בלוג-און

אנטי וירוס קורונה – איך להתמודד עם איומי אבטחת מידע כשעובדים מהבית

כבר כמה חודשים שאנו עדים לעליה בדרישה ובצורך לעבודה מהבית (לחצו כאן ל-5 טיפים לעבודה מהבית) בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. כתוצאה מהמעבר, ארגונים רבים נאלצים להתמודד עם בעיות אבטחת המידע ההופכות לנגישות ונפוצות אף יותר.
כדי לעזור לכם להימנע מאיומי סייבר ופריצות, ריכזנו 5 דרכים להתמודד עם איומי אבטחת מידע כאשר עובדים מהבית:

ס*סNא!ת N!רכבוֹת

אל תשתמשו באותה סיסמה עבור אתרים מרובים והשתמשו תמיד בשילוב של אותיות קטנות וגדולות, מספרים ותווים אחרים. הכי טוב להשתמש במנהלי סיסמאות אשר מייצרים סיסמאות מורכבות ייחודיות לכל אתר ושירות. כמו כן, הפעילו הגדרת נעילה אוטומטית לאחר אי-שימוש במשך זמן קצוב – עדיף זמן קצר ככל האפשר.

לכל המשרות מתחום אבטחת המידע והסייבר לחצו כאן >>>
לכל משרות ההייטק לחצו כאן >>>

אימות דו-שלבי

הפעילו אימות דו-שלבי (2FA) בכל מכשיר וחשבון המאפשרים זאת. הכוונה בכך היא הוספת שלב נוסף בתהליך האימות המספק ״שכבת הגנה״ נוספת. השלב הנוסף יכול להיות זיהוי באמצעות SMS, חיבור לפייסבוק וכדומה. אם אתם מסתבכים עם הפעלת האימות הדו-שלבי בחשבונות השונים אתם מוזמנים להיעזר במדריך של The Verge >>>

רשת אינטרנט

חיבור ל-Wifi ציבורי וחינמי עשוי להיות מפתה, אך הוא כרטיס כניסה קל למחשב שלכם שיאפשר להאקרים לקבל גישה לחשבונות אישיים ומידע פנימי. לכן – התחברו באמצעות VPN או נקודת גישה אישית מהטלפון שלכם. במידה ואתם חייבים להשתמש ברשת ביתית שאינה מוגנת באמצעות VPN – וודאו כי היא מוגנת בסיסמת כניסה מורכבת ומותאמת אישית כאמור בסעיף הראשון.

היזהרו מפישינג

פישינג (Phishing) הינה שיטת הונאה המבוססת על ״דיג״ של מידע פרטי וחסוי, על ידי התחזות לאדם אחר או לאתר אינטרנט פופולארי. כדי להימנע ממקרי פישינג עליכם להקדיש תשומת לב מוגברת לכתובות מייל לא מזוהות, מתן פרטים אישיים רק באתרים מוכרים וכו׳. קראו בהרחבה כיצד להימנע ממקרי פישינג >>>

אנטי וירוס

וודאו כי קיימת אצלכם במחשב תוכנת אנטי-וירוס מעודכנת ובמצב פעיל. ברמה הארגונית ניתן להשתמש בתוכנות הגנת סייבר כמו הסטארט אפ הישראלי מינרווה לאבס, אשר מגנות על המחשב באופן תמידי, מזהות אירועי פריצה וסייבר ומתמודדות איתם באופן אוטומטי.

אבטחת המידע האישי שלכם או של הארגון בו אתם עובדים היא חשובה מאוד, לכן עשו כל שביכולתכם כדי למנוע פריצות או הדלפה של מידע כאשר אתם עובדים מהבית. זכרו לעדכן את אחראי/ת אבטחת המידע או ה-IT בארגון שלכם בכל מקרה חריג בו אתם נתקלים.
מלבד המדריך שלנו, מערך הסייבר הלאומי ריכז רשימת המלצות הגנה לארגונים ועסקים לעבודה מהבית בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. בנוסף, אתם מוזמנים להציץ במאמר שלנו המרכז 14 טיפים שיהפכו אתכם לאלופי אבטחת מידע.

דברו איתי כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם!