תעשיית ההייטק נוטה להמציא ביטויים חדשים עם שמות מפוצצים, הרבה פעמים קשה להגיד מי מהם שם ישן שקיבל מיתוג מחדש ומי מהם הוא באמת הנושא החם הבא. אחד המושגים החמים ביותר בשנים האחרונות בתעשיית ההייטק הוא ה- Big Data. אבל מה זה אומר Big Data? אילו תפקידים יש בעולם הזה ואיך משתמשים במושג החם הבא כאן בישראל? החלטנו לברר את התשובות לכל השאלות!
מה זה בכלל Big Data ?
דמיינו שכל עקבה דיגיטלית שאתם מייצרים, בין אם זה חיפוש בגוגל או לייק בפייסבוק, הוא גרגיר אורז אחד. לפי נתונים סטטיסטיים (נכון ל-2018) כל תושבי העולם מייצרים 2.5 קווינטיליון "גרגירי אורז" של מידע בכל יום! קווינטיליון הוא מספר בלתי נתפש, פירושו 18 אפסים אחרי הספרה הראשונה! מה עושים עם כל הדאטה הזה? חברות רבות נשענות על מאגרי נתונים והן חייבות לדעת לנהל את הנתונים המתקבלים מתוכן ולהסיק מהם מסקנות רלוונטיות. לכן, הן משתמשות במערכות ביג דאטה מסוג NoSQL המאפשרות שמירת נתונים לאו דווקא במבנה הטבלאי המוכר לרוב בעולם התכנות.
מה הצורך ב- Big Data ?
כיום, עם הגדילה המאסיבית של מקורות הנתונים, יותר ויותר חברות מקטנות ועד גדולות צריכות אנשי Big Data. מעקב אחר נתונים והפקת תובנות ממידע אינסופי הם האתגרים הכי מרתקים של השנים האחרונות, זאת בשל הגידול המאסיבי בכמויות המידע שאנו מייצרים. ביג דאטה נחשב היום מעין אוצר בלום, מאגר שמכיל נתונים רבים כל כך עד שאי אפשר להבין מה קורה בתוכו. אבל למאגר הזה יש פוטנציאל גדול ויכולת להגיע לתובנות עמוקות, אסטרטגיות שיווק, פיתוח מחקרים חדשים ואפילו מציאת תרופות.
אילו מוצרים פותחו על בסיס Big Data בישראל ?
בשנים האחרונות השיקה מכבי שירותי בריאות אפליקציה המבצעת שימוש בביג דאטה, אפליקציית K, אשר מאפשרת קבלת המלצות ומידע רפואי המתבסס על מילוני ביקורים אצל רופאים. גם אפליקציית המגן אשר פותחה לאחרונה בעקבות משבר הקורונה עובדת על עקרונות של הצלבות ממאגר נתונים והדוגמא הפופולארית ביותר – Waze, אשר מציעה לנו את המסלול האופטימאלי בהתחשב בדאטה הרלוונטי כמו עומסי תנועה, דיווחים של נהגים אחרים ומהירויות שונות בדרכים. אלו רק דוגמאות מוכרות מעולם שלם של אפשרויות להסקת מסקנות, מציאת פתרונות ולמידת דפוסי התנהגות באמצעות Big Data גם בישראל.
אז איך נכנסים לעולם ה- Big Data ?
כמו הרבה תפקידים טכנולוגיים שונים עולם ה- Big Data מתחלק לשניים – DBA אפליקטיבי ו- DBA תשתיתי. ה- DBA האפליקטיבי כולל תפקידים כמו מפתחי ביג דאטה המתמחים בעיקר בצד הפיתוח, כתיבת שאילתות, פרוצדורות וקוד. ה- DBA התשתיתי עוסק בעיקר בהקמת התשתיות ותחזוק ואופטימיזציה של מסד הנתונים. תפקידים אלו לרוב מאוישים על ידי אנשים בעלי רקע בתחום, מתכנתים או בוגרי יחידות טכנולוגיות. ובכל זאת, עולם ה- Big Data הוא עולם רחב הנוגע לתחומים רבים החל מאבטחת מידע וסייבר ועד תחומי שיווק, פרסום ועולמות הרפואה כך שניתן להשיג דריסת רגל ראשונית בו מתוך תחומים רבים!
חושבים שאתם יכולים להתאים לעולם הביג דאטה? יש לנו מגוון משרות עבורכם!
למשרות הרלוונטיות לעולם ה- Big Data >>>