה קובע את טיב היחסים ביניכם ובין המעסיק שלכם. הבוס החדש שלכם הוא חלק בלתי נפרד מהחוזה, אל תחששו לשאול אותו שאלות ולהציף חששות גם אם הוא לא נמצא איתכם בעת החתימה האלקטרונית.
חתימה אלקטרונית? זה חוקי בכלל?
חתימות אלקטרוניות מעוגנות בחוק כבר מ–2001! החוק כולל הבדלים בין רמות אבטחה שונות של חתימות על מנת להבטיח את זהותם של החותמים באמצעים אלקטרוניים. ב-2018 נחקק תיקון לחוק המאפשר שימוש גמיש יחסית בחתימות מסוג זה. כך שגם אם החוזה שלכם הוא דיגיטלי זה ממש לא הופך אותו לפחות מחייב.
זה בטוח?
הרבה פעמים החשש שעולה מחתימות דיגיטליות הוא גניבת זהות דרך חתימה. אבל אם חושבים על זה באמת, חתימה רגילה לא מאובטחת יותר מזו הדיגיטלית. חשבו על כל הפעמים בהם חתמתם בכתב יד – כמה מלצרים, קופאיות, עובדי משרד ואנשי דואר היו יכולים לעשות שימוש בחתימה שלכם. ובכל זאת, כשבאים לחתום על חוזה דיגיטלי חשוב להגן על הפרטיות שלנו ולהקפיד לחתום בקבצים שלא ניתן לערוך לאחר החתימה, למשל שימוש בקבצי PDF באמצעות הפונקציה Fill & Sign.
נשמע כמו התחייבות רצינית מדי? לאט-לאט…
לפני שאתם רצים למסגר את החוזה שלכם כדי שאף אחד לא יוכל לשנות אותו, וודאו שאתם חותמים על חוזה בטוח עבורכם. בדקו שקיימים בו כל הסעיפים החשובים:
- סעיפי שכר ותנאים סוציאליים – כמה ימי חופשה ומחלה יש לכם, מה הנגזרת של עבודה בשעות נוספות, בסופ"שים או בחגים.
- תוספות והטבות – יש בונוסים? אופציות? מניות? מעולה! חשוב שהכל יהיה מעוגן בחוזה כדי שלשני הצדדים יהיה ברור מה מקבלים, מתי ואיך. לדוגמה, וודאו שאופן הבשלת האופציות מנוסח באופן הברור לשני הצדדים.
- סעיפי סיום העסקה – קצת קשה להגיד כבר מההתחלה איך העבודה החדשה שלכם תגיע לסיומה ובכל זאת חשוב לעגן בחוזה מה קורה אם אחד הצדדים מחליט להפסיקו. בקטגוריה זו חשוב להכיר את סעיף 14 לחוק הפיטורין על כל יתרונותיו וחסרונותיו.
- מקורות הכנסה נוספים – יש לכם עבודה נוספת? וודאו שהחוזה שלכם מאפשר לכם לקבל הכנסה שנייה ממקור חיצוני. היו שקופים וכנים עם המעסיק החדש שלכם כבר מההתחלה.
לחוזה דיגיטלי יתרונות רבים שנוגעים מאוד לתקופה האחרונה – שמירה על איכות הסביבה, יעילות והמשך קיום שגרת תעסוקה גם בעתות של ריחוק חברתי. אך כמו בכל חוזה, חשוב שתבינו על מה אתם חותמים. התייעצו עם אנשי מקצוע, בני משפחה וכמובן, עם הבוס החדש שלכם!
בינתיים, גם אנחנו מחתימים עובדים חדשים למגוון משרות טכנולוגיות בהייטק – שלחו לנו קורות חיים >>>