בלוג-און

המדריך המלא לחיפוש עבודה – 8 טיפים שיתניעו את חיפוש העבודה שלכם!

תהליך חיפוש עבודה עשוי לקחת זמן מה והוא מושפע מפרמטרים רבים שעל חלקם יש לנו אפשרות לשלוט ועל חלקם פחות. רוצים לדעת איך אפשר להתניע תהליך חיפוש עבודה תקוע ולחסוך כמה חודשים של חיפושים? אתם חייבים לקרוא את המדריך המלא שלנו לחיפוש עבודה נכון!

1. מיקוד זה שם המשחק

כשנמצאים בסטאטוס של "מחפש/ת עבודה", קל להיכנס לפאניקה ולהתחיל לשלוח את מסמך קורות החיים לכל המשרות הקיימות בשוק בבת אחת. במקום זאת, אנו ממליצים לעצור לרגע, להגדיר 2-3 תפקידים ספציפיים בהם הייתם רוצים לעבוד ולשלוח את קורות החיים רק למשרות הקשורות לתחומים אלו.

2. שלחו קורות חיים מותאמים לכל משרה

מצאתם משרה שאתם מעוניינים בה? וודאו שקורות החיים שלכם לא רק אטרקטיביים באופן כללי אלא גם רלוונטיים למשרה הספציפית אליה אתם שואפים להתקבל והקפידו להכין כמה גרסאות של קורות חיים. כך לדוגמא, אם אתם מחפשים משרות QA הכינו שתי גרסאות שונות, כאשר האחת מתאימה לתפקיד QA ידני והשנייה ל- QA אוטומטי. בכל גרסא, הקפידו להבליט את הניסיון הטכנולוגי שצברתם בתחום הספציפי ואת המוטיבציה שלכם להשתלב בתפקיד.

רוצים לדעת איך לכתוב קורות חיים נכון? קראו את הכתבה המלאה שלנו >>>

3. אין מה להתבייש – רק להתנסח נכון 

רבים מתביישים להגיד שהם מחפשים עבודה, אבל תתפלאו כמה הזדמנויות מקצועיות עשויות לצוץ ברגע שתשתפו את האנשים שסביבכם. למרות זאת, בעודכם מדברים עם אנשים מעולם ההייטק שבאמת יכולים לעזור לכם, הימנעו מלפתוח את השיחה עם המשפט – "אני מחפש/ת עבודה". כך, למשל תוכלו לפנות לראש צוות פיתוח בחברה מסוימת ולומר: "יש לי 3 שנות ניסיון בתור מפתח/ת Java ואני רוצה לקדם את הקריירה שלי, אשמח להעביר את קורות החיים שלי אליכם במידה ויש תפקיד שיכול להיות רלוונטי עבורי".

4. אין עבודה? תתחילו לעבוד!

כפי שכתבנו קודם לכן, קל להיכנס לפאניקה ולהגיש את קורות החיים שלכם למאות משרות. אבל אחרי שעשיתם את כל זה ושום דבר לא קורה – גם קל להתייאש. לא פשוט להתמודד עם תחושה של דחייה במשך חודשים, ובכל זאת חשוב לשמור על חיפוש עבודה אקטיבי ולתת לו חלק משמעותי משגרת היום-יום שלכם.

5. הגיעו לפשרה – עם עצמכם 

המטאפורה המתאימה ביותר לסעיף זה היא תסמונת "החנייה הכי קרובה" – תמיד יכולה להיות חנייה קרובה יותר אך המחשבה הזו לרוב גורמת לנו לבזבז שעות בחיפוש חנייה במקום ללכת קצת ברגל ולהחנות את הרכב במקום מעט רחוק. על אותו המשקל, השתדלו שלא לרדוף אחר "המשרה הכי טובה", החליטו ביניכם לבין עצמכם על מה אתם מוכנים להתפשר ועל מה לא והגישו קורות חיים רק למשרות שעומדות בקריטריונים הללו.

6. Networking זו לא מילה גסה

לשתף את החברים הקרובים אליכם שאתם מחפשים עבודה זה מעולה! אבל אל תתביישו ליצור קשר עם חברים רחוקים יותר ממקומות עבודה קודמים בקריירה שלכם או אפילו עם חברים מהלימודים האקדמאיים או מהצבא. נסו להרחיב את החיפוש שלכם למעגל רחוק יותר וחפשו קשרים בחברות הספציפיות אליהן אתם רוצים להתקבל.

7. השתמשו ברשתות החברתיות בחוכמה 

לרוב מגייסים/ות בחברות השונות מסתכלים על פרופיל הלינקדאין שלכם לפני יצירת הקשר. לכן, הקפידו על פרופיל עדכני ועל תמונה מתאימה. היו אקטיביים בחיפוש העבודה גם ברשתות החברתיות, היכנסו לקבוצות רלוונטיות בפייסבוק ובליקדאין וחפשו עבודה גם בפלטפורמות כמו טלגרם ואינסטגרם. דרך הרשתות החברתיות תוכלו גם להתחבר למגייסים וסורסרים בחברות הרלוונטיות בהן הייתם רוצים לעבוד.

רוצים לדעת איך לבנות פרופיל לינקדאין מנצח? קראו את הכתבה המלאה שלנו >>>

8. שמרו על קור רוח 

טיפ אחרון – הישארו סבלניים. תהליך חיפוש עבודה עשוי לקחת זמן, כך שגם אם תקבלו תשובות שליליות בדרך נסו לשמור על קור רוח ולהמשיך לקדם את החיפוש. זה טבעי לחלוטין שייקח קצת זמן עד שתמצאו את העבודה האיכותית והמתאימה ביותר עבורכם. אל תתייאשו! המשיכו לפעול על פי כל הטיפים שהופיעו כאן עד עכשיו 😉

כבר מוכנים לצעד הגדול הבא בקריירת ההייטק שלכם? יש לנו מגוון משרות טכנולוגיות בהייטק עבורכם >>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!