בלוג-און

עצרו רגע לפני שאתם שולחים את המייל הבא! (או: איך שולחים מייל כמו שצריך)

רפרפתם בין אתרי הדרושים ומצאתם משרה שתפורה עבורכם? כנראה שברגע זה, כל מה שמעניין אתכם זה לשלוח מיד את קורות החיים שלכם לכתובת המצורפת למשרת חלומותיכם. עצרו רגע!
צריכים לשלוח מייל לכמות גדולה של נמענים? בכל זאת הייתם מעדיפים לתת לכל נמען ונמען תחושה אישית? מעולה, עצרו רגע!
כותבים מייל חשוב לאדם הנמצא בדרג בכיר במקום עבודתכם ורוצים להראות מקצועיים? כמובן, עצרו רגע!

עכשיו כשעצרתם לרגע, שנייה לפני הלחיצה על כפתור ה"שלח", נסביר איך שולחים מייל כמו שצריך:

הבטחות שווא: רשמתם בגוף ההודעה "מצורף קובץ קורות חיים" אבל שכחתם להוסיף אותו לפני השליחה? זה נראה לא מקצועי. אין מה למהר, המשרה לא תברח לכם אם תקדישו עוד כמה שניות לפרטים הקטנים! בטרם השליחה כדאי שתשימו לב כי כל הקבצים מצורפים למייל בגרסתם המעודכנת והסופית.

הודעות ב-BCC: מכירים את ההודעות שנשלחות בתפוצה רחבה עם רשימה ארוכה של כתובות מייל? דבר זה לא מומלץ מכמה סיבות. קודם כל, עדיף לתת למקבל הדואר את התחושה שההודעה נשלחה אליו באופן אישי. שנית, בהנחה והפצתם מייל לרשימת כתובות ארוכה, הכתובות הפרטיות מופצות לאנשים רבים ואף עלולות להיות זמינות למפיצי ספאם, תוכנות ריגול או וירוסים למיניהם. אז איך שולחים מייל בתפוצה רחבה ונמנעים מבעיות שכאלו? השתמשו בהודעות BCC! אלו משמשות תחליף לשדה הנמען (TO) ולשדה ה-CC בתוכנת המייל שלכם. כל אחד מהנמנעים שלכם יקבל עותק כאילו הוא אישי ושאר הנמנעים יהיו "עיוורים".

מחפשים משרה חדשה בהייטק? שלחו לנו קורות חיים עוד היום >>>

Are you talking to me?: ייתכן מאד שתרצו לשלוח את קורות החיים שלכם לכמה משרות במקביל, אך חשוב לזכור כי שם המגייס/ת צריך להשתנות. שימו לב כי אתם פונים לאדם הנכון, בין אם זה למגייס/ת ובין אם זה למנהל/ת שלכם. אם לא תעשו זאת, עלול להיווצר רושם לא מוצלח כבר מהשורה הראשונה של המכתב.

על מה אנחנו מדברים כאן: כאשר אתם להוטים לכתוב מייל, אתם עלולים לשכוח כי הצד השני לא מודע לכך שאתם עומדים לשלוח לו מייל בנושא זה. המגייס/ת ככל הנראה לא יודע/ת באיזו משרה מדובר אם רק רשום  "אני מעוניין/ת במשרה שפורסמה". המנהלים שלכם לא יזכרו על איזו פגישה מדובר אם לא תציינו את התאריך ונושא הפגישה. אתם לא היחידים ששולחים מיילים, ויש חברות שמפרסמות עשרות משרות חמות מדי יום.

מכתב מקדים: דמיינו שהמייל הוא כמו שיחת טלפון לאדם שמעולם לא שוחחתם איתו. כנראה (אנחנו מקווים) שתהיו מנומסים ותחילה תציגו את עצמכם, תציינו מי הפנה אתכם ומהי הסיבה לשמה התקשרתם. מעולה! כך עליכם להתנהג גם בהודעה אותה אתם כותבים. כתבו בשתי שורות קצרות ומתומצתות מי אתם ומהו תפקידכם הנוכחי. במידה וקישרו אתכם דרך איש קשר משותף – ציינו זאת וכמובן הסבירו מה הכוונה שלכם במייל זה.

לא משנה מה אורך המכתב, עשו הגהה: מומלץ מאד לעבור על ההודעה לפני שליחתה. וודאו כי אין שגיאות כתיב, שלא החסרתם מילה, שאכן צירפתם את הקבצים הנכונים והוסיפו משפט מנומס לסיום.

אין למה למהר! המשרה לא תאויש אם תחכו עוד דקה או שתיים לפני שאתם שולחים מייל…

גם המנהל/ת שלכם לא ינזוף בכם אם המייל יגיע באיחור של רבע שעה. כמו שהמלצנו בתחילת המאמר, עצרו רגע. סדרו את מחשבותיכם, עברו על ההמלצות שכתבנו כאן ושלחו את המייל הכי מקצועי ומסוגנן שביכולתכם.

המגייסים והמגייסות שלנו בלוג-און מקבלים אינספור מיילים מעובדי הייטק ששולחים קורות חיים למגוון משרות הייטק שמתפרסמות על ידינו מידי יום ברשתות החברתיות, באתר ובעמודים העסקיים שלנו. אז בבקשה מכם, הקלו על עבודתם, עשו רושם נכון בעיניהם, שלחו מייל בצורה הנכונה וגרמו לנו להתגאות בכם.

עכשיו שאתם כבר יודעים איך שולחים מייל כמו שצריך, התיבה שלנו מחכה לקורות החיים שלכם! אנו ממשיכים לגייס ONLINE למגוון תחומים טכנולוגיים בהייטק >>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!