טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) כבר מזמן הפכה למוצר הכי חם בשוק עם צמיחה מטורפת ושילוב כמעט בכל תחום אפשרי (קראו על שימוש בבינה מלאכותית ברפואה). על פי דוח מקינזי, 70% מהחברות בעולם יאמצו לפחות טכנולוגיית בינה מלאכותית אחת עד 2030. גם עולם המוזיקה מושפע מבינה מלאכותית וניתן לומר כי היא שינתה לגמרי את צורת ההאזנה, היצירה והצריכה. אספנו עבורכם 4 תחומים מעולם המוזיקה שהשתנו בעקבות טכנולוגיית בינה מלאכותית!
CREATE
יצירת מוזיקה באמצעות בינה מלאכותית היא לא דבר חדש ונעשה בה שימוש עוד ב-1951 ע״י אלן טורינג אשר נחשב לאבי הבינה המלאכותית. בכדי ליצור מוזיקה באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית יש להכיר לתוכנה מוזיקה קיימת מהז׳אנר הרצוי. הבינה המלאכותית לומדת את המאפיינים והדפוסים החוזרים ובכך יכולה ליצור קטעים מוזיקליים חדשים לגמרי אשר מתבססים על הז׳אנר הרצוי ומחקים אותו. לאורך זמן ותוך למידה של קטעים מוזיקליים שונים הבינה המלאכותית תצליח לזהות מה הופך שיר לקליט יותר, מהנה יותר ובעל פוטנציאל הצלחה גבוה יותר.
כבר היום ניתן לראות כי חברות טכנולוגיה מבינות את הפוטנציאל שבשילוב בינה מלאכותית במוזיקה. פרויקט מג'נטה של גוגל, פלטפורמת קוד פתוח, הוא דוגמה לטכנולוגיה כזו. גם סוני פיתחה את מערכת Flow Machines שכבר הוציאה את השיר "Daddy's Car" שנוצר על ידי בינה מלאכותית ומתבסס על עשרות שירים של הביטלס!
שירותי בינה מלאכותית אחרים כמו Jukedeck ו- Amper Music מסייעים למוזיקאים חובבים לפתח יצירות מוזיקליות משלהם.
MASTER
השלב הסופי בהפקה מוזיקלית נקרא Audio Mastering. בתהליך זה נוצר האיזון המוזיקלי וההתאמה למכשירים השונים. שירותי מאסטרינג מבוססי בינה מלאכותית כמו LANDR מספקים למוזיקאים אלטרנטיבה זולה ופשוטה יותר ממאסטרינג מבוסס-אדם שיכול להיות תהליך יקר. עד כה יותר משני מיליון מוזיקאים השתמשו בפלטפורמות כאלו כדי לבצע פעולת מאסטרינג ביותר מ- 10 מיליון שירים.
מחפשים את העבודה הבאה שלכם בהייטק? >>>
DISCOVER
על פי דוח סוף שנת 2018 של BuzzAngle Music, תקציבי תוכנות Audio-On-Demand הסתכמו ב-534.6 מיליארד דולר בארצות הברית בלבד. תוכנות אלו כמו ספוטיפיי ואפל מיוזיק הפכו את טכנולוגיית הבינה המלאכותית למרכיב בלתי נפרד כאשר היא מאפשרת לזהות את ההעדפות המוזיקליות של המשתמש ומתאימה לו רשימות השמעה המורכבות משירים ואמנים המתאימים להעדפותיו. היתרון בתהליך זה הוא הרחבת המאגר המוזיקלי של המשתמשים בהתאמה אישית וחשיפה לאמנים חדשים. יתרון משמעותי נוסף הוא מתן הזדמנות לאמנים שלא נמצאים במיינסטרים לעלות לתודעה ולהתפרסם.
STAR QUALITY
גם תעשיית המוזיקה מנצלת את יכולות הבינה המלאכותית. ההיכרות עם ההעדפות המוזיקליות של הקהל תוך ניתוח שירים על פי ז׳אנר, קצב ועוד מאפשר לתוכנות מבוססות בינה מלאכותית לגלות אמנים בעלי פוטנציאל להצלחה. קבוצת וורנר מיוזיק רכשה בשנה שעברה סטארט-אפ טכנולוגי המשתמש באלגוריתם לבחינת נתונים חברתיים, נתוני סטרימינג והעדפות קהל כדי למצוא כישרונות מבטיחים. גם אפל רכשה חברת סטארט-אפ המתמחה בניתוח אנליטי של מוזיקה במטרה לזהות כוכבים בהתהוות.
ישנם תחומים בהם שילוב בינה מלאכותית מעורר שאלה בנוגע ליכולת שלה להידמות לצורת מחשבה סובייקטיבית של אדם, וכשזה נוגע למוזיקה ניתן לשאול – האם בינה מלאכותית יכולה לחקות את הרגש האנושי שעליו מתבססת יצירת מוזיקה? האם בכלל ניתן ליצור נוסחה אנליטית להצלחה מוזיקלית?
מה דעתכם? מוזמנים להגיב בתגובות בפייסבוק / לינקדאין שלנו ולומר לנו את דעתכם בנוגע לשילוב בינה מלאכותית ביצירה וצריכה של מוזיקה.
מחפשים את העבודה הבאה שלכם בהייטק? >>>