היום כמעט כולם רוצים לדעת לתכנת, בין אם זה כדי למצוא עבודה בהייטק ובין אם כדי להרים פרויקטים עצמאיים או להרחיב את הקריירה המקצועית. למתבונן מהצד לעיתים נדמה שלאלו שכבר יודעים לתכנת פשוט ניתן הכישרון לשבת שעות מול מסך שחור ואותיות ירוקות ולחולל קסמים במחשב. אבל לא רק יוצאי 8200 יכולים ללמוד לתכנת! רוצים לדעת איך להפוך למתכנתים? ריכזנו עבורכם את הדרכים המומלצות ביותר להתחיל ללמוד תכנות!
אתרי לימוד אונליין לתכנות
האם זה אפשרי ללמוד תכנות רק דרך חומרים שמוצאים באינטרנט? היום הרבה מתכנתים שעובדים בשוק התחילו בדרך הזו. ביחס למקצועות אחרים, האינטרנט שופע בידע וקורסים מצוינים שיכולים לעזור לכם להתחיל ללמוד תכנות לגמרי מאפס ואפילו מהבית.
הסיבה שאתרי לימוד אונליין נהיו כל כך פופולאריים בשנים האחרונות נובעת מהיתרונות הרבים שיש לסוג כזה של למידה. לימודי אונליין לא תלויים במיקום גיאוגרפי והם מאפשרים גמישות רבה הן בשעות שאתם בוחרים להקדיש ללמידה שלכם והן בקצב ההתקדמות שאתם מתאימים לעצמכם באופן אישי.
הצד השני של המטבע הוא שללמוד תכנות דרך אתרי אונליין דורש משמעת עצמית גבוהה ושגרת לימודים קפדנית. אם תוותרו לעצמכם ולא תחקרו ותתרגלו את השיעורים, לא תגיעו לרמה מקצועית מספיק בשביל לעבוד כמתכנתים. אם תוכלו לייצר לעצמכם שגרת לימודים בריאה המותאמת לקצב הלמידה שלכם אך גם מאתגרת אתכם במידה הנכונה, תראו כיצד לאט-לאט אתם נהיים מתכנתים טובים.
אתרי לימוד אונליין המכילים גם קורסי תכנות מומלצים הם: Pluralsight, Udemy, Coursera, Skillshare.
ספרים ללימוד תכנות
אז נכון, ספרים נהיו פחות רלוונטיים בעולם המודרני. יותר קל לנו לחפש ב-Youtube פתרון לבעיה שאנחנו נתקלים בה ולחקות את מה שהסרטון מראה. אבל מה שלספרים יש להציע על פני האינטרנט הוא שינוי בדרך החשיבה והבנייה מעמיקה יותר של ידע.
ספר טוב לא יציע לכם את הפתרון או יראה בדיוק איך צריכה להיראות כל שורה בקוד. במקום זאת, הוא יגרום לכם לחשוב, יציע גישות שונות לאותה הבעיה ויבנה מחשבה וגישה נכונה יותר כלפי נושאים שונים הקשורים לתכנות. אם יצא לכם להיתקל בספר טוב ששינה את עולמכם אתם יודעים איזה פוטנציאל גדול יש לספרים ללמד ולשנות מחשבה.
ספרים יכולים לעזור לכם להבנות את הידע טוב יותר, בנוסף לקורסים באינטרנט. ישנם המון ספרים מומלצים ללמוד תוכנה באנגלית וגם כאלו שתורגמו לעברית. מומלץ למקד את החיפוש שלכם אחר הספר הנכון על ידי כך שתשאלו את עצמכם – איזה ידע אני רוצה לקבל מהספר? האם מדובר בידע ספציפי כמו ללמוד Python למתחילים או ידע כללי כמו הבנה באלגוריתמים. ברגע שתדעו איזה סוג של מידע אתם מחפשים בספר, תדעו בדיוק איזה ספר כדאי לכם לרכוש.
בכל מקרה, גם כאן תרגול הוא המתכון להצלחה. נסו לתרגל את מה שאתם קוראים כמה שיותר פעמים. קריאה והבנה אינן מספיקות בכל מה שקשור לתכנות וחשוב ליישם ולתרגל ברמה היום יומית.
מתלבטים איזה שפת תכנות כדאי לכם ללמוד? קראו את הכתבה שלנו על 5 שפות התכנות הפופולאריות ביותר >>>
אחת ולתמיד – תואר, כן או לא?
בקצרה – כן. בסופו של דבר, מקומות עבודה רבים דורשים שהמועמדים שלהם יהיו בוגרי תואר. אבל התשובה הזו מגיעה עם הסתייגות גדולה. בעוד שקורסים מעשיים וקורסי אונליין יתנו לכם כלים פרקטיים על שפת תכנות מסוימת, תארים אקדמאיים לרוב לא יקנו לכם מספיק ניסיון מקצועי כדי להשתלב בתעשיית ההייטק כמתכנתים.
תארים אקדמאיים יכולים להרחיב את האופקים שלכם, להקנות לכם הבנה רחבה על עולם המחשבים והם עשויים להיות יתרון משמעותי בתהליכי מיון בעת חיפוש העבודה הראשונה שלכם בהייטק ואף עשויים לבוא לעזרתכם בהמשך הקריירה המקצועית שלכם. עם זאת, חשוב לזכור שתואר אקדמאי בדרך כלל לא מהווה קיצור דרך או תחליף לניסיון.
בחרתם ללכת ללמוד באקדמיה? עצתנו אליכם היא לא להסתפק במטלות שניתנות לכם במהלך התואר, הרימו פרויקטים משלכם שמאתגרים ומרתקים אתכם ושתפו אותם ב-Github.
נסו להיות כמה שיותר פעילים באתרים כמו StackOverflow, חפשו תשובות, התייעצו עם מתכנתים מנוסים והכי חשוב – תרגלו כמה שיותר. ככל שתעמיקו כך יהיה לכם יותר ידע, ביטחון וסיכויים להתקבל לעבודה הראשונה שלכם כמתכנתים.
עצה אחת אחרונה לדרך, לא משנה איך אתם מחליטים ללמוד לתכנת, נסו להתברג בתפקידים בחברות הייטק ובתי תוכנה כמה שיותר מוקדם, כפי שכבר אמרנו – אין תחליף לניסיון!
יודעים שנולדתם להיות מתכנתים? מחפשים עבודה? יש לנו מגוון משרות להציע לכם >>>