בלוג-און

הישורת האחרונה – איך לעבור ראיון משאבי אנוש

אתם בישורת האחרונה של ראיונות העבודה, ראיון משאבי האנוש! אבל כפי שנהוג להגיד, זה לא נגמר עד שזה לא נגמר. רבים מהמועמדים לעבודות בהייטק מתייחסים לשלב ראיון משאבי האנוש כשלב פורמלי בלבד ולא כשלב ממיין. אבל אל תמהרו לזלזל בראיונות משאבי האנוש, מדובר בראיונות שקשה להתכונן אליהם כיוון שהם בוחנים משהו שאי אפשר לזייף או ללמוד בעל פה מראש – האישיות שלכם. רוצים להגיע מוכנים לראיון משאבי אנוש? ריכזנו עבורכם כל מה שצריך לדעת על השלב המכריע והסופי של תהליך הגיוס להייטק!

אפשר ליפול בראיון משאבי אנוש?

זה נכון שרוב החברות הטכנולוגיות נותנות משקל רב יותר לראיון המקצועי ולא לראיון משאבי האנוש, אבל ראיון משאבי אנוש שמשתבש אכן עשוי לגרום לכך שהחברה תחליט לא להעסיק אתכם. בסופו של דבר, מטרתם של ראיונות משאבי אנוש היא להבין האם אתם כמועמדים מתאימים לתפקיד אליו אתם מתמיינים והאם תצליחו להשתלב בתרבות הארגונית של החברה. לכן, חשוב להכיר בחשיבותו של שלב זה, לדעת מה הוא כולל ואיך לצלוח אותו. אם הריאיון המקצועי בחן את היכולות הטכנולוגיות שלכם והידע המקצועי, אז ראיון משאבי האנוש יבחן את האישיות שלכם והתאמכם לחברה, לכן ממש כדאי לכם להגיע אליו כמה שיותר מוכנים ולהשאיר רושם ראשוני טוב!

השלב הראשון – סקירה כללית

בדרך כלל, בתחילת הריאיון מנהלי משאבי האנוש ידברו על החברה, החזון שלה, מה היא עושה ואיך אתם אמורים להשתלב בעשייה. אנשי משאבי האנוש גם אחראיים לספר לכם על התרבות בעבודה – מתי נהוג להגיע ולצאת, איך נהוג להתלבש, מה הנהלים לגבי השלמת שעות וחופשים ולפעמים אפילו איך נקבע השכר. בשלב זה כדאי להקשיב טוב ולא לקטוע את דברי מנהל/ת משאבי האנוש, שימו לב לדברים שנאמרים ונסו לחשוב על שאלות שהייתם רוצים לשאול בסוף הריאיון.

השלב השני – השלב האישי

בחלק זה מנהלי משאבי האנוש ישאלו אתכם שאלות אישיות כדי לנסות להכיר אתכם יותר לעומק. מועמדים רבים לא מרגישים בנוח עם השלב הזה כיוון שחלק מהשאלות נתפסות כאישיות מדי. למרות זאת, כדאי להתכונן לשאלות מסוג זה בצורה הטובה ביותר, כדי לעשות זאת נסו לחשוב על סיטואציות אישיות שעשויות להשפיע על שגרת היום-יום בעבודה וכיצד תוכלו להציג אותן בצורה הטובה ביותר. כך למשל, אם הגשתם מועמדות למשרת פיתוח בירושלים אבל אתם גרים בתל אביב, ומנהלי משאבי האנוש ישאלו אתכם על כך, תוכלו להגיד: "אני מודע/ת לזה שאני גר/ה רחוק ואזדקק להתחשבות מסוימת מבחינת שעות העבודה אך אני מוכן/ה להתגמש ולעבוד שעות נוספות." נסו לחשוב על אילוצים נוספים כאלו הנובעים מהחיים האישיים שלכם וכיצד תוכלו להציג נקודות אלו בצורה שתפתור את הבעיה כמה שיותר.

השלב השלישי – השלב המקצועי

כאן, בניגוד לראיון המקצועי שהתנהל עם הבוס/ית הפוטנציאלי/ת שלכם, לא יבחנו אתכם על הידע הטכנולוגי שלכם אלא על הקריירה שפיתחתם עד כה ועוד רוצים להמשיך לפתח. במסגרת שלב זה מנהלי משאבי האנוש ישאלו אתכם שאלות על התפקידים הקודמים שביצעתם, על התוכניות שלכם לקריירה בעתיד ועל התאמתכם המקצועית לחברה. שאלות שעשויות להישאל במהלך השלב הזה הן:

באילו חברות עבדת עד עכשיו?

האם עסקת באותו התחום לאורך כל שנות הקריירה שלך או ששינית התמחות בשלב מסוים?

האם העבודות הקודמות התאימו לך, אם לא – למה?

האם היו תקופות שבהן לא עבדת, אם כן – למה?

חשוב לזכור שאין תשובה נכונה או לא נכונה, עמדו מאחורי ההחלטות שלקחתם במהלך הקריירה והסבירו אותן בביטחון, בצורה בהירה וכנה.

השלב הרביעי – השתלבות בחברה

לאחר כל השלבים הללו, ינסו אנשי משאבי האנוש להבין את רמת התאמתכם לחברה. הם ינסו להבין מה התכנון שלכם לגבי קריירה בחברה, האם אתם רואים את עצמכם צומחים ומתפתחים בה? האם יש לכם שאיפות ניהוליות? מה הן הציפיות שלכם מהתפקיד ומהחברה עצמה? אילו חלקים בתפקיד עשויים להקשות עליכם ועל התאמתכם לחברה? כך למשל, שאלות כמו "איפה את/ה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?" או "איך את/ה מתמודד/ת עם שגרה ורוטינה בעבודה?" עשויות להישאל בשלב זה. היו כנים עם עצמכם ועם המראיינים, בסופו של דבר ראיון משאבי אנוש הוא גם הזדמנות טובה בשבילכם לברר האם התפקיד והחברה באמת טובים לקריירה שלכם. 

רוצים גם אתם להגיע לקו הסיום? המון משרות הייטק שוות מחכות לכם! >>>

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!