בלוג-און

אושר זו לא מילה גסה – איך מונח ה-Wellbeing משנה את התעסוקה בהייטק

בשנים האחרונות חברות הייטק בארץ ובעולם שמות דגש רב על רמת האושר של העובדים ומקפידות לספק להם סיבות נוספות להישאר בחברה מעבר למשכורת הגבוהה. בשנה האחרונה, עם פרוץ מגפת הקורונה, אותגרו חברות ההייטק לספק לעובדים שלהן סביבה חברתית חיובית, רווחה משפחתית ונפשית ותחושה של הגשמה עצמית גם בעבודה מהבית. אז איך המונח המודרני משנה את עולם התעסוקה בהייטק? ומה עובדים ומנהלים יכולים לעשות כדי להגביר את ה-Wellbeing בעבודה? רכזנו עבורכם כל מה שצריך לדעת על Wellbeing! 

מה זה Wellbeing?

למה מתכוונים כשאומרים "עובדים מאושרים"? עובד שאומר שהוא שבע רצון לא בהכרח מעיד על כך שהוא מאושר. אז מה ההבדל בין השניים? כשמדברים על Wellbeing  בעצם מתכוונים לשלמות גופנית, נפשית וחברתית של האדם. חשבו על ההשפעה הנפשית והפיזית שיש לחובות, ציפיות ולחצים המופעלים עליכם או על העובדים שלכם – אלו מרכיבים יחד את השפעת מקום העבודה על הבריאות הנפשית והגופנית שלנו.

מרכיבי ה-Wellbeing

היום ארגונים רבים מבינים ש- Wellbeing הוא קריטי הרבה מעבר לדאגה לשכר של העובד. מצב הרוח והנפש של העובד חשובים לא פחות והם משפיעים ישירות על ביצועיו של העובד ורווחתו. מחקרים מראים כי ישנם שבעה מרכיבים החשובים לדאגה ל-Wellbeing במקומות עבודה: המרכיב החברתי, המרכיב הרגשי, המרכיב הקוגניטיבי, המרכיב הפיזי, מרכיב הנוחיות, מרכיב התזונה והמרכיב הסביבתי. ארגונים שמעוניינים להפוך את סביבת עבודתם לסביבה טובה לעובדים שלהם צריכים לראות עצמם כאחראיים לכלל מרכיבי ה-Wellbeing  ולעשות ככל שניתן על מנת שהעובדים שלהם יהפכו מעובדים שבעי רצון למאושרים.

מה ארגוני הייטק עושים בשביל להעצים את ה-Wellbeing של עובדיהם?

כלל המרכיבים החשובים ל-Wellbeing הושפעו באופן משמעותי ממשבר הקורונה. חברות וארגוני הייטק רבים בחרו להגדיל את מכסת ימי החופשה עבור עובדיהם והתחשבו במיוחד בהורים לילדים. עובדי הייטק רבים מעידים כי מה שעזר להם במהלך המשבר היה בניית שגרת עבודה חדשה ומוגדרת, שקיפות המנהלים והמנכ"לים לגבי המצב ועירובם בקבלת ההחלטות עד כמה שאפשר.

ארגונים רבים ברחבי העולם בוחרים בשנים האחרונות למנות לעצמם CHO – Chief Happiness Officer, אשר אחראי על רמת האושר של העובדים בחברה על ידי חיזוק הקשרים בין העובדים, ניהול ופיקוח ימיהם הראשונים של עובדים חדשים, קביעת ערכים מובילים עבור החברה ושמירה על איזון עבודה ובית של כלל העובדים. חברות שבחרו למנות לעצמן CHO שמות מטרה לשנות את תרבות הארגון ולהנחיל גישה ניהולית המאפשרת לעובדים לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם תוך שמירה על רמת Wellbeing גבוהה. בישראל ניתן למצוא כעת יותר ויותר חברות שמאמצות את תפקידן ה-CHO גם אצלן בחברה וממנות בעלי תפקידים המקבלים על עצמם את תחום אחריות זה. 

מה אפשר לעשות כדי להגביר בעצמנו את ה-Wellbeing?

חשוב לזכור שהמודעות ל-Wellbeing של העובדים היא יחסית חדשה ומצריכה שינויים ארגוניים שעשויים לקחת זמן. אז מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את ה-Wellbeing של עצמנו?
קודם כל, להיות מודעים ללחצים המשפיעים על איכות חיינו ברמה היום-יומית ולנסות לדאוג לכמה שיותר משבעת מרכיבי ה-Wellbeing: תזונה נכונה, חיי חברה פוריים, אקטיביות, סביבת עבודה נעימה ושמירה על רמות אתגר מקצועי וקוגניטיבי מאוזנות.  

אם אתם מרגישים לעיתים שרמות הלחץ מפריעות לכם להתרכז או לישון, נסו אפליקציות כמו Headspace שתעזור לכם להירגע ואף תשפר את הרגלי השינה ויכולות הריכוז במהלך יום העבודה. או אפליקציות כמו Focus Booster שתעזור לכם לעקוב ולנהל את המשימות שלכם ברמה היום-יומית בצורה שתפחית לחצים באופן משמעותי.

גם אתם רוצים לעבוד בסביבת עבודה טכנולוגית שמתחשבת בצרכים שלכם? יש לנו מגוון משרות להציע לכם >>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!