בלוג-און

הכל על מלחמת המובייל של גוגל ואפל ב-2021!

מאז שהוצג על הבמה על ידי סטיב ג'ובס, הסמארטפון תפס ושינה את חיינו מקצה לקצה. סביר להניח שאת הכתבה הזאת אתם קוראים על הצג הקטן במובייל שלכם (בלי לזלזל כמובן בקוראים על המחשב האישי 😉). את שתי החברות המובילות בתחום התוכנה למובייל אין צורך להציג, Apple ו-Google כבר למעלה מעשור מבססות לעצמן קהלי משתמשים ענקיים וממשיכות לשנות ולשכלל גם את התוכנה וגם את החומרה בתחום. בתחרות הטיטאנים הזו, מומלץ לעצור לפעמים ולבחון את האסטרטגיות, החידושים והתוכניות לעתיד של שתי החברות.
אז גם אם אתם בתחום, קרובים אליו או מתעניינים, בואו לחקור איתנו את מציאות המובייל של היום על פי אפל וגוגל!

משחקי אסטרטגיה

בכל שיחת חברים (או וויכוח) על מהו הסמאטרפון הנעלה יותר, הנקודה הראשונה שעולה הוא עניין התוכנה הפתוחה של Android מול התוכנה הסגורה של אפל. המקור של הבדל זה מושרש בהיסטוריה של החברות, אפל קמה בזמן תקופת השליטה של IBM בשוק ואימצה את אסטרטגיית ה-Lock-In שלה, אסטרטגיה זו נועלת את המשתמש מחוץ לתחרות ומאפשרת שליטה גדולה יותר במחירים ובפיצ'רים. גוגל נכנסה לתחום בתקופה בה Microsoft דשדשה באהדת הציבור ובעצם התמקמה במקומה כ-האלטרנטיבה הפתוחה לאפל. כמו מייקרוסופט, גוגל דוגלת במכירת רישיונות של התוכנה שלה לחברות אחרות, וחידשה על אסטרטגיית מייקרוסופט בכך שהיא הוסיפה אלמנטים של Open-Source ומעבר מידע אפקטיבי יותר בין חומרות. יסלחו לנו המעריצים השרופים של שתי החברות, אבל לא קיים מנצחת מוחלטת מבין תוכנות ההפעלה. בסופו של יום זהו עניין של העדפה, יש שימצאו את עצמם מתחברים יותר למערכת הסגורה, ה-UI הנוח, ותחושת ה-"פרימיום" של אפל, ויש שיעדיפו את החוויה הפתוחה והחופש לשנות כל אספקט בחוויית השימוש בטלפונים של אנדרואיד. ככה שאין מנצחים, תרקדו.

אסטרטגיההיהלום שבכתר

לחובבי הטכנולוגיה, השקה של טלפון חדש יכולה להיות יום חג. השחקן הנוכחי של אפל, ה-iPhone 13 מחזיק בשיפורים שונים על פני קודמו בתחומים הטכניים של המעבד, סוללה וכו'. אחת מנקודות החוזק של האייפון מאז ומתמיד הייתה איכות הצילום שלו, והאייפון 13 שידרג אספקט זה באמצעות שיפורים טכניים למצלמה והוספת אפשרויות צילום כמו תכונת ה-Cinematic לווידאו המאפשרת שינויי פוקוס בין אובייקטים בזמן הצילום. בבחינת גוגל קשה יותר לאתר את מכשיר הדגל, מכיוון שכפי שציינו, תוכנת ההפעלה של אנדוראיד נמצאת על מכשירים רבים ושל חברות שונות המתחרות באפל. אם בכל זאת ננסה להציב חלוץ בצידה של גוגל, ראוי שנציין את מכשיר הדגל של החברה עצמה, Pixel 6. הסמארטפון מתהדר בערכת שבבים שתוכננו על ידי גוגל עצמה בשם Tensor, מערכת AI משוכללת, שיפורים במצלמה וכן מגוון פיצ'רים חדשים לצילום. התמחור האגרסיבי מצביע על ניסיון של גוגל להציב מתחרה ראויה יותר מול אפל (וגם Samsung), מעניין יהיה לראות אם תצליח. כמו בעניין האסטרטגיה, המכשיר המתאים ביותר לכם הוא עניין של העדפה, אייפון לא מחזיקה בחומרה החזקה ביותר וגם המחיר לא נמוך, אך כמשתמשים אתם מצטרפים או ממשיכים עם מערכת השירותים הבלתי מעורערת (לפחות אצל חלק מהצרכנים) של אפל. גוגל פיקסל מציעה יותר עבור המחיר וכמובן את החופש לשנות ולשדרג באופן חופשי וללא הגבלה.יהלום

בחזרה לעתיד

כשמנסים לבחון ולנבא את העתיד בגזרת מלחמת הסמארטפונים, תחילה אפשר להבין שהם כאן כדאי להישאר. הניידים שלנו כבר הפכו לחלק בלתי נפרד מאיך שאנחנו מתנהלים, מתקשרים ומבלים בחיינו. בעוד זה ברור שאפל תמשיך לקדם ולהציע דגמים חדשים מידי שנה לחומרה שלה, יהיה מעניין לראות אם הניסוי של הפיקסל 6 יצליח ויהפוך לאחת מהמתחרות הדומיננטיות בשוק. המשפט ההולך ומתמשך בין אפל ל-Epic Games הוא סימן למורכבות של אפל להמשיך להחזיק באסטרטגיית המערכת הנעולה שלה. למי שלא מכיר, החברה מאחורי משחק הרשת המאוד פופולרי Fortnite תבעה את אפל אחרי סכסוך בין שתי החברות בנושא של מכירת פריטים דיגיטליים בחנות ייעודית של המשחק, במקום דרך החנות הרשמית של אפל. חוץ מלהיות משפט ציבורי כולל שהוציא הרבה כביסה מלוכלכת של חברות רבות גם מעבר לשתי המשתתפות, אפשר לראות סדקים בקונספציה הסגורה של אפל, אם לא בציבור הרחב אז לפחות בפני חברות כמו Epic ושאר חברות הענק. כמובן כשמדברים על עתיד טכנולוגי, לא ניתן להתעלם ממגמות ה-VR וה-AR. אחרי שמארק צוקרברג הכריז לאחרונה על שינוי השם של חברת Facebook והצהרת כוונותיו לעתיד עם ה-Metaverse, מעניין לראות מה תהיה התגובה של אפל וגוגל. שמועות רבות כבר עברו על השקה של משקפיי VR של אפל, ואנליטיים לאחרונה מצביעים על השקה ב-2022. VR ו-AR בגזרת גוגל כבר נוכחת שנים בניסיונות שונים, מוצלחים או מוצלחים פחות (Google Glass) אך עם הטכנולוגיות המשתפרות והתחרות העולה, מעניין יהיה לראות אם לגוגל יהיה קלף חדש בכיס.

העתיד

כמובן שזוהי רק טעימה מהתחרות בין שתי ענקיות אלו, כפי שחזרנו ואמרנו קשה לבחור מנצחת מכיוון שכל חברה פונה למנטליות שימוש אחרת. מעניין לראות שגם אחרי כל השנים האלו שתי החברות מחזיקות בהצלחה בדרכן. כדאי להמשיך ולעקוב אחר המשך התפתחות ענף הסמארטפונים הן כצרכנים והן כמפתחים.

אם גם אתם מחפשים להשתלב בתחום הפיתוח למובייל, יש לנו המון משרות מגוונות בתחום! >>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!