תהליך חיפוש עבודה בהייטק הוא תהליך מבלבל שמצריך הרבה מחקר חיצוני ועצמי בשביל לדעת מה באמת אנחנו צריכים ממקום העבודה החדש שלנו. ישנם כל כך הרבה פרמטרים שכדאי לשקול כשמתראיינים למשרות בהייטק – שכר, אופציות לקידום, תנאים, נראות המשרד והתרבות הארגונית של החברה. כדי לעשות קצת סדר ולהקל עליכם לקבל את ההחלטה הנכונה, ריכזנו עבורכם כמה טיפים שכדאי לקרוא לפני שאתם מחליטים על מקום העבודה החדש שלכם.
1. זה לא אתם, זה אני
גם אם זה מרגיש שהתפקיד המוצע לכם מתאים כמו כפפה ליד, זה לא בהכרח אומר שהארגון או החברה מתאימים לכם באותה המידה. ודאו שאתם נכנסים למקום שמתאים לאישיות שלכם ולרמת האינטנסיביות שלכם בעבודה. נסו לכוון את עצמכם למקום שאתם מרגישים שיהיה לכם בו טוב, מקום שישקיע בכם כפי שאתם מתכוונים להשקיע בתפקיד. שאלו את המראיינים באופן גלוי על התרבות הארגונית בחברה, אם קיבלתם תשובה מתחמקת שאינה נשמעת כנה מספיק, נסו לברר באמצעים אחרים (דרך האינטרנט או בעזרת מכרים) מהו אופי העבודה בחברה.
2. אין חכם כבעל ניסיון
מתלבטים בין כמה הצעות עבודה? מתלבטים אם ללכת לסטארט-אפ או לארגון גדול? או אולי אם להישאר מפתחי Python או להתנסות לראשונה ב-Data? השתדלו להתייעץ עם כמה שיותר חברים, אנשי מקצוע, בני משפחה ואפילו עם המגייס/ת. זה נכון שלכל אחד יש צרכים שונים ועדיפויות שונות כשהם מחפשים עבודה, אבל בעודכם מקבלים חוות דעת שונות של בעלי ניסיון תוכלו לזהות יותר טוב לאיזו דעה אתם יותר מתחברים וכך לקבל את ההחלטה הנכונה עבורכם.
3. מי כאן הבוס?
וורן באפט פעם אמר "אנשים שואלים אותי איפה כדאי להם לעבוד ואני תמיד אומר להם ללכת לעבוד בשביל מי שהם מעריצים". בדרך כלל, לא יצא לכם להכיר את הבוס/ית העתידי/ת שלכם לעומק במהלך ראיונות העבודה. אבל כבר מהריאיון הראשון תוכלו לדעת על בסיס רושם ראשוני או תחושת בטן האם לאדם היושב מולכם יש פוטנציאל להוביל אתכם או לא. חשבו האם הבוס/ית הפוטנציאלי/ת שלכם ראויים להערצה, האם הם מקצועיים בתחום שלהם, האם הם אנשים חמים ואכפתיים והאם הם יעזו לקחת סיכונים כדי לקדם את החברה.
4. מה שאני רוצה
ככל שתדעו יותר טוב מה אתם מחפשים ורוצים למצוא במקום עבודה חדש, כך ההחלטה תהיה יותר קלה עבורכם. נסו לזהות את תחומי העניין בהם תרצו לעבוד ולהתפתח ודמיינו איך נראית העבודה האידיאלית שלכם. תוכלו להיעזר ביועצי קריירה או בצוותי גיוס כדי לזהות על אילו היבטים מרכזיים בקריירה העתידית שלכם חשוב שתעבדו בשנים הקרובות. אם יש לכם חברה ספציפית בה הייתם רוצים לעבוד, נסו ליצור איתם קשר או להגיע אליהם דרך חברות מיקור חוץ.
רוצים שצוות הגיוס שלנו יעזור לכם לפתח קריירה מוצלחת בהייטק? שלחו לנו קורות חיים >>>
5. כסף, כסף, כסף
זה אולי לא המדד היחיד למקום עבודה טוב, אך במיוחד כשמדברים על מקצועות הייטק שנמצאים בביקוש גבוה מאוד, כדאי לוודא האם ישנה הזדמנות לשדרג את עצמכם גם מהבחינה הכלכלית. בררו כמה אתם שווים בשוק, כמה נהוג לקבל בעבור התפקיד ושנות הוותק שלכם ושקלו לבקש סכום גבוה יותר ממה שאתם מקבלים היום. חשוב שתהיו כנים לגבי הידע, הכישורים והיכולות שלכם ושהעלאה בשכר תעמוד בקנה אחד עם הרמה המקצועית שלכם.
6. בלי פחד
ייתכן שיהיה עליכם להתלבט בין מספר הצעות עבודה וזו סיטואציה מלחיצה דיה בנוסף על קבלת ההחלטה הגורלית. השתדלו לקחת נשימה עמוקה, לא לפחד לפספס הזדמנויות ולא לקחת כל הצעת עבודה שנקלעת לדרככם באופן מידי. קחו את הזמן להעריך את ההצעות, להשוות ביניהן ולחשוב עליהן בכובד ראש. עם זאת, השתדלו שתהליך החשיבה שלכם יהיה מדויק ומהיר, הימנעו מהתמהמהות מיותרת וברגע שקיבלתם את ההחלטה, אל תפקפקו בה והיו בטוחים בעצמכם ובתחושות הבטן שלכם. בהצלחה!
מחפשים משרה בהייטק שבאמת תתאים לכם? יש לנו מגוון משרות טכנולוגיות להציע לכם >>>